Mødregruppe (oh no!)

Det er måske fjollet, men er der noget, der skræmmer mig, så er det mødregrupper. Når jeg ser dem sidde der på en super-øko-top-tjekket-kaffebar og optage hele rækken af polstrede bænke med deres babyer hængende i patterne og cafe latte på bordet – som helt sikkert er kold, for den har stået der i flere timer – (det er som om at ammende mødre i mødregrupper ikke føler behov for at købe noget, når de indtager en café, sålænge de bestiller en cafe latte ved ankomst så kan de tillade sig at hænge ud i flere laaaaaange timer…wtf!) – så får jeg stress. Pip. Flip. Pres. Jeg KAN ikke overskue at se på det. Hiv dog de unger ned fra bordet og fjern lortebleen fra sofaen (der er faktisk puslebord på toilettet!) – lær dog dig selv og dit barn at opføre sig ordentligt…haha!

Nej pjat. Det er jo min angst, der taler! Jeg véd jo godt, at sådan er 99% af mødregrupper ikke. Men jeg har arbejdet på café i starten af 00’erne, dengang mødregrupperne og deres barnevogne for alvor gjorde sit indtog på kaffebarerne, og det var ikke for sjov – siger det bare! Jeg tror nu nok, at der er sket en hel del siden da.

Idag skal jeg i mødregruppe med Luca. For første gang. Jeg har (kun) været i én mødregruppe før, da jeg fik Ferdinand – og det gik ret godt. Da jeg fik Hugo-Sander havde jeg ikke lyst. Jeg var kun 24 år og følte mig for ung. Jeg var bange for alt for mange dømmende blikke og formaninger samt alt for hellig økosnak og for mange cafe latter (havde ikke helt fundet glæden ved kaffe endnu). Sådan havde det sikkert slet ikke været – men halleluja for fordomme, ik!

Jeg er spændt på i dag. Jeg har brugt lang tid på at lægge make-up (der ikke er for meget) og jeg har brugt lang tid på at finde tøj, der er helt rigtigt. For slet ikke at nævne hvor lang tid jeg har brugt på at gøre Luca klar. (Er jeg helt plat? nej vel?) Er det ikke meget normalt at vi kvinder i en eller anden udstrækning lægger en del tid og energi i at finde det helt rette look til en særlig anledning. Det er i hvert fald endt ud i at mor og baby matcher hinanden, og jeg synes vi er fine 😉 Nu krydser jeg bare fingre for at gylpe-monsteret (for guderne skal vide, at dét er han) ikke vælger at lave springvand ud over sin mor, der har taget fin rød silkeskjorte på (hey, der mangler emojis med krydsede fingre…!)

Så nu vil jeg prøve at begrave alle mine fordomme om mødregrupper og møde op med et stort åbent hjerte. Det skal nok blive godt. Jeg glæder mig til at møde de andre. De er jo trods alt bare kvinder med børn, så helt farlige kan de da ikke være…? Jeg håber vi kan blive enige om at være en del af “the secret mom-society”. Læs mere om det her.

Jeg følger op med insider-viden fra mødregruppen en anden dag…

KNUSIMG_0446

4 reaktioner

  1. Haha hvor er det sjovt skrevet. Jeg håber at din mødregruppe var søde ved dig. Jeg tænker lidt, at du måske har været den mest intimiderende i den forsamling? ? Har du overvejet hvordan det mon er for dem, at få en kendt person i deres mødregruppe? Jeg ville ihvertfald få min café latte galt i halsen hvis du kom ind af døren (sagt med et stort smil) ?
    Når det så er sagt, så havde/har (vi ses stadig) jeg selv en super mødregruppe, og vi har stadig stor glæde af hinanden. Det er super hvis de fungerer ?

  2. Hold da op. Jeg håber, du har skrevet det meste af ovenstående i sjov. ‘Babyer hængende i patterne’??! Det er amning, du taler om. Det mest naturlige i verden. Det er beskrivelser som denne, der gør, at der bliver set så skævt til amning. Det kan godt være, jeg er overfølsom, men den negative diskurs omkring amning gør altså, at jeg pludselig kan føle mig helt forkert på den, når jeg tillader sig at amme andre steder end hjemme. Men hvad er alternativet? At kvinder ikke kan gå uden for en dør, fordi de er blevet mødre? Så har vi da for alvor sagt farvel til kvinders frihed :/
    Iøvrigt tager jeg ind i mellem på café med min mødregruppe, og jeg kan love dig for, vi ikke nøjes med en enkelt latte. Der bliver altid bestilt masser af mad – man bliver nemlig så sulten af at amme 😉

    1. Kære Mette, som skrevet – så er det min angst – min fordom, der taler;) Altså i sjov… Og jeg selv ammer, fuldt ud og gerne offentlige steder. Men jeg lader dog ikke mine børn “hænge” der til offentligt skue så hele caféen skal få fornøjelsen af mine bare bryster – for det ville jeg ikke have det godt med. Og ærlig talt, så tror jeg ikke helt, at det er beskrivelser som denne, der gør at der bliver set skævt til amning. Jeg tror faktisk slet ikke at der bliver set sjævt til amning. Jeg oplever derimod at amning er cool og at det er ganske naturligt. Jeg er enig med dig i, at der skal ammes alle mulige andre steder end hjemme. Så forsæt da endelig med det – og i min mødregruppe, der vil jeg også bestræbe mig på at bestille igennem når vi går på café;) God aften til dig. Kh, AM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN