Hjælp mig! Hvad vil du vide om lagkage?

Jeg er i fuld gang med at arbejde på et ret stort projekt om lagkage. Og til det projekt har jeg brug for at vide, hvad du gerne vil vide om lagkage. Hvilke tricks savner du at kende og hvilke ting driller dig altid når du skal bage lagkage?

Fortæl mig hvorfor du måske ikke tør kaste dig ud i at bage din egen lagkage…

Fortæl mig hvorfor det ALTID ender med at være dig, der bager lagkage til familien…

Fortæl mig om du kan lide lagkage eller ikke – og hvorfor!

ETC!

Jeg skal høre og vide alt det jeg kan om dit forhold til lagkage. Det du drømmer om at smage, når du spiser lagkage og hvad der gør en god lagkage!

Tak på forhånd!

 

Knus AM

IMG_7783

IMG_9147

Skærmbillede 2016-01-30 kl. 18.14.40

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 22.42.05

 

9 reaktioner

 1. Hej Annemette. Jeg kunne godt tænke mig at se noget om glaze. 🙂 og opsmørning af kager 🙂

  Venligst Hilsen
  Emilie.

 2. Jeg ELSKER lagkage! Man kan jo spise det til alle anledninger, og det er kun fantasien som sætter grænserne for hvad man kan fylde den med, og hvordan man kan pynte den og give den forskellige udtryk.
  Når jeg laver lagkage, så skal den altså både smage godt og være lidt smuk eller sjov at se på. Man spiser med øjet først og det er ihvertfald vigtigt for mig når jeg bager 🙂
  Derudover skal en lagkage selvfølgelig være i lag!!! Altså det siger vel lidt sig selv 😉 For mig er det dog ofte en udfordring, netop pga. lagene, at få den korrekte opbygning af cremer/mousser og bunde.
  Selvfølgelig afhængig af hvilke bunde man vælger, skal de være luftige og være bagt præcist nok til at de ikke er alt for klæge, men heller ikke for meget, så de bliver tørre.
  Cremerne eller mousserne skal være luftige, men skal jo også kunne bære kagen, så her er også en udfordring.
  Det er altså for mig det sværeste at få den korrekte konsistens på bunde og fyld, så kagen får den perfekte tyngde hvor den både fylder lidt, men også er lidt “let” i det.
  Wow, det var faktisk lidt sværere end jeg lige forventede at sætte ord på hvordan en lagkage skal være, men jeg gav det et skud. Og det aller vigtigste er selvfølgelig at den skal være lavet med kærlighed og omtanke for dem som skal spise den <3

 3. Hej Annemette
  De gange, jeg selv har bagt kakaobunde, har de endt med at at være tørre og kedelige. Jeg har også prøvet forskellige opskrifter, som skulle give én tyk kage, som så skal deles i eksempelvis tre, men det er som om, at de aldrig hæver sig nok.

  Jeg er også altid bange for, at kagen vil begynde at “få deler” midt på kagen, hvis cremerne indeni er for bløde og jeg har overtrukket med marcipan.

  Jeg pynter også tit med flødeskum i en sprøjtepose, men hvordan kan det være, at flødeskummet altid bliver “overpisket” i selve sprøjteposen, selvom jeg sørger for ikke at piske det helt stift? Er det, fordi jeg har brugt en pose af stof, som “vrider ” væden ud af skummet?

  Jeg glæder mig til at lære mere om lagkager!

  Hilsen Annemette

 4. Snittet i kagen er vigtigt, du har jo et skarpt øje via din udannelse som arkitekt! Glæder mig til at se hvad du nu har gang i?

 5. Jeg drømmer om en dag at lave en Otello lagkage med frugt……. Evt bare ovenpå mest fordi jeg syntes at en almindelig Otello lagkage er for tung……….. det kunne være rigtig spændende hvis du kunne lave en sådan. Måske har du allerede lavet en?

 6. Mit forhold til lagkager er fantastisk! Og jeg er tit den der bager til fødselsdage i både min familie og svigerfamilien. Min yndlingslagkage er lavet af lagkagebunde fra en gateau marcel, men istedet for gateau marcel-cremen, så lave en mousse baseret på fløde og chokolade og så et tons af bær på.

  Hvis der er en lagkage jeg gerne vil blive bedre til, så er det en med hindbærmousse! Desuden har jeg heller ikke fundet den helt perfekte opskrift på cream cheese/topping til muffins endnu.

  Hvis der er noget, som gør, at jeg ikke kaster mig ud i en opskrift, så er det mærkelige ingredienser. Hvis ikke det kan købes i Føtex, så magter jeg ikke opskriften :p

  og så er der nogle steder lidt snobberi over opskrifter, hvis de kræver meget specifikke ingredienser. F.eks. Mel, hvis det skal være fra “XX økoprut” eller “valhore chokolade” eller hvad det hedder istedet bare ” mørk smeltechokolde med kakaoprocent på X”. Generelt så synes jeg, at det er et personligt valg om man går ind for fairtraide, økologi mm, så det virker lidt for snobbet, at kræve produkter fra specifikke mærker eller karakteristika. Men hvis f.eks. det er til cream cheese eller cheese cake, så er det okay at komme med anbefalinger til et mærke 🙂 Alt med måde..

  Desuden elsker jeg, hvis man får fif! Jeg har tit tænkt, at hvis jeg skulle udgive en bog, så skulle den netop indeholde alle de ting, som der ikke står i opskriften, men som gør det hele meget nemmere. Det jeg ville ønske, at der stod i kogebøger er bl.a.:

  – Når man pisker æg og sukker, så skal man starte med at piske æggene først og dernæst langsomt tilfører sukkeret.
  Normalt står der bare – “pisk æg og sukker.. ”
  – Si alle de tørrre indgridienser først og bland dem, dernæst tilfør langsomt væde – så undgås alle klumper og især godt, når man bruger opskrifter med bagepulver.
  – Når man bager fødselsdagsboller, så bliver de 1000 gange bedre, hvis man skærer smør i tern og tilsætter det til allersidst, når dejen allerede er en fast klump. Altså lade smør ælte sig ind i dejen. Jeg bliver så irriteret over bolleopskifter, hvor der står “smelt smør”, for det giver tørre boller. Jeg synes, at den ideelle fødselsdagsbolledej skal laves på så lidt mel så muligt, så bollen bliver blød og lækker.

  Jeg kan ikke lige komme i tanke om flere ting, jeg synes der mangler i opskrifter 😛

  Men pøjpøj med dit lagkageprojekt og tak for dejlige opskrifter :-*

 7. Hej Annemette

  Lagkager er fantastiske! Jeg laver dem altid med flødeskum eller creme af forskellig art, aldrig mousse. Det er ærgerligt, da det er super lækkert med let og luftig mousse. Sidste jeg lavede det (en Blomsterberg opskrift) syntes jeg den var for fast og så går det lækre af efter min mening, men ingen tvivl om, at snittet var flot! Så vil egentlig gerne have nogle tommelfingerregler for mængder af husblas til volumen mousse og selvfølgelig gerne også lækre opskrifter.

  Jeg sprang i øvrigt lagkagen over til min seneste fødselsdag, da det var morgenfødselsdag. Men så bagte jeg din kanelkrans i stedet. Min ellers meget lagkageglade familie var meget begejstrede!

  Venlig hilsen Anne

 8. Hej Annemette,
  Jeg eeeeelsker også lagkage! 😉
  Ligesom en skrev oven for har jeg ofte problemer med, at bundene ikke hæver nok, så man ikke bare kan dele den op i tre 🙂
  Udover det kunne jeg godt tænke mig noget inspiration til at pynte kagen (særligt med sprøjteposer). Jeg er ikke selv den største fan af smørcreme, som umiddelbart er en god løsning, så jeg kunne super godt tænke mig at høre nogle andre muligheder 🙂
  Sidst men ikke mindst kunne jeg godt tænke mig nogle lidt mere “traditionelle” opskrifter. Jeg er vild med, at du laver en masse fikst, og det er spændende og sjovt at prøve, men det kunne også være meget rart med noget, der var lidt mere standard 🙂

 9. Også her noget om glace, hele og opsmøring.
  Desuden noget om forskellige snit i kagen. Feks tern med mousse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN