16 tissemænd og en lyserød sweater ;)

Ladies, listen up!!! (Måske kan I lære noget…)

Jeg holdt et foredrag ved et event i torsdags. For en masse kvinder. Om kvindelighed og feminin power i hverdagen, i forretningsøjemed, blandt kvinder og i blandt mænd. Jeg kom pludselig til at tænke på den her sjove oplevelse jeg har haft for en årrække siden, og blev simpelthen nødt til at referere til den i mit foredrag – nu vil jeg også lige dele den med jer!

Som nogen måske véd har jeg arbejdet som arkitekt i et par år inden jeg blev fuldtids kageformidler. Dengang var jeg 28 år, mor til to og meget lyserød – som jeg stadig er! Pink på den der meget “pretty in pink” måde. Og dér sad jeg en dag – ved et stort ovalt bord med 16 mænd omkring bordet. 16 super seje og dygtige mænd, der havde taget “bestemmer-bukserne” på, for nu skulle vi (altså tegnestuen, som jeg repræsenterede) overbevise disse mænd om, at vores idéer til et helt særligt projekt var fantastiske, og at de naturligvis skulle vælge vores ekspertise fremfor de andre konkurrerende tegnestuer.

Så dér sad jeg. Klædt i pink (bubblegum pink!!! – kan I se det for jer?) kashmir-sweater med hestehale og lange vipper. Helt som i en Clueless film, lige bortset fra at helt så Clueless var jeg jo ikke – og da slet ikke når det kom til dette projekt, som jeg var dybt velinformeret omkring og havde brugt timer, dage og uger på at tegne i samarbejde med et par andre dygtige arkitekter. Men jeg tog mig selv i at kigge rundt. Rummet var stort og beklædt med glas på alle fire sider. Og dér i spejlbilledet overfor mig så jeg pludselig komikken i det hele. 16 sorte jakkesæt og mig i min lille pink boble. Det må have set SÅ hysterisk morsomt ud, hvis nogen havde taget et foto. Jeg følte mig både for ung, for pink og alt for meget kvinde, da jeg opdagede den tydelige forskel på os alle.

Men så slog det mig! Jeg tænkte: “Lad være at blive nervøs Annemette, bare forstil dig at de alle er nøgne.” (Det afvæbner ligesom situationen lidt) Jeg véd godt at det måske er en mærkelig tanke, men ikke desto mindre virker det. Lige i dét øjeblik sad der jo 16 tissemænd gemt under småtykke maver og så lille lyserøde mig – i min meget lyserød sweater omkring det bord. Og da jeg så det for mig, så var det som om at al min angst for at “træde ved siden af” og komme til at fremstå helt forkert forsvandt. Jeg opdagede at min styrke jo netop var min lyserøde sweater. Min hestehale og mine lange vipper. Min styrke er min kvindelighed. Dén skulle jeg ikke være bange for at bruge. Så jeg rejste mig op og fremlagde vore planer for de 16 jakkesæt – med selvtillid, tandpastasmil og bubblegum-pink-power på bedste vis. Alt imens jeg slog med hesthalen… Og I kan tro, at jeg havde deres opmærksomhed. Jeg må have fremstået helt malplaceret, men de lyttede! Det kan I tro. Jeg véd at jeg stod der med overskud og troen på mig selv i orden…

Så næste gang du er bange for, om du rækker til som kvinde eller du føler dig helt malplaceret i din lyserøde sweater (Ja, eller…det kan jo også være omvendt…) så brug dét, at du står ud i mængden til noget fornuftigt. Husk at netop din unikke person er din egen styrke. Din kvindelighed. Din power. Dit øjeblik! 

Seje kvinder derude – det kan godt være at vi er stærke i fælles front på kampdagen og alt det dér, – men husk nu, vi kan også godt på egen hånd! Også blandt 16 tissemænd;)

God dag.

Jep, mit univers er ret pink;)
Jep, mit univers er ret pink;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN