10 fordele ved barn med ny mand…

Jeg har før lavet sådan nogle “10 fordele/ulemper ved..”-indlæg. Og jeg synes de er sjove. Jeg elsker selv at læse dén slags, for det får mig nogen gange til lige at tænke over tingene – uden de store diskussioner og analyser. Bare en slags reminder.

Og jeg er jo i den lykkelige situation at jeg er ved at skabe et barn sammen med min kæreste Micky. Sammen har vi allerede 2 børn – eller vi deler dem, kan man sige. For rent biologisk er han jo ikke deres far – de har allerede en strålende far i min eksmand – men Micky har været og er intet mindre end en vidunderlig bonusfar, som også har vist sig at være en fantastisk samarbejdspartner i familiespørgsmål for mit vedkommende.

Der er MANGE ulemper ved skilsmisser (pointing out the obvious??) – og der er naturligvis også ulemper ved at skabe familieforøgelse med flere forskellige mænd. Men dén slags tanker kan jeg personligt ikke bruge til så meget lige nu:) Så here goes:

 1. Endelig bliver mine børn faktisk også en permanent del af min kæreste og hans familie. Nu bliver de brødre til hans barn og de kan derfor med 100% sikkerhed forblive i hinandens liv fremover – come what may.
 2. Jeg, som Mor, får lov at opleve hele glæden ved “den førstefødte” all over! For selvom det er mit tredje barn, så er det vores første. Og det er helt særligt at være partner til en mand, som skal have sit første barn. Vi er sammen ved at skabe noget nyt.
 3. Jeg har erfaring fra mit tidligere forhold, som hjælper i kritiske situationer med min ny kæreste. Jeg véd, at nogen gange så skal man bare kigge på hinanden og smile. Også selvom hormonerne ræser rundt og man mest har lyst til at råbe og skrige af frustration over plukkeveer, ondt i lænden og uforstående kommentarer fra kæresten. Så faktisk forskåner jeg pt min kæreste for en hel del brok;)
 4. Jeg har haft mulighed for at “lure af” om han bliver en god far. Det har været fantastisk at se ham med mine drenge, inden jeg valgte at vi skulle være forældre sammen. For jeg véd nu, at han i hvert fald er god til børn, og det aldrig kan blive på det punkt han skuffer.
 5. Alle frustrationerne som familie/forældre fra mit tidligere forhold kan jeg forsøge at undgå og tage i opløbet. For eksempel véd jeg nu, at man SKAL huske hinanden, man SKAL lytte til sine grænser, og man SKAL give plads til kærligheden og ikke kun børnefamilien og “picture perfect”.
 6. Som forælder kan man altså godt køre lidt “i hak” og fortsætte i samme træge spor nogen gange. Der har det været fantastisk at møde en ny mand, der udfordrer min måde at gøre tingene og stiller spørgsmålstegn ved alt muligt, som jeg ellers havde taget for givet. Udfordringen gør mig helt sikkert til en bedre mor.
 7. Alle traditioner bliver vendt på hovedet. Ingen familie har de helt samme traditioner, og det har været/bliver så sjovt at skabe nye traditioner med en ny mand og et nyt barn. At finde vores måde, at gøre tingene på. Så kan jeg passende lige “luge ud” i de traditioner, som jeg egentlig ikke har været så glad for og skabe nogle nye.
 8. Jeg har pludselig muligheden for at få et barn, der ser HELT anderledes ud. Guderne skal vide, at jeg synes mine børn er underskønne og smukke. Sådan har alle mødre det jo nok. Men denne gang bliver det så sjovt at se, hvordan en ny kombination af gener udarter sig. Det er ingen hemmelighed at jeg denne gang håber på brune øjne, solbrun hud og tykt mørkt hår. Bare fordi at jeg allerede har to slags af den direkte modsætning med hvid englehud, knald-blå øjne og hvidt fe-hår. Men okay, kommer der en lille lys marcipangris ud, så bliver jeg jo glad alligevel.
 9. Glæden ved graviditen er så meget større. Altså på den måde, at min kæreste synes jeg er smuk og dejlig. Jeg tror virkelig på, at han synes min gravide krop er smuk (selvom jeg ikke er helt enig) – og dét er nyt. Sådan har jeg ikke oplevet det før.
 10. Den åbenlyse: Jeg får et barn med en mand, som jeg er vildt forelsket i 😉

Så, hvis du står midt i en skilsmisse eller er ved at overveje at få barn med en ny mand – så kan du måske se lidt lysere på det hele, og opdage at, – it’s not all bad!

 

 

4 reaktioner

 1. Hej Annemette
  Du skrev på et tidspunkt at du nogle gange ville lave bryllupsdagen, konfirmationskage mm
  Jeg vil høre om du kan lave nogle cupcake og flødeboller til mit gudbarns konfirmation den 22. April ( store bededag)
  Vi bliver ca. 35 mennesker. Og hun er helt vild med dig og har set al i tv selvfølgelig og på youtube. Nå vi er sammen bager vi, men der er lang vej igen, (flødeboller bliver flade og creme på cupcake smager af smør)så det kunne være sjovt at overraske hende. Med nogle kager fra dig.
  Hvad siger du?
  Med venlig hilsen
  Vibeke Bahr
  Vingårdsvej helsinge
  [email protected]
  Skriver her, da jeg ikke er på facebook..

 2. Simpelthen så usmageligt et indlæg! Du før alt til at lyde så rosenrødt! Heldigvis betaler du ikke prisen, det gør dine to sønner, du ved,, dem der aldrig er på bloggen længere – fordi dit “nye” liv fylder..
  Forsøger du at få lokket dig selv i aftenshowet igen?
  Og hvor er det et hånligt og taberagtigt indlæg mod dine sønner (ja, dem du kun har halvdelen af deres opvækst med) og deres far!

  Som uddannet psykolog med fokus på delebørn, er jeg rystet både personligt og professionelt.

  1. Øhm … psykolog ? Hun får jo netop det bedste ud af en svær situation … skal hun sidde og skamme sig ? Eller ? Det ville umiddelbart være bedre for drengene ?

 3. Hej AnneMette.

  Tusind tak for et fedt opslag! Den hjalp en del, da man ellers kun høre om “psykologer” der mener man skal leve for ens børn (det skal man da sådan set også til en stor grad) men børn er til låns. Og skulle man gøre ALT for børnene, så skulle en hel del kvinder blive i ustabile forhold og ægteskaber, fordi de havde børn med deres partner.
  Ej! Det er super fedt du kommer med noget positivt… og den positive indstilling kommer helt sikkert også dine børn til gode!

  Mvh en adfærdspsykolog – det ikke rigtig tror på at Line er rigtig psykolog med den uprofessionelle udmelding ????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN