En gang bridezilla, altid bri... eller?

Muffins med æbler og kanelremonce

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss6

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss3

REKLAME – opskriften er udviklet for Lidl

Jeg har været på den igen. 🙂 Her kommer endnu en lækker opskrift, som jeg har udviklet for Lidl. Alle ingredienserne er naturligvis købt i Lidl, og jeg har som altid fokuseret på at handle økologiske råvarer. Hvis du ikke allerede vidste det, så har de hos Lidl et meget stort udvalg af både dansk producerede samt økologiske varer på hylderne, hvilket jeg er stor fan af.

Rigtig god bagelyst.
Lidl og Annemette 

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss1

Bagetip: Du kan vælge at lave disse 6 muffins i en “Store muffins bageplade” eller bage 12 stk i en almindelig “Muffins bageplade“. Uanset, så smager de skønt. Bagetiden vil variere lidt – men det står i opskriften.

Disse muffins er karamelliserede og super sprøde på overfladen og lækre saftige indeni. En himmelsk kombination. Velbekomme.

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss5

Æblemuffins med kanelremonce – 6 store eller 12 almindelige

6 store / 12 almindelige muffins 
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 minutter
Bagetid: 25-45 minutter, afhængigt af størrelsen

Opskriften på muffindej
130 g lyst rørsukker
1 vanillestang, kornene (eller 2 tsk vaniljesukker)
150 g blødt smør
2 æg, str M/L, stuetempererede
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint bordsalt
1½ dl kærnemælk

Æblefyld
2 små æbler
1 spsk hvedemel

Kanelremonce
60 g blødt smør
60 g lyst rørsukker
1,5 tsk kanel

Sådan laver du æblemuffins:

Muffindej: Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej. Fyld dejen i papirsklædte muffinsforme.

Æblefyld: Skær æblerne, med skræl, i små tern. Vend dem i hvedemel og fordel dem ovenpå de ubagte muffins. Tryk dem let ned i overfladen af dejen.

Kanelremonce: Pisk ingredienserne sammen til en luftig remonce. Fordel en klat remonce ovenpå hver muffin, – du kan evt. bruge en engangssprøjtepose til hjælp.

Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca 25-45 min – afhængigt af, hvor meget saft, der er i æblerne, og om du har valgt at bage 6 store eller 12 almindelige muffins.

Lad dem afkøle inden de evt. pyntes med et drys flormelis inden servering.

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss

muffins-med-aebler-lidl-annemette-voss4

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

Salt
bagepulver
kanel
vaniljestang eller vaniljesukker
æbler*
hvedemel*
smør*
kærnemælk*
lyst rørsukker*
æg*

* = økologisk

Prøv også min opskrift på en lidt sundere madpakke idé: havregrødmuffins med kerner og banan

Step-by-step guide i fotos

 

muffins-med-aebler-lidl-3Mas vaniljekorn sammen med sukkermuffins-med-aebler-lidl-4muffins-med-aebler-lidl-5Pisk smør, vaniljesukker og sukker lyst og luftigtmuffins-med-aebler-lidl-6muffins-med-aebler-lidl-7Pisk grundigt efter hvert ægmuffins-med-aebler-lidl-8muffins-med-aebler-lidl-9Sigt melet sammen med bagepulver og salt ned i dejen

muffins-med-aebler-lidl-10muffins-med-aebler-lidl-11Tilsæt kærnemælkmuffins-med-aebler-lidl-12muffins-med-aebler-lidl-13muffins-med-aebler-lidl-14Fyld dejen i en sprøjtepose, hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selvmuffins-med-aebler-lidl-15muffins-med-aebler-lidl-16muffins-med-aebler-lidl-17muffins-med-aebler-lidl-18Kom hakkede æbler ovenpå dejen i formenmuffins-med-aebler-lidl-19muffins-med-aebler-lidl-20Kom remonce i en sprøjteposemuffins-med-aebler-lidl-21muffins-med-aebler-lidl-22Fordel remoncen ovenpå kagernemuffins-med-aebler-lidl-23Bag kagerne ved 180 grader varmluftmuffins-med-aebler-lidl-annemette-voss

Fotos: Kristina Christiansen

3 kommentarer

  • Henriette

    Hej Annemette
    Kan man bage dem dagen før eller er de bedst den dag de bliver bagt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Hej Annemette. Hvis ikke man lige pt. kan bage på varmluft, hvor mange grader, vil du så anbefale man bager på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Tak!
    Det er bestemt en opskrift der skal afprøves:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En gang bridezilla, altid bri... eller?