Min guide til Disneyland Paris - for børnefamilier

Æbleskiver opskrift

Æbleskiver opskriftJeg ved godt, at det er meget nemt at købe en pose æbleskiver nede i butikken, smide dem i ovnen – og voila! Så er julehyggen i vinkel. Men dén går altså ikke her hos mig, hvis det sådan rigtig skal være jul. Der er bare noget helt særligt ved hjemmelavede, sprøde og friskbagte æbleskiver. Min opskrift er en gammel én, som jeg har fundet blandt min mormors håndskrevne opskrifter. Og det gør den bestemt ikke værre 😉

Jeg husker hvordan duften af friskbagte æbleskiver bredte sig i det lille hjem på Østerbro i København, hvor min mormor og morfar boede i deres lille 2 værelses lejlighed. Jeg sad i vindueskarmen og kiggede ned i gården, hvor de andre børn fra opgangene legede. Min mormor stod ved komfuret. I stuen sad min morfar og viste billeder fra ferier i Sydtyskland til min storebror. Det er minder, man ikke kan slette. Minder, der er tæt forbundet med kærlighed og nærhed – og vaskeægte julestemning. Jeg håber at du også vil skabe minder, når du bager mine opskrifter.

Husk at dele billeder, hvis du har lyst med #annemettevoss og #sweetcakekarma ♥

Rigig god jul allesammen.

Min mormors opskrift på æbleskiver

30 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 10 min
Bagetid: 30 min

Opskrift på æbleskivedej

250 g hvedemel
½ tsk natron
75 g smør
½ l kærnemælk
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
Revet skal af ½ citron

Tilbehør til hjemmelavede æbleskiver

God marmelade
flormelis

Rør mel og natron sammen. Smelt smørret ved medium varme. Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse med en el-pisker. Lad dejen hvile et koldt sted i ½ time.

Varm æbleskivepanden op til den er rygende varm. Kom lidt smør i hvert hul inden hullerne fyldes næsten helt op med æbleskivedej.

Vend æbleskiverne under bagningen med en strikkepind eller grillspyd, og lad dem stege færdige på alle siderne.

Servér straks med god marmelade og flormelis.

 

Hvis du er vild med mine æbleskiver, kunne du måske også tænke dig at prøve mine hjemmebagte, gammeldags sprøde vafler.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min guide til Disneyland Paris - for børnefamilier