Æbleskiver opskrift – helt perfekt runde æbleskiver

Æbleskiver opskrift

Jeg ved godt, at det er meget nemt at købe en pose æbleskiver nede i butikken, smide dem i ovnen – og voila! Så er julehyggen i vinkel. Men dén går altså ikke her hos mig, hvis det sådan rigtig skal være jul. Der er bare noget helt særligt ved hjemmelavede, sprøde og friskbagte æbleskiver. Min opskrift er en gammel én, som jeg har fundet blandt min mormors håndskrevne opskrifter. Og det gør den bestemt ikke værre 😉

Jeg husker hvordan duften af friskbagte æbleskiver bredte sig i det lille hjem på Østerbro i København, hvor min mormor og morfar boede i deres lille 2 værelses lejlighed. Jeg sad i vindueskarmen og kiggede ned i gården, hvor de andre børn fra opgangene legede. Min mormor stod ved komfuret. I stuen sad min morfar og viste billeder fra ferier i Sydtyskland til min storebror. Det er minder, man ikke kan slette. Minder, der er tæt forbundet med kærlighed og nærhed – og vaskeægte julestemning. Jeg håber, at du også vil skabe minder, når du bager mine opskrifter.

I mine bøger Konfekt (2017) & Julebag (2018) finder du en lang række klassiske juleopskrifter. Samt en del mere nytænkte versioner af godt julebag. Måske er bøgerne noget for dig?

Husk at dele billeder, hvis du har lyst med #clubkagekarma ♥

Rigig god jul allesammen.

Hvis du står og mangler en god æbleskivepande, så kan jeg anbefale dig at investere i en god én af støbejern. Jeg selv synes, at sådan én bare virker. Naturligvis kan du også vælge et elektrisk æbleskivejern, men personligt har jeg svært ved at få samme resultat.

Min mormors opskrift på æbleskiver

30 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 10 min
Bagetid: 30 min

Opskrift på æbleskivedej
250 g hvedemel
½ tsk natron
75 g smør
½ l kærnemælk
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
Revet skal af ½ citron

Tilbehør til hjemmelavede æbleskiver
God marmelade
flormelis

Rør mel og natron sammen. Smelt smørret ved medium varme. Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse med en el-pisker. Lad dejen hvile et koldt sted i ½ time.

Varm æbleskivepanden op til den er rygende varm. Kom lidt smør i hvert hul inden hullerne fyldes næsten helt op med æbleskivedej.

Vend æbleskiverne under bagningen med en strikkepind eller grillspyd, og lad dem stege færdige på alle siderne.

Servér straks med god marmelade og flormelis.

 

Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof. Find flere gode opskrifter på annemettevoss.dk

Hvis du er vild med mine æbleskiver, kunne du måske også tænke dig at prøve mine hjemmebagte, gammeldags sprøde vafler. De er også vanvittigt populære – faktisk hele året. Det er den særlige ingrediens, der gør dem så super sprøde. Og så er det ikke en gang en hemmelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN