X-factor og MGP = familieweekend

Det er den HELT store familieweekend herhjemme. Det er vinterferie, i går var der første live-show i X-factor og i aften står den på MGP på DR. Børnene er ellevilde og har planlagt vores MGP-aften i flere dage.

Hugo-Sander har beskrevet i detaljer hvad der skal til, når man skal holde den perfekte MGP aften.

Cola (well, of course…)
Pizza (hjemmelavet naturligvis)
Lakridspiber
Lakridshjul
Vingummibamser
Click-mix
Frugtskål (Mor blev glad, da han satte dén på listen)
Grønstsagssnacks (Mor blev endnu mere glad!!)
Hjemmelavet jordbæris og vaniljeis med chokoladestykker (Sagde han med de største dådyr-øjne han kunne præstere…)
Maya (bedsteveninden)

Desværre kunne Maya ikke komme i aften, men hun var her i går aftes til X-factor med overnatning og alt som hører sig til. For ikke at nævne CHOKOLADEFONTÆNEN!!! Det er nærmest tradition når Maya er her, så skal vi have gang i den.

IMG_8072

IMG_8074

Jeg har lavet dej nu til pizza, og jeg har sat isen i fryseren.

Lad mig lige dele opskriften på alletiders is…:

Jordbæris & Vaniljeis med chokoladestykker (giver 2 liter is, 1 liter af hver)

Grundmasse til isen
12 past, æggeblommer
200 g flormelis
1 polynesisk vaniljestang
1 l piskefløde

Med chokolade
80 g god mørk chokolade, finthakket

Med jordbær
200 g frosne jordbær
1 limefrugt
1 dl lyst rørsukker
1 polynesisk vaniljestang

Pisk æggeblommer, flormelis og korn fra vaniljesangen længe til det er helt hvidt og tykt. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt sammen med æggesnapsen ad tre omgange. Del massen i to. I den ene del vendes finthakket mørk chokolade i. Til den anden halvdel koges en tyk grød af jordbær, limesaft, rørsukker og vaniljekorn. Blend grøden helt jævn. Lad den køle helt af (jeg satte den i fryseren i 10 min) og vend den sammen grundmassen. Fordel de to slags ismasse i to brødforme foret med bagepapir. Fryses ned i mindst 5 timer inden servering.

FullSizeRender

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop