Reklame for Tefal
Det er nordisk vaffeldag én dag om året. Hvert år. Vaffeldagen rammer d 25. marts 2018. Og hurraaaaaaaa for det! Fordi jeg elsker vafler.
Men i min verden er det sådan set vaffeldag hver dag. Jeg har i hvert fald altid en undskyldning for at spise vafler – og det véd min samarbejdspartner, Pernille, ved Tefal udemærket godt, – så hun har bedt mig teste det nye Tefal Snack Collection, som blandt andet er et vaffeljern. (Man kan købe forskellige plader, så man både kan lave toast, vafler etc.) #lovemyjob
Nå men, lad os komme til sagen.
Her er den gode, nemme opskrift – så er det bare at komme i gang.
Opskrift på vafler
ca 12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 10 min + 30 min bagetid
Vaffeldej
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg, str M
100 g smeltet, afkølet smør
4 dl mælk
1 dl piskefløde
Tilbehør
Hindbærsyltetøj
flødeskum
ristede, afskallede hasselnødder
Eller sukker, is, nutella, krymmel, bær, frugt etc.
Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljesukker i en stor skål. Tilsæt æg, smør og lidt af mælken. Rør det sammen til en tyk dej. Tilsæt resten af mælken og piskefløden lidt efter lidt mens du rører i dejen. Sæt dejen i køleskab i en times tid.
Varm vaffeljernet op til det er rygende varmt. Fordel et par spiseskefulde dej på hver plade, klem vaffeljernet sammen og lad vaflerne bage til de er godt gyldne. Køl af på en rist og servér med hindbærsyltetøj, friskpisket flødeskum og et drys hakkede hasselnødder.
Velbekomme.
Vaffeljernet er intet mindre en genialt, hvis man er en familie, der elsker vafler og andre lækre snacks i hverdagen. Her kan du købe Tefal snack Collection.
Ja altså, øvelse gør mester – som I nok ser… Men det er med vafler, som med pandekager – den første er altid testmodellen, som man gerne må småspise af. 😉