Temperering af GOLD chokolade – og alt andet du skal vide om GOLD Chokoladen

Reklame for Callebaut® Chokolade

Tip: Nederst i blogindlægget er der en step by step-fotoguide til temperering af GOLD chokolade.

Kender du Callebaut® GOLD?

Kort sagt er Callebaut® GOLD Chokoladen en karamelliseret hvid chokolade. Man arbejder med den på samme måde som hvid chokolade, men den smager meget mere intenst af karamel, hvor hvid chokolade primært er sød og nærmest vaniljeagtig.

GOLD er intens med en let saltet flødekaramelsmag. Sådan kan jeg bedst beskrive den. Og den smager fantastisk, når man spiser den rent. Jeg kan sagtens gå og hapse små chokoladeknapper af posen, men den er i dén grad også velegnet til at arbejde med i kager og desserter.

Se også min guide til RUBY Chokolade temperering – hvis du har lyst til at prøve den lækre lyserøde chokolade

Cocoa Horizons Foundation

Når du køber Callebaut® Chokolade, så køber du ikke bare chokolade. Du er også med til at skabe bedre vilkår for kakaobønderne, der understøttes gennem Cocoa Horizons programmet.

Ét af de tiltag, du er med til at bakke op om, er at skabe bedre vilkår for de unge, nye bønder, der drømmer om at skabe en succesrig karriere som kakaobonde. Det kan nemlig være utrolig svært at starte op, så gennem Cocoa Horizons programmet modtager unge bønder støtte gennem både økonomisk støtte, oplæring i håndtering af afgrøderne og uddannelse i drift.

Så du kan med god samvittighed købe Callebaut® Chokolade, hvis du også – som jeg – går op i at skabe en endnu bedre verden.

Det her skal du bruge til temperering af GOLD Chokolade

 • Chokolade – Du kan anvende chokoladeknapperne – præcis som de er – direkte fra posen. Det vil sige, at du altså ikke behøver hakke dem yderligere forinden. Jeg tempererer aldrig under 600 g ad gangen. Gerne mere, da det klart er nemmere at temperere større portioner. HUSK du kan gemme chokoladen efter brug, og genbruge den…så intet behøver gå til spilde.
 • En stor dyb skål
 • En dejskraber til at røre med.
 • En stavblender
  Et viskestykke
 • En lille gryde og en lidt større skål, der er en anelse større i diameter end gryden, så du kan lave et vandbad UDEN chance for, at der kommer vand og damp ned til chokoladen.
 • Du skal anvende et præcist termometer.
 • Kakaosmør evt. (Callebaut® GOLD Chokolade flyder ikke super godt, når den er tempereret, så du kan tilsætte en anelse kakaosmør til chokoladen, hvis du f.eks. skal anvende den til overtræk af flødeboller.)

Step by step-fotoguide til temperering af GOLD Chokolade

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-2Start med at komme 1/4 af chokoladen op i den dybe skål. Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad ved lav varme. Vær tålmodig og rør hele tiden i chokoladen med dejskraberen. Hold øje med temperaturen.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-3Når temperaturen på den smeltede chokolade er 45 grader tages skålen op af vandbadet, tørres ren for kondensvand (for at sikre dig, at der under ingen omstændigheder kommer vand i chokoladen) og halvdelen af den smeltede chokolade hældes over den usmeltede del i den dybe skål.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-4Rør den smeltede chokolade sammen med den usmeltede. Brug en stavblender til at blende chokoladen jævn. Tjek temperaturen. Temperaturen skal ned på 27 grader.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-7Tilsæt mere af den smeltede chokolade og rør det sammen, tjek temperaturen…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-8Når temperaturen er oppe på 29 grader er chokoladen tempereret og perfekt at arbejde med.

Du kan f.eks. lave påskeæg med den frisk tempererede chokolade, – eller chokoladesnirkler… Blot et tip…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-14

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-17

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-11

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-19

 

 

13 reaktioner

 1. hvor er den smarte kniv fra du bruger til at lave riller med til snirkler I chokoladen.
  Tak for en dejlig blog og din altid ligefremme og ærlige måde at være på…. 😊😊 🍰🍰

  1. Tusind tak. Den har jeg fået i gave på et tidspunkt, men man kan købe sådan nogle på bagetid.dk eller bagebixen.dk

 2. Hej Annemette,
  Kan du lave guides til tempereret chokolade på lyst og mørk os, den er super godt denne guide🙈 jeg synes det er så svært for bruger aldrig så store mængder… så skal man lave mange kager for at bruge sådan en stor mængde (600g)🤗 🙈

  1. Hej Trine,
   det kan du tro. Der kommer guides til temperering på flere typer af chokolade i løbet af efteråret.
   Knus AM

 3. Hej Anne Mette
  Jeg prøvede at temperere Gold men til trods for at temperaturen var 29 grader var det meget tykt og jeg kunne ikke få overskydende chokolade ud af formene ( ville lave fyldt chokolade)….hvor meget kakaosmør vil du tilsætte for at gøre den mere flydende….eller er den for svær at bruge som chokoladeskal?

  1. Ja, men GOLD kan være lidt svær at få til at ‘flyde’ sådan rigtigt, så tilsæt evt 1/6 kakaosmør.

  1. Hej Annemette
   Du svarede ikke på Louises kommentar ;o) Jeg kunne nemlig også godt tænke mig sådan en skål, som er god til at lave chokolade i, og nem at få den ud af. Kan man få sådan en callebuet skål et sted?

 4. Hej Annemette.

  Elsker din hjemmeside og især denne guide 😍 hvis man har meget chokolade til overs, hvordan opbevarer man det så bagefter? 🙄

 5. Siden jeg har fulgt dine anvisninger, har de siddet lige i skabet hver gang, tak????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN