Temperering af GOLD chokolade – og alt andet du skal vide om GOLD Chokoladen

Reklame for Callebaut® Chokolade

Tip: Nederst i blogindlægget er der en step by step-fotoguide til temperering af GOLD chokolade.

Kender du Callebaut® GOLD?

Kort sagt er Callebaut® GOLD Chokoladen en karamelliseret hvid chokolade. Man arbejder med den på samme måde som hvid chokolade, men den smager meget mere intenst af karamel, hvor hvid chokolade primært er sød og nærmest vaniljeagtig.

GOLD er intens med en let saltet flødekaramelsmag. Sådan kan jeg bedst beskrive den. Og den smager fantastisk, når man spiser den rent. Jeg kan sagtens gå og hapse små chokoladeknapper af posen, men den er i dén grad også velegnet til at arbejde med i kager og desserter.

Se også min guide til RUBY Chokolade temperering – hvis du har lyst til at prøve den lækre lyserøde chokolade

Cocoa Horizons Foundation

Når du køber Callebaut® Chokolade, så køber du ikke bare chokolade. Du er også med til at skabe bedre vilkår for kakaobønderne, der understøttes gennem Cocoa Horizons programmet.

Ét af de tiltag, du er med til at bakke op om, er at skabe bedre vilkår for de unge, nye bønder, der drømmer om at skabe en succesrig karriere som kakaobonde. Det kan nemlig være utrolig svært at starte op, så gennem Cocoa Horizons programmet modtager unge bønder støtte gennem både økonomisk støtte, oplæring i håndtering af afgrøderne og uddannelse i drift.

Så du kan med god samvittighed købe Callebaut® Chokolade, hvis du også – som jeg – går op i at skabe en endnu bedre verden.

Det her skal du bruge til temperering af GOLD Chokolade

 • Chokolade – Du kan anvende chokoladeknapperne – præcis som de er – direkte fra posen. Det vil sige, at du altså ikke behøver hakke dem yderligere forinden. Jeg tempererer aldrig under 600 g ad gangen. Gerne mere, da det klart er nemmere at temperere større portioner. HUSK du kan gemme chokoladen efter brug, og genbruge den…så intet behøver gå til spilde.
 • En stor dyb skål
 • En dejskraber til at røre med.
 • En stavblender
  Et viskestykke
 • En lille gryde og en lidt større skål, der er en anelse større i diameter end gryden, så du kan lave et vandbad UDEN chance for, at der kommer vand og damp ned til chokoladen.
 • Du skal anvende et præcist termometer.
 • Kakaosmør evt. (Callebaut® GOLD Chokolade flyder ikke super godt, når den er tempereret, så du kan tilsætte en anelse kakaosmør til chokoladen, hvis du f.eks. skal anvende den til overtræk af flødeboller.)

Step by step-fotoguide til temperering af GOLD Chokolade

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-2Start med at komme 1/4 af chokoladen op i den dybe skål. Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad ved lav varme. Vær tålmodig og rør hele tiden i chokoladen med dejskraberen. Hold øje med temperaturen.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-3Når temperaturen på den smeltede chokolade er 45 grader tages skålen op af vandbadet, tørres ren for kondensvand (for at sikre dig, at der under ingen omstændigheder kommer vand i chokoladen) og halvdelen af den smeltede chokolade hældes over den usmeltede del i den dybe skål.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-4Rør den smeltede chokolade sammen med den usmeltede. Brug en stavblender til at blende chokoladen jævn. Tjek temperaturen. Temperaturen skal ned på 27 grader.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-7Tilsæt mere af den smeltede chokolade og rør det sammen, tjek temperaturen…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-8Når temperaturen er oppe på 29 grader er chokoladen tempereret og perfekt at arbejde med.

Du kan f.eks. lave påskeæg med den frisk tempererede chokolade, – eller chokoladesnirkler… Blot et tip…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-14

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-17

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-11

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-19

 

 

12 reaktioner

 1. hvor er den smarte kniv fra du bruger til at lave riller med til snirkler I chokoladen.
  Tak for en dejlig blog og din altid ligefremme og ærlige måde at være på…. 😊😊 🍰🍰

  1. Tusind tak. Den har jeg fået i gave på et tidspunkt, men man kan købe sådan nogle på bagetid.dk eller bagebixen.dk

 2. Hej Annemette,
  Kan du lave guides til tempereret chokolade på lyst og mørk os, den er super godt denne guide🙈 jeg synes det er så svært for bruger aldrig så store mængder… så skal man lave mange kager for at bruge sådan en stor mængde (600g)🤗 🙈

  1. Hej Trine,
   det kan du tro. Der kommer guides til temperering på flere typer af chokolade i løbet af efteråret.
   Knus AM

 3. Hej Anne Mette
  Jeg prøvede at temperere Gold men til trods for at temperaturen var 29 grader var det meget tykt og jeg kunne ikke få overskydende chokolade ud af formene ( ville lave fyldt chokolade)….hvor meget kakaosmør vil du tilsætte for at gøre den mere flydende….eller er den for svær at bruge som chokoladeskal?

  1. Hej Annemette
   Du svarede ikke på Louises kommentar ;o) Jeg kunne nemlig også godt tænke mig sådan en skål, som er god til at lave chokolade i, og nem at få den ud af. Kan man få sådan en callebuet skål et sted?

 4. Hej Annemette.

  Elsker din hjemmeside og især denne guide 😍 hvis man har meget chokolade til overs, hvordan opbevarer man det så bagefter? 🙄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop