Læste du med i går da jeg gjorde et opråb?! Lær nu at tage det roligt i køkkenet – tag den lidt på slump – right! Lad mig præsentere dig for slumpens dronning – hvis du spørger mig… Gulerodskagen. (Ja ja, jeg sagde slum(p)ens dronning og ikke slummens…)
Det er sådan en kage der kan varieres i et hav at muligheder, men forskelligt fyld, nødder, rosiner, tranebær, kanel, kardemomme, ingefær, gulerødder, rødbeder etc – bare hav det sjovt med opskriften og gør den til din egen. Brug opskriften som en god guideline på mængden af tørstof og væde, og så prøv dig frem…
Gulerodskage med tranebær
10 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 1 time
Kagedej
250 g sukker
3 æg
2 dl solsikkeolie
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g revne gulerødder
50 g hakkede valnødder
50 g hakkede tørrede tranebær
Pynt
200 g flormelis
1 citron, saften og skal
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder, valnødder og hakkede tranebær i.
Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag kagen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag glasur, der røres på flormelis og citronsaft – dekorer med lidt revet citronskal.
Del gerne dine billeder med mig og alle andre på instagram. Take your pick: #annemettevoss #bagelyst #kagekarma #annemettevossblog
God fornøjelse.
Se hvor simpel en lækker gulerodskage kan være… Man behøver ikke nødvendigvis cream cheese frosting og og masse pynt. Bare lyst fed glasur og revet citronskal kan gøre tricket:)
En lidt mere avanceret udgave af gulerodskage fra min bog Bagelyst. Gulerodskage egner sig ret godt som grundkage, hvis man er vild med at lege med fondant. Fondant er utrolig sødt, og kræver derfor lidt modspil af krydderier eller lign.
Præcis sådan dér, ikke?!
Saft og kraft!