Koldhævet spinatbrød

spinatbrod-gram-annemette-vossx10

REKLAME for Gram

Så kom vi igennem sommeren, skolen er startet og madpakkerutinen er efterhånden så godt i gang igen, at man godt kan begynde at være lidt mere kreativ end bare de velkendte rugbrødsmadder, eller hvad? Altså mine børn får rugbrød med på madpakken hver dag – fordi de godt kan lide det – men jeg kan også godt lide at forkæle dem med lidt hjemmebag i ny og næ. I sidste uge delte jeg opskrift på brødsnurrer, og nu er vi kommet til det nemme koldhævede brød, med spinat naturligvis. Lige i Skipper Skræks ånd.

Ja, og det behøver så heller ikke kun være til madpakken, at jeg bager det gode brød, men også i hverdagen generelt. Hjemmebag – både brød, boller og kager – er ikke noget vi går ned på herhjemme hos os!

spinatbrod-gram-annemette-vossx12

Spinatbrød på koldhævet dej

1 brød, ca. 16 skiver
sværhedsgrad: let

Koldhævet spinatdej
100 g frisk spinat
8 g gær
4 dl koldt vand
220 g stenformalet hvedemel
240 g almindeligt hvedemel
13 g havsalt, Maldon
25 g knækkede rugkerner
evt. lidt madolie, til at smøre brødformen med

Sådan laver du den koldhævede dej til spinatbrød:

Dag 1:
Skyl og blancher spinaten til den falder sammen ved lav varme i en lille gryde i det vand, der hænger ved. Når vandet er dampet væk tages gryden af varmen og spinaten svaler til stuetemperatur – det tager ca. 15 min.

Kom gær og vand i en dyb skål og rør det godt sammen til gæren er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen sammen på køkkenmaskine med dejkrog ved fuld kraft til dejen slipper skålens sider. Det tager snildt 20-25 min. Tilsæt rugkerner og den blancherede, afkølede spinat og ælt med i ca 2 min. til spinaten er fordelt.

Dæk skålen til med et fugtigt klæde og sæt dejen til hævning i køleskab natten over. Sådan ca. 10 timer.

Dag 2:
Drys lidt mel på en ren bordplade og hæld brøddejen ud herpå. Drys mel ovenpå dejen og spænd dejen op ved hjælp af et par store dejskrabere, paletknive eller lign. Dejen føles meget blød og livlig – det er helt rigtigt! Form et aflangt brød, så godt som du nu kan, og flyt det over i en brødform, der evt. smøres med lidt madolie.

Forvarm din ovn til 250 grader. Hæld vand i en lille bradepande og placer den i bunden af ovnen. Skru ned til 230 grader, når brødet sættes ind i ovnen. Bag brødet i 15 min, skru derefter ned til 200 grader og bag brødet i yderligere 25 min.

spinatbrod-gram-annemette-vossx2

spinatbrod-gram-annemette-vossx3

Lad brødet køle af i formen i 5 min, tag brødet op af formen og lad det køle helt af (vær nu tålmodig!), inden det skæres ud i tykke skiver.

Kan evt. serveres med tunsalat. Det smager altså bare virkelig godt sammen…just saying 🙂

spinatbrod-gram-annemette-vossx4

spinatbrod-gram-annemette-vossx5

spinatbrod-gram-annemette-vossx9

spinatbrod-gram-annemette-vossx7

spinatbrod-gram-annemette-vossx15

spinatbrod-gram-annemette-vossx17

spinatbrod-gram-annemette-vossx18

0/5 (0 Reviews)

2 reaktioner

  1. Ser dejligt ud. Har fundet ud af, at grunden til jeg sjældent bager efterhånden(ud over jeg er seriøst dårlig til det) er, at jeg ikke ejer en røremaskine.
    En sjælden gang får jeg lyst til at bage, som dette brød, men giver op, fordi næsten alle opskrifter(ikke kun her), involverer en maskine.
    Jeg nyder synet istedet for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop