For at holde den slanke linje og ikke blive alt for rund med alle de kager, jeg går og producerer, så er jeg nødt til at spise store mængder salat i min hverdag. Det er så heller ikke et problem, eftersom jeg elsker alt grønt!
Denne lækre spidskålssalat synes jeg er skønt tilbehør til lyst kød eller fisk. Men du kan jo gøre, helt som du selv føler for 🙂
Den er sprød, saftig og sød – med en lidt nøddeagtig eftersmag, som jeg er specielt glad for. Særligt ærtepestoen er fantastisk og kan nemt bruges som dip til kød eller fisk. Mums!
Spidskålssalat med ærtepesto
(nok til 2 pers. som tilbehør til maden)
Du skal bruge:
Salat:
1/2 spidskålshoved i tynde strimler
1 gråpære i ultra tynde skiver
20 grønne stenfrie vindruer i halve
10 sugarsnaps i tynde skiver
1 avocado i tynde skiver
Ærtepesto:
1 dl optøede ærter (eller friske)
1 håndfuld frisk persille
1/2 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
1 dl olivenolie
1/2 dl usaltede græskarkerner
1/2 tsk groft havsalt
lidt friskkværnet peber
Bland spidskål, pærer, vindruer og sugarsnaps i en stor skål. Blend alle ingredienserne til ærtepestoen groft i en lille minihakker. Vend det sammen med salaten. Anret med avocado på toppen og dryp evt. med olivenolie og citronsaft.
MUMS!