REKLAME for Lidl
Julen er over os, og der dufter lidt af gran, gløgg og hjemmebag overalt. Mit hjem er ingen undtagelse – men det havde I vel nok regnet ud, by now?
I år skal mit julebord pyntes med hjemmebagte småkager. Det er set før (også hos mig), I know, men det gør nu ikke traditionen dårligere af den grund. Der er nemlig ét eller andet ekstra hyggeligt over at pynten kan spises. Hver gæst juleaften får en lille smørbagt småkage med glasur på som navneskilt. Det skal nok blive rigtig fint og hyggeligt.
HUSK, at se videoen herunder, der tydeligt demonstrerer hvor nemt det her er!
Smørbagte småkager med vanilje og kanel
30 stk småkagefigurer
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
køleskabstid: 1 time
pyntetid: det kommer helt an på, hvor sirlig du har tålmodighed til at være 😉
Ingredienser til småkagerne
250 g hvedemel
120 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
1/4 tsk fint salt
140 g blødt smør
1 æg, str M
Glasur
130 g flormelis
30 g past. æggehvide
Sådan laver du småkagerne:
Sigt hvedemel og flormelis ned i en dyb skål. Tilsæt vaniljesukker, kanel og fint salt. Rør det sammen. Skær det bløde smør i tern og kom den ned til melet. Smuldr smørret sammen med melet. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Så snart dejen er ensartet skal du stoppe med at arbejde med den. Vask hænder, form dejen til en kugle og kom den i en frysepose. Tryk dejkuglen flad og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Drys mel på bordet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik forskellige figurer. Husk at stikke huller til sløjfebånd, hvis du vil have det, med et sugerør. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 7-8 minutter til let gyldne i kanten.
Pisk en glasur af flormelis og æggehvide. Brug en elpisker til formålet. Form et kræmmerhus af bagepapir og fyld det med glasur. Klip et lille bitte hul for enden og dekorer småkagerne med glasuren mens de stadig er let lune. Lad glasuren størkne helt inden du håndterer småkagerne.
Velbekomme.
6 reaktioner
Hej Annemette
Kan man lave dejen dagen i forvejen? ☺️
Ja, du kan lave den op til 5 dage i forvejen og så bare lægge den i køleskab.
Mums det ser lækkert og fint ud. Men jeg skriver først og fremmest for lige at sige TAK for din helt fantastiske konfekt-bog. Jeg har lyst til at lave alle opskrifterne:-)
ej, tak!!! Hvor skønt!
Hej.
Kan man lave dem uden ægget (pga allergi)? Evt med tilføjelse af noget hjortetaksalt eller potaske i stedet for sprødhed?
tilsæt bare vand i stedet 🙂