Saftige, glutenfri romkugler

Jeg er absolut ikke vild med romkugler. I hvert fald ikke dem man køber ved bageren, hvor jeg bare synes de smager af gammelt wienerbrød. Ja sorry, men det er altså én ting, jeg endnu ikke har lært at holde af. Men jeg er VILD med hjemmelavede romkugler, hvor jeg selv bager chokoladekage fra bunden og sørger for at fylde romkuglerne med det bedste af det bedste. Og rigeligt ægte rom (hah!).

Hvad synes du?

Her er min opskrift på nogle rigtigt lækre, juicy romkugler med masser af smag. Det er bedst at opbevare dem på køl, ellers bliver de hurtigt lidt for “bløde”, synes jeg. Det kan du til gengæld ændre på ved at tilsætte mere smør til rommassen (men det synes jeg ikke du skal!)…just saying 🙂

img_0152

Syndige romkugler i festlige farver, glutenfri

30 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min.
bagetid: 20 min.

Grundkage
50 g salte peanuts (eller anden nød)
150 g smør
150 g god mørk chokolade (60-70%)
150 g lyst rørsukker
3 æg, str M
50 g mandelmel
25 g god kakao
1 tsk bagepulver

Romdej
1 grundkage
2-3 spsk god marmelade (solbær/appelsin/hindbær)
75 g blødt smør
lidt romessens
1-2 spsk ægte rom

Idéer til pynt
Hakkede pistacienødder
Solbærstøv
Frysetørrede jordbær
Frysetørret havtorn

Grundkage: Hak peanuts groft. Smelt smør i en tykbundet gryde ved medium varme. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og rør den ud i det smeltede smør til en blank masse. Pisk rørsukker og æg til en hvid og luftig snaps. Vend chokoladesmørret og de hakkede peanuts i æggesnapsen. Sigt mandelmel, kakao, bagepulver og salt ned i dejen og vend den forsigtigt sammen. Fordel dejen i springformen foret med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.

Romdej: Smuldr grundkagen og ælt den sammen med ingredienserne. Det er vigtigt at smørret er blødt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl til dejen er fast nok til at rulle til kugler. Rul 30 ensartede kugler. Læg dem på køl.

Når kuglerne er kølet af rulles de i forskellige slags pynt. Brug billedet som inspiration.

 

3 reaktioner

  1. Hej Annemette

    Er det affedtet mandelmel eller kan man bruge hjemmelavet mandelmel til grundkagen?
    Og har du evt. nogle forslag til at undgå rigtig rom, så romkuglerne også bli’r børnevenlige? 😀

    Vh Kiki

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop