Sådan en lille krænkelsesbuffet, kan vi kalde det!

Hvad skal der egentlig til, for at du føler dig krænket? Hvor latterlig føler du, at debatten kan blive? Griner du på andres bekostning? Har du selvironi? Hmmm…

Føler du dig krænket?

Altså, helt personligt kan jeg bare slet ikke forstå, hvad problemet er med de dér rød/grønne lysreguleringer ved forgængerfelter. Ja, jeg må altså godt gå ved grøn figur. Fordi jeg har hverken bryster eller særlig brede hofter, så for mit vedkommende ligner den figur dér, faktisk ret meget mig. Og på dage hvor jeg er solbrændt stopper jeg for rød figur!

Men ja okay, jeg kan da godt forstå, at det kan være virkelig svært at vide, hvad man skal gøre, hvis man er en kvinde der buler ud her og dér. Åh nej… er man så tvunget til at gå over vejen der, hvor der IKKE er et lysreguleret fodgængerfelt. JA! Det må være løsningen.

Guuuud, vi ender jo med at have vildtfarende fodgængere på vejende i Danmark – fordi den er jo helt gal med de lysreguleringer, – folk aner jo ikke hvordan de skal forholde sig. Hvad gør folk, der har hår på hovedet egentlig? Må de gerne gå over? Umiddelbart ser den der figur ret skaldet ud… er det mon også et issue? Måske skal vi også lige tag dén snak, nu hvor vi er ved det.

Ej spøg til side…

…eller nej, lad mig faktisk lige blive ved lidt endnu. Jeg synes det er så synd, at der er mennesker derude, der konstant bryder deres hjerner med ting, som de potentielt kan blive krænket over. Så jeg har samlet en lille række af issues, som man bare kan rage til sig og gøre til egne mærkesager. Buffetten er hermed åben:

 • Hvorfor er der så mange flere kvindelige bloggere end mandlige. (Hvorfor er der ikke nogle bloggermænd, der råber op? Om ligeløn. Eller lige-likes. Måske er de mandlige bloggere i tvivl om hvilken dag, der er deres internationale kampdag?) Der må straks indføres kønskvoter.
 • Hvornår begynder statsforvaltningen mon at skulle tage sager, hvor bedsteforældrene kræver 7:7 ordning? Jamen, det siger da sig selv, – vi kalder dem trods alt BEDSTEforældre. Hvad er det for en magt at give dem?!
 • Hvorfor er det kun fædre vi skal passe på ved vejarbejde?
 • Hvorfor er det kun grønne marsmænd, der må gå over i fodgængerfeltet?
 • Hvorfor er det ikke et lovkrav om, at der er små børneindkøbsvogne i supermarkederne. – Helt ærligt, det gør det jo umuligt for en 5-årig at gøre sine egne indkøb.
 • Hvor er bloggertilgængeligheden på offentlige toiletter. Hallo! Jeg siger bare, HVOR er den gode belysning henne til money making toiletselfies – det er jo trods alt en slags arbejdsplads for nogle.
 • Og når vi nu er ved toiletter… Hvorfor findes der ikke offentlige børnetoiletter? (I véd, de dér små nogle, som de har i insitutioner). Der findes da ikke noget mere nedværdigende end at sidde på et sæde, der er for højt, – så sidder man dér og svinger med benene og føler sig umyndiggjort, ik? Og så forestil jer lige den følelse sammen med en omgang mavekneb. Ej helt ærligt!
 • Hvorfor må kvinderne ikke gå på trapperne på togstationer. Nogle vil i hvert fald mene, at det er en mand på trappepiktogrammet. Ej altså! (Åh, nu forstår jeg hvorfor, at der altid er kø ved elevatoren).
 • Hvor er der den dér ‘mobiltidsknap’ som børn kan bruge til at indstille hvor meget deres forældre må være på mobilen? Just saying.
 • Hvor er de farveblinde i debatten? Er de farveblinde ikke de ENESTE, der med fuld berettigelse kan brokke sig over lysreguleringer. Burde man ikke have lavet gul/blå i stedet for rød/grøn?

Nå men, det er også bare for sjov. Jeg er bare så møghamrende træt af folk, der føler sig krænket over ligegyldige ting. Så ja, jeg følte et behov for at tage lidt pis på det hele. Det er jo grotesk. Hvad synes I?

Hvem der så skal vurdere, hvad der er ligegyldigt, – ja, det skal man sikkert passe på med. Men hovedet på blokken; – jeg mener at rød/grøn mand ved lysreguleringer er ligegyldigt.

Så altså. Fremtidens lysregulering bliver en meget stor skærm. For den skal rumme en hel række af piktogrammer. Høj mand. Høj kvinde. Barn. Baby. Lav mand. Lav kvinde. Tyk mand. Tyk kvinde. Meget tynd mand. Meget tynd kvinde. Mand i kørestol. Kvinde i kørestol. Gammel mand med rollator. Gammel kvinde med rollater. Barn i kørestol. Familie…og så videre…

Det er nemlig meget vigtigt at INGEN føler sig udenfor, og vores menneskelige intelligens kan nok ikke rumme spørgsmålet om, hvad søren vi skal gøre, hvis vi ikke kan finde en figur, der præcist ligner os selv. Vel?

8 reaktioner

 1. Danmark er et skønt land. Her er der vild debat om store uovervindelige problemer som trafiklys. Tak for at vi ikke lever i krigszoner –
  Det er så tåkrummende. Løft hovedet og se omkring – der er mennesker måske din nabo som har virkelige problemer og lever i stor lidelse. En gang imellem må man vælge sine kampe – trafiklys er altså ikke en af dem. Brug ressourcerne på virkelige problemer.

 2. Prøv at læse bogen med titlen Korrekthedsbiblen af forfatteren Christina Hagen. Den er lidt i famile med dit indlæg her. Og meget sjov.

 3. De eneste der bruger ordet krænket i forhold til lyskryds og lignende er medierne, og så dem der synes det er åndssvagt. Det kommer til at blive en måde at latterliggøre dem, der synes at vi skal forholde os til de underliggende strukturer der former vores samfund, som for eksempel hvordan vi afbilleder en standard familie, når nu DSB åbenbart alligevel skal skifte skilte. Samtidig bliver ordet krænket latterliggjort, og de mennesker der står med reelle krænkelser ryger nemt med i den skuffe. Jeg synes vi skal lade være med at hoppe på mediernes misbrug af ordet. Der er ingen der er krænkede over lyskryds, det var medierne der valgte at spørge nogle politikere om emnet

 4. Jeg føler mig krænket over…at jeg bliver kaldt skide kommunist eller købekone… og jeg er ingen af delene… træt af stupide mennesker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN