Virkelig (!) forkerte ting, jeg lader mine børn gøre

Alle influencere vil kende til dette. Altså i hvert fald dem, der er forældre og som blogger om deres rolle som far/mor og om deres børns hverdag. Det her med at fremmede mennesker blander sig i, hvordan vi lever vores liv. Det er sådan set også fuldstændigt okay – fordi who cares, right? Eller er det? – Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg bliver ret provokeret, når fremmede mennesker føler behov for at blande sig i, hvordan jeg er mor. Det er altså et voldsomt ømt emne for mange, det véd jeg, og netop fordi vi mødre (og fædre) lægger så megen energi og kærlighed i vores embede som forældre, jamen, så er det jo klart, at vi er sensitive overfor kritik.

Det blev simpelthen så svært for én af mine læsere forleden at se mig udleve min rolle som mor, at hun valgte at sende mig en personlig mail. En mail, der landede i min indbakke, efter at hun i ugerne op til havde kommenteret på flere af mine indlæg – uden at jeg havde reageret. Det var åbenbart magtpåliggende for hende, at jeg SKULLE forholde mig til hendes mening. Så her er vi. Nu forholder jeg mig.

Hun er åbenbart meget fortørnet over, at jeg lader Luca (der kun lige er blevet 3) bruge sut, og at han stadig går med ble. Hmmm. Hun skrev til mig, at hun følte sig overbevist om, at andre også var bekymrede over min adfærd. Seriously?

Det var så skide provokerende. Ikke fordi det gør mig et sekund nervøs omkring min rolle som mor. Ikke fordi hun ikke må ytre sin mening. Men fordi jeg synes vi skal vise hinanden tillid. Tillid, når det er velbegrundet. Og helt ærligt, – jeg er mor til tre børn. Jeg har to store velbegavede og velfungerende børn, der hverken bruger sut eller ble mere. Mon ikke jeg godt kan finde ud af, at lære et barn at lægge sutten og bleen fra sig? Mon ikke? Have some faith, right?! Og brug dit krudt på noget andet. Bum.

Så jeg har sammenfattet en lille liste over ting, der – åbenbart – er SÅ forkerte, at folk mener, de har ret til at blande sig. Altså en liste over ting, jeg lader mine børn gøre. Og når jeg skriver folk, så mener jeg sandelig ikke kun følgere på instagram og læsere på bloggen, nej, vi snakker da også om folk i min omgangskreds, der mener, at de har ret til at blande sig. Og tro mig, der er ting, som vi mennesker skal lære at holde vores kæft med, og så lade andre om deres egen sag.

I det næste er “De”=mine børn.

1) De får lov at spise sukker, slik, is – you name it. Alt godt med e-numre nede fra slikbutikken.

– hermed ikke sagt, at jeg er ligeglad med, hvad de spiser. Det er vi nemlig SLET ikke her hos os. Vi går rigtigt meget op i, at vores børn får sund, nærende og allerhelst danskproduceret, økologisk mad. Men, vi opretholder retten til at gå amok i slikbutikken når det er fredag, og så står den på vingummier, skumfiduser og alt det andet snask, man kan fylde i kurven. Og det er bare mega-meget i orden, – i min optik.

2) De får lov at spise rå kagedej

– jeg er faktisk ikke et sekund bange for salmonella. Man må gerne spise rå æg igen, og alligevel ser folk skævt til mig, når jeg lader ungerne slikke skålen ren for kagedej.

3) De må gerne spise mad, der har været faldet på gulvet.

– 5-, 10-, 20-skundersreglen. Jeg er sådan set ligeglad. Hvis maden har været på jorden, men i øvrigt kan børste fri for snavs, så må mine børn gerne spise den. Også hvis det er en softice…det har vi prøvet, og alle mødre, der har stået med et utålmodigt og træt barn på armen, der lige har fået sin is, hvorefter isen ryger på gulvet, og køen til isbutikken er uoverskueligt lang, véd præcist hvad jeg mener. Så må man altså gerne lige tørre det værste snavs væk, og så kører isen indenbords, no problemos.

4) De får lov at få flaske i sengen

– altså ikke længere vel, nu er de jo allesammen forbi den alder, hvor man drikker af sutteflaske. Men de har allesammen fået lov til at få flasken med i seng. Og OMG hvor er den noget, der kan provokere. Hvorfor, det aner jeg sgu ikke, men det har aldrig været et problem for os. Der er som sagt ingen af dem der stadig bruger sut, ble eller drikker af flaske inden de skal sove.

5) De får lov at være alene hjemme

– Det er virkelig et emne, der kan være stor uenighed om. Men jeg synes simpelthen ikke, at der er noget farligt i at lade mine to sønner på 8 og 10 være alene hjemme. De har også været alene hjemme da de var 6 og 8, – men naturligvis kun i ganske kort tid. Og dét er noget, der virkelig har fået folk til at protestere… Men jeg synes personligt, at der er en tendens til at overbeskytte børn lidt. De må for min skyld også gerne tage bussen alene, eller gå ned og handle alene, cykle rundt i byen alene, osv.

6) De må gerne spille computerspil… også UDEN tidsbegrænsning

– behøver jeg sige mere. Det er virkelig noget, der kan gøre folk sure.

7) De må gerne bande og sige fuck

– vi har en regel hjemme hos os, at de gerne må bande og sige fuck. Men bestemt IKKE i flæng. De må kun bande og sige fuck, hvis noget gør virkelig, virkelig, virkelig ondt – eller hvis der er noget de virkelig, virkelig, virkelig mener. Og det kan I så være uenige i. Men fuck det, for jeg synes det er en okay regel. Og mine børn taler i øvrigt pænt. (Og til Mickys forsvar, han er HELT uenig med mig i det punkt, så det kommer lidt an på hvilken forælder, der er ‘in charge‘…)

Nåmen, fuck fuck da, – I’m out.

 

 

28 reaktioner

 1. Hørt!!
  Det kunne være mig og min familie du skrev om – helt nøjagtigt og præcis????
  You go Girl 😘
  Og husk på at dem der har behov for at fortælle at du gør noget forkert, er usikre smålige mennesker! Det har jeg erfaret…..
  Kærlighed og god karma i din retning❤️❤️

 2. Jeg bliver så trist når personer mener de er så meget bedre at de kan tillade sig at anfægte andres måde leve/opdrage på.. kæmpe øv … hvis det du nævner nu er forkert sååååå er vi i den grad forkerte men vi har det godt og alle kan færdes blandt andre mennesker 😉

 3. Ej men altså har folk da ikke andet at gå op i, om jeres søn stadig går med ble, og bruger du sut 😳 du godeste Gud altså, han smider ble og dut når han er klar til det. Jeg eg også mor til 3. De 2 store er 23 og 26 år nu, og så har vi hende på 11 år.
  De har da taget bus rundt, og cyklet til og fra skole 1 kl og op efter. Hende på 11 har taget toget alene til herning fra Odense som 8 årige, det da sejt. Og nu har hun rejst med bussen til sin storesøster de sidste mange år, da hun har boet i Odense, nu i Svendborg ( vi bor i Faaborg) jo mere vi stoler på vores børn og os selv som forældre hvor vi nogen selvstændige dygtige børn. Vi bander også lidt, men det jo ikke foran folk, det jo hjemme. Vi har også lige været ude ig handel uden børn, de har været alene hjemme i mens. Og vores 11 årige sætter da også ipad og computer uden tids regler. Og så elsker vi da også at gå amok i fredags slikken, især bland selv.
  Så Annemette du er ligesom os andre forældre. Du er en super mor og du giver dem kærlighed og give dem ansvarlighed❤️👍🏻🤗 stol på det du gør er det rigtige for jer❤️

 4. JEG BLIVER SÅ TRÆT…..
  HVORFOR har alle så travlt.
  Mine børn spiser sundt og nærende og masser af slik og is, helt som det skal være (hos os) jeg kalder det balance.
  Alene hjemme er de også, og den yngste er 5år, de er i kørt tid, og hvis de er trykke. Men vi lærer bar vores børn at være trygge og selvstændige.. så du er ikke alene.
  Min fornemste opgave er, ikke at blive en curling mor…

 5. Jeg har selv 3 børn, og de brugte alle 3 sut, ble OG sov middagslur da de startede i børnehave. Det gik skisme alligevel, og både den 20 årige, teenageren og den 6 årige er ovre det😂😂
  Jeg har tillid til dig Annemette💪🍼😄

 6. Folk skal passe deres egen butik! Punktum! Du/I gør det med garanti super godt! Mere har jeg ikke at sige i den sag ✌😘

  Kram Charlotte 🤗

 7. Efter at have læst dit indlæg tænker jeg to ting:
  1. Der er mange der burde være bedre til at passe deres egen butik og nøjes med at mærke efter hvad der er rigtig for dem selv!

  2. Jeg synes der er en generelt tendens til at vi som forældre (ja jeg tager mig selv med, for kan nok ikke altid se mig helt fri) er meget overbeskyttende over for vores børn. Når jeg tænker på hvad jeg selv gjorde i den alder mine børn har nu, fik jeg lov til at klare mange flere ting selv. Vi gør efter min mening ungerne en kæmpe bjørnetjeneste ved at være så forsigtige med alt. Lad dem komme ud i verden og mærke den så de kan danne deres egne erfaringer. Lad dem mærke hvad der sker når de bander, spiser slik og går alene hjem. Jeg tror de lærer at klare sig – lærer at tage ansvar og lærer at mærke efter i dem selv og finde en fornuftig balance. Og først når de har vist at de ikke finder balancen, så kan vi gribe ind og give en hånd!

 8. Skønt indlæg😍
  Hvorfor har nogle så travlt med at pege fingre, forstår det simpelthen ikke🙄

 9. Fuck et fedt oplæg 😆 Men ja, der er nok folk der har for lidt at tage sig til, siden de bruger deres tid på at gå op i den slags. Fuck dem og vid med dig selv at du er en god mor ❤️

 10. Jeg lærer med vilje med min datter at bande, når hun slår sig, fordi hun aldrig græder! Så fuck det 😉

 11. Kære Annemette
  Du skal gøre præcis hvad du føler er rigtigt. Vi mødre gør hvad vi føler er bedst for vores børn og jeg begriber slet ikke, at andre mennesker tør tillade sig, at kritisere andres måde at opdrage på. Jeg er selv mor til tvillinger på snart 9 år og jeg kan fortælle dig, at de var 4 år da de kom af med bleen. Jeg har godt nok også hørt rigtigt meget på, at jeg gør tingene forkert – mine piger må også godt bande herhjemme hvis noget gør ondt! Men jeg opdrager mine børn så godt jeg kan og jeg har 2 velopdragne, velfungerende, høflige og søde piger, så må jeg da have gjort noget rigtigt, ikke ? Hver fredag går vi også “amok” i slikbutikken og de får endda en lille sodavand også, på trods af at vi spiser sundt og nærende kost hver dag. Jeg kunne da ikke bekymre mig mindre om hvad folk tænker. Jeg kunne ikke drømme om, at kritisere andres måde at opdrage deres børn på, jeg er i øvrigt også ligeglad med hvordan andre gør det, jeg VED at mine børn har det godt og at jeg gør det bedste jeg kan. Der vil ALTID være nogen der mener at man gør det forkert og det er også helt okay, ingen mødre er perfekte, men vi er perfekte for vores børn. Op i r**** med hvad folk mener og tænker.
  Du gør det godt!

  Rigtig god dag til dig! 🙂

 12. Ha ha ha, hvor er det bare fedt der findes en som mig dig ude 👏🙌. Siger moren til 3, hvoraf den sidste på 3 år og 5 måneder stadig nægter at tage bleen af og bruger sut om natten – dog har vi taget kampen om dagen og der er den gemt væk, men det startede først for 1 måned siden. Jeg ved det, med den opdragelse løber jeg en stor risiko – mine børn kan ende med at blive helt fornuftige og afslappet, vant til at klare sig alene hjemme mens de får lov at spise lidt slik 😉😂

 13. Befriende og spot on indslag. Hverdagen med børn kan nemt blive for stramt styret! Jeg er helt med på din båd, men da vi alle har hver vores måde at gøre tingene så bør enhver mening liige tænktes igen før man ytrer den. Enig enig og jeg klapper i mine moderhænder❤️

 14. Befriende og spot on indslag. Hverdagen med børn kan nemt blive for stramt styret! Jeg er helt med på din båd, men da vi alle har hver vores måde at gøre tingene så bør enhver mening liige tænktes igennem før man ytrer den. Enig, enig og jeg klapper i mine moderhænder❤️

 15. Uh vi er ikke helt enige men sådan er vi jo forskellige😊mht til børn i trafikken der cykler alene rundt i tidlig alder. Den er jeg særligt ikke tryg ved. Jeg ser ofte børn cykle rundt i min by hvor jeg tænker gad vide om forældrene er klar over hvor dårligt og usikkert de kører når de kører rundt alene. Uden cykelhjelm nogen gange og især drengene kører vildt og tager mange chancer. Hvis det var min pige så ville jeg ikke få et roligt øjeblik. Hun skal dælme være sikker før jeg sender hende afsted. Jeg ved godt at jeg er en hønemor men jeg syntes der er mange forældre der tager det lige lovlig afslappende når man tænker på at det er deres mest værdifulde. det bedste de har, der er der midt i trafikken.

 16. Ahmen altså. Jeg bliver jo SÅ træt på dine vegne. Theo fik også sutteflaske med plantemælk/vand indtil han var to-i sengen om natten. Han bruger stadig sut og klud når han er træt/ked og skal sove.
  OG han bruger stadig ble som 2,7 årig. Iøvrigt har jeg hørt Lola sige på et foredrag at børn skal producere et hormon som gør at de synes det er ubehageligt at gå med tis i bleen osv FØR de kan vænnes af med bleen. Dette sker for drenge først når de er omkring 3 års alderen. Og nogle er jo bare lidt længere tid om det. Tvivler på hverken Luca eller Theo bliver konfirmeret med ble på 😀
  Du gør dit mor job FANTASTISK og det ved du heldigvis godt <3

 17. Det er dom revet ud af vores liv og måden hvorpå vi opdrager vores to børn. Og ja det får folk op af stolen en gang i mellem. Men er helt på bølgelængde med dig. Ha nu lidt tillid. Vi tror ikke på en masse forbud og børnene skal have lov til at have frihed og være hjemme i eget hjem.

  Tak for et godt indlæg.

 18. Fuck fuck da – her må vi også gerne bande hvis man virkelig mener det:-) og spise rå kagedej uhm, og også mange andre, sikkert helt forfærdelige, ting. Har dog tidsbegrænsning på Fortnite😂. Men ja tænker det nok går alt sammen så længe vi ikke vandrygter vores børn og så må folk altså liiige slappe lidt af med at insistere på, at vi alle skal gøre alting ens.

 19. Mor-politiet kan være så ufattelig trættende at høre på 🙂 ingen er perfekte, du gør det godt

 20. Tak for et befriende indlæg.❤️ Den rammer lige der hvor den skal. Jeg tænker, vi som forældre er grundlæggende for bange for ALT. Vi overlevede vores egen barndom, hvor de fleste, af de nævnte ting var rimelig normale. Det kunne vi som forældre godt reflektere et øjeblik over.😊

 21. Hold nu op… Har 2 drenge på 16 og 19.. de er blevet helt”normale” og jeg er af nøjagtig samme mening som du….tak fordi du er her .

 22. Hey A, tror rigtig mange gør som dig, der er bare også rigtig mange, der ikke vil være ved det. Er selv 99% enig med dig på det punkt undtagen banderiet. Ville simpelthen ikke høre dem sige f-ordet, da de var små. Mega dobbeltmoralsk, I know, for bruger det selv (meget), når jeg er vred, men det lyder bare ikke godt, hverken hos børn eller voksne.
  Nu bor vi i er engelsktalende land, og for en del år soden havde vi besøg af danske venner og deres dreng. Han sagde noget var ‘fucking nice’. Vores unger kunne simpelthen ikke fatte, hvordan noget kunne være det. It doesn’t make sense, sagde vores datter. Det lyder dumt, mente vores søn. I dag er de jo voksne, Emma bander aldrig og Seb sjældent. Vi kan jo heller ikke gøre noget alligevel, hvis de gjorde.
  Go’ dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop