Rugbrødslagkage opskrift med hindbær og chantillycreme (Kobberbryllupskage)

Reklame – opskriften er udviklet for Lidl

Lidl har været i Danmark i 12,5 år. Derfor skal der fejres kobberbryllup. Og da jeg blev bedt om at bage en kage til den anledning, – jamen, så faldt mit valg hurtigt på en sønderjysk klassiker, nemlig rugbrødslagkagen. Fordi Lidl jo, som bekendt er fra Tyskland, men har gjort sit bedste for at tilbyde gode råvarer til de danske forbrugere – og bestemt også gjort meget for at støtte op om danske producenter igennem sin tid i Danmark. Så der er absolut grund til festivitas.

Og er der et sted i Danmark hvor både tyske og danske traditioner får lov at blomstre i fin forening, så er det jo Sønderjylland. Så nu hylder jeg 12,5 år med Lidl i Danmark med denne vidunderlige bombe af en sønderjysk lagkage.

Og hvis du aldrig har prøvet rugbrødslagkage før, så er det bare om at komme i gang. Den smager nemlig ikke af tørt rugbrød, tværtimod. Rugbrødslagkage er både super saftig og knaser også lidt fordi der er så megen struktur i bundene fra både rugbrød og hasselnødder. Den helt klassiske version er med solbærsyltetøj, flødeskum og mørk chokolade. Men jeg kan godt lide fornyelse, så min udgave, i denne omgang, er med sød hindbærmarmelade, chantillyskum og masser af kobberdryssede bær på toppen – altsammen toppet med smeltet chokoladedrizzle, for lige at give kagen det sidste “Oomph”, der gør den helt uimodståelig at sætte tænderne i.

Du kan i øvrigt finde mange andre gode opskrifter, som jeg har udviklet for Lidl på deres hjemmeside.

rugbroedslagkage-opskrift-lidl-annemette-voss-24

rugbroedslagkage-lidl-annemette-voss-36

rugbroedslagkage-lidl-annemette-voss-37

Rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og vaniljesød chantillycreme

Rugbrødsbunde
6 æg, str M/L
230 g brun farin
150 g rugbrød (gerne lidt tørt og uden for mange kerner)
150 g hasselnødder
1 tsk bagepulver
30 g kakao
30 g hvedemel

Chantillycreme
7 dl piskefløde
2 spsk flormelis
kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

I øvrigt
1 glas god hindbærmarmelade
125 g blåbær
125 g friske hindbær
50 g god mørk chokolade

Sådan laver du rugbrødslagkagen:

Rugbrødsbunde: Del først æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive med et helt rent piskeris i en helt ren skål. Sæt dem til side. Pisk æggeblommerne meget luftige sammen med det brune farin – det tager ca. 5 minutter ved fuld kraft med en elpisker. Kom rugbrød og hasselnødder op i en lille minihakker, og blend det meget grundigt til det er helt findelt og minder om en slags groft mel. Bland rugbrødsmelet med bagepulver, kakao og hvedemel.

Vend nænsomt den tørre mel-nøddeblanding sammen med æggesnapsen, og vend til slut æggehviderne i.

Fordel dejen i to springforme (diameter ca 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden og smurt med lidt smør på siderne.

Bag bundene ved 200 grader varmluft i ca 13-15 minutter. Lad bundene køle helt af i formen inden de skæres fri og kagen lægges sammen.

Chantillycreme: Pisk fløde, flormelis og vanilje godt sammen med en elpisker til en luftig og sprøjtefast skum.

Opbygning og rugbrødslagkagen: Placer den ene rugbrødsbund på et fad. Smør et tykt lag hindbærmarmelade ud over bunden – kom helt ud til kanten. Sprøjt halvdelen af chantillycremen ud over bunden og læg den anden rugbrødsbund på som låg.

Smør endnu et tykt lag hindbærmarmelade ud over den øverste bund. Sprøjt resten af chantillycremen smukt op på toppen af kagen. Pensl de friske hindbær med kobberstøv og vend blåbærrene rundt i lidt kobberstøv. Dekorer toppen af kagen med bærrene. (Hvis du ikke har kobberstøv kan du jo bare udelade det…just saying!)

Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad og hæld tilfældigt chokoladen ud over toppen af kagen som en god omgang chokoladedrizzle…og (trommehvirvel….) Enjoy!

rugbroedslagkage-opskrift-lidl-annemette-voss-27

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

æg*
rugbrød* (gerne lidt tørt og uden for mange kerner)
hasselnødder*
hvedemel*
piskefløde*
brun farin
bagepulver
kakao
flormelis
vaniljestang eller vaniljesukker
hindbærmarmelade
blåbær
friske hindbær
mørk chokolade

* = økologisk

Prøv også nogle af mine andre lækre opskrifter – hvis du kan lide rugbrødslagkage så er du måske også vild med Lagkage med blåbærmousse og chokolade?

rugbroedslagkage-opskrift-lidl-annemette-voss-14

rugbroedslagkage-opskrift-lidl-annemette-voss-6

rugbroedslagkage-opskrift-lidl-annemette-voss-2

rugbroedslagkage-lidl-annemette-voss-43

rugbroedslagkage-lidl-annemette-voss-38

Gør som flere hundredetusindvis af andre danskere… følg Lidl på deres Facebookside, hvor du kan deltage i konkurrencer, få gode opskrifter, læse om fødevarer, få mere information om økologi i Lidl og meget mere…

Fotos: Kristina Christiansen

7 reaktioner

  1. Jeg tænkte på om man kan lave bundene dagen inden kagen skal spises eller ville det være bedst at lave hele kagen dagen i forvejen?

  2. Den ser vildt lækker ud men hvis jeg nu kun har en springform kan jeg så bage alt dejen i den og så skære den midt over når den er bagt?

  3. Hey Hey 🌞🌞
    Så har jeg bestilt din skønne bog men inden den kommer fik jeg afprøvet den skønne opskrift af en rugbrøds lagkage af en bombe uden lige. Jeg kommer fra Sønderjylland men har aldrig prøvet at lave den sååå nu blev det prøvet og det blev en supper skøn en. Tak for inspiration du er bare skøn
    Hilsen fra Middelfart ( tilflytter)

  4. Den her skal helt klart på bordet til mine pigers fødselsdag, men er det mon muligt at bage bundene i god tid og så fryse dem? Skal jo lige have det store puslespil til at gå op😂😂

  5. Har længe gået og kigget på denne opskrift. Idag var dagen hvor den skulle laves.
    Tak!! Fantastisk opskrift og den smager himmelsk:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop