Indeholder reklame for min bog Piece of cake
Reklamelinks er markeret *
Foto: Claudia Dons
Skal vi bage en roulade? Ja, det er da lige det vi skal…
Nu er jeg gang på gang blevet opfordret til at dele min opskrift på roulade med syltetøj og bage den LIVE på instagram. Så det gør jeg da. Begge dele.
Opskriften er fra bogen Piece of cake – der er en virkelig nem ‘go to’-bog, når du står og får lyst til at bage noget, men du måske hverken har tid eller ingredienser til det helt store. Så kan jeg garantere dig, at du kan finde noget i Piece og cake, som du alligevel kan lykkes med. Det er en virkelig god bog for både børn, begyndere og garvede kagebagere, der gerne ‘bare’ vil bage noget nemt en gang i mellem – og lykkes med det, altid, naturligvis.
Bestil her dit eget eksemplar af Piece of cake bogen
Hermed får I opskriften på min hindbærroulade. Jeg bager rouladen LIVE på fredag kl 10.30 på min konto @annemettevoss sammen med en masse børn i min “Hjemkundskab hver for sig”-time, hvor voksne naturligvis også er velkomne til at se med.
Fra vi starter til vi er færdige bør der ikke gå meget mere end 1 time og 30 min – maks. Men man ved selvfølgelig aldrig helt…
Men hvis du nu sidder og tænker: “ej, det var egentlig ikke lige roulade med syltetøj som jeg havde lyst til alligevel”… måske du så kunne tænke dig at bage min opskrift på hjemmebagte hindbærsnitter. De er altså virkelig også gode. Det er vel egentlig lidt svært at vurdere, hvad der er bedst. Hindbærsnitter eller hindbærroulade…hmmm… ét af livets store spørgsmål.
Roulade med syltetøj – opskrift, der bare lykkes – uden at sprække
1 roulade á ca 30 cm
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: ca 12 min
Køleskabstid: gerne 1-2 timer
Hindbærsyltetøj
250 g friske hindbær
250 g syltesukker (kan købes i større supermarkeder)
1 tsk øko vaniljepasta*
1 spsk vand
1 øko citron
Kagebund til roulade
5 æg, str M/L
120 g hvidt sukker
100 g hvedemel
15 g kartoffelmel
1/2 tsk bagepulver
I øvrigt
2 spsk hvidt sukker
mindst 2 stykker bagepapir (vigtigt)
evt. flødeskum til servering
Sådan laver du min roulade med hindbærsyltetøj:
TIP: Mindst en time før du bager rouladebunden, bør du lave hindbærsyltetøjet. Så kan det nå at køle af at blive tykt i konsistensen.
Hindbærsyltetøj: Kog hindbær, syltesukker, vaniljepasta og vand op. Lad det småsimre i 5 minutter. Tilsæt fintrevet citronskal fra 1/2 øko citron og friskpresset citronsaft fra hele citronen. Lad det småsimre med i 1 minut. Tag gryden af varmen, hæld syltetøjet ud op en tallerken og dæk til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt syltetøjet på køl til det er tykt og smørbart i konsistensen.
Roulade: Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige sammen med sukkeret. Det tager et par minutter ved fuld kraft. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver grundigt og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne stive (ikke knoldede) med helt rene piskeris i en helt ren skål. Vend æggehviderne i dejen ad tre omgange.
Fordel dejen på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Dejen skal fordeles i et helt tyndt, og jævnt lag – helt ud til siderne.
Bag rouladebunden i ca. 12 min ved 160 grader varmluft til den er helt sart gylden og har sat sig. Tag rouladebunden ud og lad den køle af i et par minutter på pladen.
Læg et stykke bagepapir ud på bordpladen og drys med med et jævnt lag hvidt sukker. Vend rouladebunden ud på det stykke bagepair der er drysset med sukker, således, at rouladebundens overflade nu vender nedad mod bordet. Fjern bagepapiret, der sidder fast under bunden.
Smør bunden med et jævnt lag hindbærsyltetøj.
Ved hjælp at bagepapiret som rouladebunden ligger på kan du langsomt og stramt rulle rouladen sammen. Pak den ind i bagepapir og læg den på køl i en times tid (gerne længere) inden den serveres.
Smager skønt med friskpisket flødeskum.
Opskriften er udviklet af Annemette Voss Fridthjof – find flere spændende opskrifter på annemettevoss.dk