Risalamande – forbedret opskrift

Jeg har en opskrift på risalamande – og den er mega god. (Så meget tør jeg godt sige). Den har jeg nærmest perfektioneret over tid – og så alligevel ikke… For der er jo sket det, at jeg ikke kunne lade være at eksperimentere lidt i år, og jeg har nu forbedret min opskrift på risalamande, synes jeg.

Hermed, ny forbedret opskrift på risalamande.

Risengrød
5 dl piskefløde
5 dl sødmælk
175 g grødris
100 g lyst rørsukker
evt. 1 lille kanelstang

Fyld til risalamande
60 g smuttede mandler
1 polynesisk vaniljestang
1 tsk flormelis
fintrevet skal fra 1/2 øko citron
5 dl piskefløde

Kirsebærsauce
1 glas dessertkirsebær
3/4 dl lage fra dessertkirsebærrene
1/2 dl portvin
50 g mørkt muscovadosukker
evt. et nip rå lakridspulver
1 tsk maizena majsstivelse (rørt ud i 2 spsk vand)

Sådan gør du:

Kog piskefløde, sødmælk, grødris og rørsukker op i en stor gryde – evt. med en lille kanelstang (ca 5 cm). Når det koger tages gryden af varmen, læg låg på og sæt gryden i ovnen ved ca 120 grader varmluft i ca 40-45 min til grøden er færdig. Rør rundt hvert 10-15. minut. Lad grøden køle helt af i køleskab natten over.

Hak de smuttede mandler, – husk at gemme én enkelt til mandelgaven – flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas dem sammen med flormelissen for at skille vaniljekornene ad. Rør mandler, vaniljesukkeret og fintrevet citronskal i den kolde risengrød. Pisk fløden til meget luftig og letpisket flødeskum og vend den sammen med risengrøden. Hvis du synes der skal mere flødeskum i, kan du jo bare tilsætte lidt ekstra.

Kirsebærsauce: Dræn dessertkirsebærrene, og gem 1 dl af væden. Kog bærrene, væden, portvin og muscovadosukker op og smag til med et nip rå lakridspulver. Lad det småsimre i ca 10-15 min hvorefter saucen jævnes med maizena majsstivelse. Lad saucen småkoge i yderligere 5 min. Køl af til den blot er lun og server.

Velbekomme.

 

0/5 (0 Reviews)

2 reaktioner

    1. Kære Signe, undskyld jeg først svarer nu – men er i New York, så har ikke haft adgang til nettet. Der er til ca 6-8 pers (mindst)
      KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop