Ribslagkage

Ribslagkage med hvid chokolade og saltet karamel

12 pers
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 2 timer
kogetid: 3,5 time
køleskabstid: samlet 9 timer

Hvid chokoladecreme
4 blade husblas
100 g god hvid chokolade
5 dl piskefløde

Saltet karamel
1 dåse sødet kondenseret mælk
2 tsk flagesalt

Mandelbund
100 g æggehvider
120 g hvidt sukker
100 g mandler

Ribsmousse
4 blade husblas
1 god vaniljestang
130 g sukker
200 g ribs
3 dl piskefløde

Pynt
pasteuriseret æggehvide
friske ribs
frysetørrede hindbær
tørrede blomster
guldstøv
tørrede blåbær

Kagen kan sagtens forberedes løbende, 1-2 dage før den skal serveres.

Hvid chokoladecreme: Udblød husblas i rigeligt med koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over den hakkede hvide chokolade ad to omgange. Rør i skålen til det bliver jævnt. Tilsæt husblas og rør til husblassen er opløst i den varme fløde. Dæk massen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i 5 timer til den er helt afkølet.

Saltet karamel: Dåsen skal ikke åbnes før efter kogning. Kom hele dåsen ned i en gryde med vand og kog den kondenserede mælk i 3,5 time. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad karamellen køle af i dåsen, og først når den er kold åbnes den. Hæld halvdelen af karamellen i en skål og tilsæt flagesalt. Rør det godt sammen. (Den anden halvdel karamel skal bruges til at pynte kagen med, så gem dem) Lav i mellemtiden mandelbunden.

Mandelbund: Pisk æggehviderne let stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk til du har opnået en sej og tyk marengs. Blend mandlerne til groft mandelmel og vend dem forsigtigt i massen. Beklæd en springform på Ø22 med bagepapir i bunden, og fordel massen i et jævnt lag. Kom helt ud til siderne. Bag bunden midt i ovnen ved 165 grader i 40 min.

Skær bunden fri fra springformens sider og læg et stykke kageplast ned langs bundens sider, inden sprigformens kant igen fæstnes på formen. Byg kagen op i springformen foret med kageplast.

Fordel et jævnt lag saltet karamel ovenpå mandelbunden. Pisk den helt kolde hvide chokoladecreme godt igennem med en elpisker til den minder om tyk mayonaise. Fordel den i et jævnt lag ovenpå karamellen. Sæt kagen på køl i 1 times tid mens ribsmoussen tilberedes.

Ribsmousse: Udblød husblas i rigeligt med koldt vand i 20 min. Flæk i mellemtiden vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker og ribs i en lille gryde og lad det simre i 10 min. Skum af undervejs. Fisk vaniljestangen op og kassér den. Tag gryden af varmen og lad det svale i et par minutter inden den udblødte husblas røres ud i den varme ribslage. Lad ribslagen køle af til den er ca. 40 grader. Pisk fløden til let skum og rør først en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med den stadig lune ribslage, tilsæt derefter ribsfløden til den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen. Fordel ribsmoussen ovenpå den hvide chokoladecreme og sæt igen kagen på køl i 3 timer til moussen har sat sig.

Befri kagen fra kageplast og springform og placér den på et smukt fad. Dyp de friske ribs i lidt pasteuriseret æggehvide, dryp dem godt af. Drys dem med hvidt sukker. Dekorér kagen med ribs og karameltoppe, tørrede hindbær, blåbær, blomster og lidt guldstøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN