Rabarbersaft opskrift

Det er simpelt. Virkelig. Men det smager bare vidunderligt, og du kan roligt regne med, at der er “udsolgt i butikken” efter kun få dage (måske timer) når du laver en portion rabarbersaft. Nyd det… Længere er sæsonen jo heller ikke.

Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft

Ca. 1,3 liter saft
(fortyndes 1:3, synes jeg)

650 g rabarber (jeg anvender gerne vinrabarber, men det er ikke et must)
1 god vaniljestang
180 g hvidt sukker
1 liter vand

(evt. atamon, hvis du vil konservere)

Sådan laver du rabarbersaft:

Rens rabarberne og snit dem i små stykker á ca 2 cm. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarber, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, resten af sukkeret og vandet op i en stor gryde. Kog det op og lad det småkoge i ca. 5-8 minutter til vandet har taget en intens farve. Sigt væden igennem en finmasket sigte eller et rent viskestykke. (Hvis du bruger viskestykket, så kommer vaniljekornene af gode grunde ikke med i saften, og det er ærgerligt, hvis du spørger mig.)

Hvis du gerne vil konservere saften kan du anvende atamon. Læs på flasken for vejledning og dosering.

Hæld saften på helt rene skoldede flasker. Sæt på køl. Ukonserveret saft kan holde sig ca. 14 dage på køl…

Bland rabarbersaften op med vand, danskvand, vodka/danskvand (just saying!), bobler etc.

Det smager bare godt! Glæd dig.

rabarber-saft-lidl-annemette-voss-1

En reaktion

  1. Super lækker opskrift,
    Stjerneanis kan også noget i en rababersaft, koges med og sies fra..

    Nam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN