Råsyltede rabarber

Ja ja, det er blevet rabarbertid – det skal jeg da lige love for. Man kan jo ikke se rabarberne for bare rabarber i supermarkederne for tiden.

Nå men, jeg elsker dem – så det gør såmænd intet. Rabarber er klart på listen over top 3 ting jeg helt vil lave opskrifter med, så deeeet. Elsker rabarber, siger jeg. Hvem gør egentlig ikke det?

Opskrift på råsyltede rabarber

1 glas
sværhedsgrad: let

Syltede rabarber
4-5 stængler rabarber
1 vaniljestang
85 g hvidt sukker
2 dl vand
saften af 1/2 citron

Syltede rabarber: Rens rabarberstænglerne og skær dem i små mundrette bidder. Kom rabarbersnitterne ned i et rent syltetøjsglas – de må gerne trykkes lidt sammen, så der er plads til dem.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med en lille kniv. Giv den tomme vaniljestang, vaniljesukkeret, vandet, resten af sukkeret og citronsaften et opkog. Lad det koge til sukkeret er opløst.

Hæld den brandvarme lage henover rabarberne og læg låg på glasset. Sæt til afkøling, – rabarberne er bedst når de har trukket i et døgns tid – eller et par dage.

Sirupslagen, som de ligger i er også lækker over yoghurt eller på salat.

Velbekomme.

raasyltede-rabarber-lidl-annemette-voss-1

6 reaktioner

  1. Det lyder super lækkert 🙂
    Jeg har en milliard rabarber (mindst) i haven, men jeg er simpelt hen i tvivl hvad jeg kan bruge dem til. Udover yoghurt, hvad kan man så bruge råsyltede rabarber til? 🙂

  2. Hej.
    Ved du godt at rabarber der ikke er varmebehandlet i følge Fødevarestyrelsen er giftige.
    Rigtig øv for de smager super godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop