Ja ja, det er blevet rabarbertid – det skal jeg da lige love for. Man kan jo ikke se rabarberne for bare rabarber i supermarkederne for tiden.
Nå men, jeg elsker dem – så det gør såmænd intet. Rabarber er klart på listen over top 3 ting jeg helt vil lave opskrifter med, så deeeet. Elsker rabarber, siger jeg. Hvem gør egentlig ikke det?
Opskrift på råsyltede rabarber
1 glas
sværhedsgrad: let
Syltede rabarber
4-5 stængler rabarber
1 vaniljestang
85 g hvidt sukker
2 dl vand
saften af 1/2 citron
Sådan gør du
Rens rabarberstænglerne og skær dem i små mundrette bidder. Kom rabarbersnitterne ned i et rent syltetøjsglas – de må gerne trykkes lidt sammen, så der er plads til dem.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med en lille kniv. Giv den tomme vaniljestang, vaniljesukkeret, vandet, resten af sukkeret og citronsaften et opkog. Lad det koge til sukkeret er opløst.
Hæld den brandvarme lage henover rabarberne og læg låg på glasset. Sæt til afkøling, – rabarberne er bedst når de har trukket i et døgns tid – eller et par dage.
Sirupslagen, som de ligger i er også lækker over yoghurt eller på salat.
Velbekomme.
6 reaktioner
Det lyder super lækkert 🙂
Jeg har en milliard rabarber (mindst) i haven, men jeg er simpelt hen i tvivl hvad jeg kan bruge dem til. Udover yoghurt, hvad kan man så bruge råsyltede rabarber til? 🙂
Hermed igang 🙈 hvor længe kan de holde sig? 😍😍
Hvad serverer du dem til – kage, mad eller noget tredje?
Yoghurt, kage, is, til salat – bare som tilbehør, hvor noget sur-sødt er lækkert 🙂
Hej.
Ved du godt at rabarber der ikke er varmebehandlet i følge Fødevarestyrelsen er giftige.
Rigtig øv for de smager super godt.
Næh, det vidste jeg ikke. Jeg bruger da heller aldrig rabarber der ikke ‘varmebehandles’