Reklame for Pyntebogen
Indeholder reklamelinks
Da jeg valgte at navngive min seneste bog Pyntebogen, var jeg udemærket klar over, at man måske godt kunne tro, at bogen KUN handler om pynt. Men sådan er det ikke helt.
Det er nu heller ikke noget, der har vist sig at være et problem. Folk er vist efterhånden godt med på, at bogen er spækket med opskrifter på både bunde, indlæg, mousser og overtræk – OG en masse opskrifter på pynt og deciderede vejledninger til pynteteknikker. Men alligevel vil jeg lige forklare dig lidt nærmere, hvad den indeholder.
Jeg ville lave Pyntebogen for at skabe mere kreativitet i køkkenet. Og for at gøre dig, der bager, mere tryg i køkkenet, også når det kommer til den sidste del af værket, nemlig pynten. Jeg oplever nemlig rigtig ofte, at folk siger “neeeeej, hvor er den flot, det ville jeg aldrig kunne finde ud af”… og de refererer oftest til pynten.
Men sandheden er, at det ville de helt sikkert sagtens kunne finde ud af. Der er bare ikke rigtig nogen, der nogensinde er dykket sådan rigtigt ned i at lære folk, hvordan man pynter en kage. Det handler oftest mere om bageprocessen, støbningen, overtrækket… og så står der noget ala ‘pynt din kage med chokoladensnirkler, brug billedet som inspiration’ nederst i opskriften.
Men jeg kender mange, der ikke aner hvordan de skal lave chokoladesnirkler eller hvordan de skal pynte alene udfra et billede. Det har brug for en opskrift, en vejledning, en hjælpende hånd.
Og det er præcis hvad Pyntebogen består af. En masse opskrifter (hjælpende hænder) til at komme godt i gang med at pynte dine kager smukt, roligt, og sirligt.
Pyntebogen er til dig, der allerede ved lidt om, hvordan man bager. Du behøver ikke være øvet, men have lidt kendskab til at lave lagkager eller moussekager. Den er til dig, der gerne vil løfte dine kager til et nyt niveau, og til dig (eller én du kender), der er vild med æstetisk og nørderi i køkkenet.
Redskaber og udstyr
For at kunne lave kagerne og pynten, er der nogle redskaber, som vil gøre det meget nemmere for dig at nå i mål. Det er ikke alt udstyret, der er altafgørende for din succes, men ved at læse opskrifterne grundigt igennem vil du hurtigt kunne gennemskue, om du har det udstyr, der skal anvendes til den enkelte opskrift.
Redskaberne er listet i rækkefælge efter vigtighed. Øverst på listen er de ting, som du bruger oftest, når du anvender bogen. Nederst er de ting, som du måske kun skal bruge i én enkelt opskrift til én enkelt teknik.
Alle links herunder er reklamelinks.
1 springform, diameter ca. 23 cm
Dejskrabere
Termometer
Kagerulle / Rullepind
Sprøjteposer (genanvendelige eller engangs-)
Kageplast
Pensler
Forskellige tyller
Bagemåtte i silikone
Sigte
Rundt udstikkersæt
Vinklet paletkniv
Blomstersøm
Mandolinjern
Dekorationskam / Kamskraber
Skummåtte til fondant
Baller-tool til fondant
Tip: Denne lille liste er jo genial bare at skrive af, så har du allerede din næste ønskeliste i vinkel.
En reaktion
Hej Annemette , har Ikke kunne opspore en springform på 23 cm, som du bruger i mange opskrifter . Har indkøbt en på 24 cm Mette Blomsterbergs som har en kant.
Håber kagerne bliver lige så gode?