Peberkagehus “How to” på Kagemagi

I onsdags kom der ny video på Kagemagis YouTube kanal. Her kan du finde inspiration til at lave din helt egen peberkagekreation – hvad enten du vil lave et hus, en masse småkager eller operahuset i peberkagedej, så er det bare at komme i gang. Vi håber I synes, at det er en god video. 😉

PEBERKAGEHUS (nok dej til to huse eller ét stort)

PEBERKAGEDEJ
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 øko citron, fintrevet skal
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g hvedemel
et nip salt

I ØVRIGT
200 g flormelis
1,5-2 past. æggehvider
sukkerkrymmel
sukkerperle
andet juleagtigt sukkerpynt/slik
100 g sukker

Peberkagedej:
Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og bringes i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt æggene og rør/ælt dejen glat og homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – men dejen kan også lægge på køl i flere dage.

Udrul dejen på et let drysset melbord og udstik/skær dit ønskede peberkagehus. Bag “huset” ved 180 grader varmluft i 5-10 min. pr del.

Dekoration:
Rør flormelis og æggehvider sammen til en royal iching, som du kan dekorere huset med. Dekorer huset som du ønsker – lad dig inspirere af vores version.

Smelt sukkeret på en pande ved middel varme til en gylden karamel, og brug karamellen til at samle huset med.

img_0718

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN