Yndige påskekager med guldæg og hindbær

Reklame for [email protected] Chokolade

Påsken er lige om hjørnet, og jeg tænkte, at sådan en forholdsvis nem opskrift på nogle lækre påskekager, med Callebaut® GOLD i både dejen og på toppen i form af påskeæg, lige var sagen.

Se min Guide til temperering af GOLD Chokolade, som vil gøre det meget nemmere for dig at støbe påskeæggene, der skal på toppen (psssst…der ligger en komplet step-by-step fotoguide til, hvordan du støber æggene nederst i indlægget.)

Påskekager med hindbær

6 stk.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time 30 min
bagetid: 25 min

Ruby flødecreme
1 blad husblas
2,5 dl piskefløde
50 g Callebaut® RUBY RB1 Chokolade
1 knsp pink pastafarve

Hindbærkager
100 g blødt smør
100 g lyst rørsukker
2 æg, str M/L – stuetemperatur
100 g kagemel (eller alm hvedemel)
1/2 tsk bagepulver
50 Callebaut® GOLD Chokolade-knapper
12 friske hindbær

Pynt
600 g Callebaut® GOLD Chokolade
Guldstøv, til pensling af æg og drys
300 g friske hindbær

Sådan laver du de søde påskekager:

Start med at lave påskeæggene, hvis du vil bruge dem til at dekorere kagerne med. Se vejledning nederst på siden. Til det skal du bruge 600 g Callebaut® GOLD Chokolade. Lav dernæst Ruby flødecremen og til slut hindbærkagerne. Det er den mest logiske rækkefølge.

Ruby flødecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom Ruby chokoladeknapperne op i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Vent et minuts tid og rør da fløden og chokoladen sammen til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt lidt pink pastafarve og opløs den udblødte husblas direkte i den varme chokoladefløde. Dæk rubyfløden til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt i køleskabet i et par timer – mindst – til rubyfløden er helt gennemkold. Hvis den ikke er helt kold, vil du ikke kunne piske den ordentligt op senere.

Hindbærkager: Pisk smør og sukker længe til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen, pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt chokoladeknapperne. Stop med at arbejde med dejen, når den er ensartet og uden klumper af mel. Fordel dejen i 6 store smurte og meldryssede muffinsforme (jeg har brugt denne muffin bradepande til store muffins fra Wiltons). Tryk to hindbær ned i dejen på hver kage.

Bag kagerne ved 170 grader varmluft i 22-25 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af og befri dem forsigtigt fra formen.

Pisk den helt kolde rubyfløde op til den er sprøjtefast og kom den i en sprøjtepose med en stor glat tylle.

Dekorer kagerne med rubyfløde, en rand af friske hindbær, et Callebaut® GOLD chokolade-guldæg og et drys guldstøv.

Velbekomme.

paskekager-callebaut-gold-annemette-voss-2

paskekager-callebaut-gold-annemette-voss-4

Sådan støber du guldæg

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-8

Temperer 600 g Callebaut® GOLD Chokolade efter min Guide til temperering af GOLD Chokolade

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-14

Fordel chokoladen i støbeformen – den kan købes her.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-15

Saml formen, der består af to dele

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-16

Vend formen rundt – på hovedet, på siden….hele vejen rundt, så chokoladen fordeler sig.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-17

Chokoladen flyder ikke super godt, så du skal måske bruge lidt energi på at få chokoladen rystet på pladen og hele vejen rundt i formen.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-22

Når æggene har sat sig – kom dem evt i køleskab eller i fryseren – bankes de forsigtigt ud af formen. Hvis de skulle gå i stykker og falde fra hinanden i to halvdele, så fortvivl ej. Lun kanten på æggene henover en varm pande og tryk de to halvdele sammen, så de smelter sammen på ny.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-23

Pensl til slut med guldstøv

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-25

Sådan, – de flotteste guldæg!

paskekager-callebaut-gold-annemette-voss-5

 

 

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop