Påskekage: Bamseblød cremesneglekage med farverig glasur

Indeholder reklame for Rosendahl

Jeg synes virkelig – altså virkelig!!, med udråbstegn og det hele – at du skal prøve at bage denne påskekage. Den kan naturligvis bages på alle tidspunkter af året, men nu er det jo påske, så deeeet. Den smager så lækkert. Det er ikke løgn, at den er bamseblød, snasket og fyldt med alt det bedste. Krydret remonce, vaniljecreme og glasur. Det er så syndigt, at det kun kan være godt.

Om du har lyst til at servere kagen på Rosendahls Grand Cru TAKE stel, ja, det afgør du helt selv. Men det er smart, hvis du gerne vil medbringe kagen på en lille picnic i det grønne. Stellet er produceret i et nyt bambusmateriale, der er let, robust og så stabler det nemt. Farverne er sandfarvet, mørk koksgrå og okkergul. Det er virkelig fint, synes jeg.

Den lækreste påskekage: remoncefyldte cremesnegle – bagt som kage – med glasur

7 pers. (Kagen bygges op af 7 snegle)
sværhedsgrad: medium
hævetid: 2 x 30 min
bagetid: ca. 30 min

Kagecreme
15 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer (40 g)
20 g hvidt sukker
1/2 tsk vaniljepasta
et nip fint bordsalt

Gærdej
1,25 dl sødmælk
25 g gær
300 g hvedemel
30 g hvidt sukker
1/2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk fint bordsalt
50 g smør, smeltet og afkølet
1 æg, str L

Remonce
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
50 g hvidt sukker
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Glasur
100 g flormelis
2 spsk kogende vand
Farver efter eget valg

I øvrigt
1 æg, til pensling

Sådan laver du påskekagen:

Kagecreme: Rør majsstivelsen ud i et par spiseskefulde af mælken. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm det hele op ved middelhøj varme under konstant piskning. Når det begynder at tykne skrues varmen ned til middel og cremen koger igennem et minuts tid under konstant piskning. Hæld cremen over på en ren tallerken, dæk den til med husholdningsfilm, som du klemmer helt ned på overfladen for at undgå kondens, og lad cremen køle af.

Gærdej: Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen rigtigt godt sammen, – enten ved håndkraft eller et par minutter på røremaskine med dejkrog. Dæk dejen til og lad den hæve i en halv times tid. I mellemtiden kan du tilberede remonce. 

Remonce: Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en blød, smørbar masse.

Samling af kagen: Dejen rulles til et rektangel på 25 x 28 cm. Fordel remoncen herpå i en tyndt, jævnt lag. Fordel kagecremen ovenpå. Rul dejen sammen, på den lange led, til en ‘stram’ roulade. Skær den i 7 lige store stykker og placer dem i en bageform beklædt med bagepapir med snitfladen opad, side om side. 

Lad kagen hæve yderligere 30 min under klæde. Pensl efterfølgende med sammenpisket æg.

Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Køl kagen let af i formen. Tag den af af formen efter ca 10 minutter og sæt den på en bagerist – stadig med bagepapiret på – og lad den køle halt af inden du kommer glasur på. 

Glasur: Flormelis og vand sammen til en tyk glasur. Tilsæt farve. Dekorer kagen med glasuren.

Velbekomme.

5 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN