Nøddekurve med friske jordbær og karamelliseret chokoladecreme

noddekurve-callebaut-annemette-voss-27

Reklame for Callebaut® Chokolade

En rigtig himmerigsmundfuld: Nøddekurve!

Nøddekurve er ikke helt så svære at lave, som man måske lige skulle tro. Så jeg håber du tør kaste dig ud i det. Du behøver ikke have lige præcis det samme udstyr, som jeg bruger i denne opskrift. Nøddekurvene kan jo tage mange forme, så find en skål, en bageform, et glas – hvad end du nu lige har til rådighed – og så brug den som form til at folde nøddekurvene efter. Se en komplet step by step-fotoguide til at lave nøddekurve nederst i indlægget.

Nøddekurve med cremet GOLD Chokoladefyld og friske jordbær

8 kurve
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time 15 min
bagetid: 4 x 8-9 min
køleskabstid: 1 time

Chokoladeflødecreme med GOLD Chokolade (tip: du kan også anvende hvid chokolade)
3 blade husblas
160 g Callebaut® GOLD Chokolade
5 dl piskefløde

Nøddekurve
100 g smør
100 g hvidt sukker
50 g mandler
50 g hasselnødder
50 g hvdemel
60 g glukosesirup

I øvrigt
24 flotte friske jordbær (3 jordbær pr. kurv)
bladguld – eller f.eks. blomster – til pynt

Sådan gør du:

TIP: Start med at lave chokoladeflødecremen, da den skal nå at køle helt af, inden den igen piskes op og fyldes i kurvene.

Chokoladeflødecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom GOLD chokoladeknapperne op i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Vent et minuts tid og rør da fløden og chokoladen sammen til chokoladen er helt smeltet. Opløs den udblødte husblas direkte i den varme chokoladefløde. Dæk chokoladefløden til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt i køleskabet i et par timer – mindst – til chokoladefløden er helt gennemkold. Hvis den ikke er helt kold, vil du ikke kunne piske den ordentligt op senere.

Nøddekurve: Kom alle ingredienserne op i en lille minihakker. Blend det hele grundigt til en ensartet grovkornet masse.  – læs videre, hvordan du laver nøddekurvene herunder, hvor du finder en komplet step by step-fotoguide til processen.

Pisk den helt kolde chokoladefløde op til den er sprøjtefast og kom den i en sprøjtepose med en stor glat tylle.

Fyld nøddekurvene med flødecremen. Skær jordbærrene i tynde skiver og læg dem i en åkandeform oven på flødecremen. Dekorer med lidt bladguld.

Velbekomme.

Prøv også min opskrift på Moussekager med RUBY chokolade

noddekurve-callebaut-annemette-voss-25

Sådan laver du nøddekurvene, step by step-fotoguide:

noddekurve-callebaut-annemette-voss-13

Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde ‘kager’ ud på bagepapir (se billederne nedenunder) med en diameter på ca 8-9 cm – de flyder ud under bagningen.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-17

Bag dem to ad gangen ved 170 grader i ca 8-9 min til de er gyldenbrune. Lad dem hvile på bagepladen et par minutter til de kan trække dem forsigtigt af pladen uden de går i stykker. Karamelmassen er stadig blød og medgørlig.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-18

Læg karamelstykkerne henover en bageform (et glas, en skål – hvad du nu har) og brug dem som form.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-19

Lad forsigtigt nøddekaramelstykket falde på plads

noddekurve-callebaut-annemette-voss-20

Tryk nænsomt langs kanten.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-15

Når nøddekaramelstykket er blevet hårdt – efter ganske kort tid – løftes det forsigtigt af formen.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-22

Så er nøddekurvene klar til fyld, – husk at chokoladeflødecremen skal piskes op inden den anvendes – men det står længere oppe i opskriften.

noddekurve-callebaut-annemette-voss-23

noddekurve-callebaut-annemette-voss-29

 

 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN