Nektarintærte med brombær

Nektarintærte med brombær

6 personer
Sværhedsgrad: middel
Arbejdstid: 30 min + 30 min hviletid
Bagetid: 40 min

Mørdej
4 dl hvedemel
1 dl flormelis
½ dl mandelmel
½ vanillestang, kornene herfra
150 g blødt smør
2 spsk vand

Remonce
50 g blødt smør
1 dl sukker
1 dl mandelmel
1 æg

Fyld
1 håndfuld friske brombær
2 nektariner

I øvrigt
1 æg til pensling
Flormelis til at drysse på
Vanilleis eller cremefraice
Bønner/linser til blindbagning

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland mel, smør, flormelis, mandelmel og vanillekorn mellem hænderne. Saml dejen med vand. Stop med at ælte så snat dejen er ensartet. Læg på køl i ½ time.

Rør ingredienserne til remoncen sammen. Fjern kernen fra nektarinerne og skær dem i både på 1-2 cm tykkelse. Skyld og tør brombærrene. – Gem et par brombær til pynt ovenpå kagen.

Udrul halvdelen af dejen i et tyndt lag mel og beklæd en lille tærteform med dejen (diameter på tærteformen jeg bruger er 22 cm). Tryk godt fast langs kanterne. Kom et stykke bagpapir ovenpå bunden og fyld den med bønner. Blindbag bunden i 10 min. Fjern bønner og bagepapir. Fordel remoncen i tærtebunden. Bær og nektariner trykkes med i remoncen. Udrul den anden halvdel af dejen i lidt mel og læg det på tærten som låg. Sørg for at trykke det godt fast langs kanten. Fjern overskydende dej. Pensl med sammenpisket æg. Prik et par små huller i overfladen med en gaffel.

Bag midt i ovnen i ca 40 min. til tærten er gylden. Lad tærten køle af inden servering. Remoncen har godt af lige at “sætte sig” lidt.

Server kagen med vanilleis /cremefraice og  friske frugter og bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN