Nærende müeslibarer med cashewnødder

REKLAME – opskriften er udviklet for Lidl

Hvordan får du dine børn til at spise mere sundt?

Jeg synes virkelig, at det kan være svært at få mine børn til at spise mere sund mad. De vil helst, hvis de selv får lov at bestemme, indtage burger, hotdogs, pizza, flødeboller, is og slik. På dén måde er de vel nok som de fleste børn, men jeg vil gerne give dem en masse sundt med i madpakken.

Müeslibarer synes jeg er en glimrende måde at give dem noget sødt men lidt sundere med i madpakken end en klassisk mælkesnitte. Og så er de hjemmelavede müeslibarer lavet med kærlighed og sprængfyldt med kerner, frø og nødder, som bidrager til en sundere hverdag for mine unger.

Hos Lidl finder du et stort og bredt udvalg af økologiske kerner og frø, samt havregryn og honning, som primært er, hvad disse müeslibarer består af. Lidl har faktisk hylderne fulde af økologiske og dansk producerede varer – hvilket jeg er vild med!

Alle ingredienserne til müeslibarerne er købt hos Lidl. Se indkøbslisten nederst.

mueslibarer-lidl-annemette-voss1

mueslibarer-lidl-annemette-voss15

Søde, sprøde og nærende müeslibarer med cashewnødder

12 snitter
sværhedsgrad: super let
arbejdstid: 15 min
køleskabstid: 1 time, mindst

Müeslibarer
50 g smør
275 g blomsterhonning
1/2 øko appelsin, saft og fintrevet skal
50 g solsikkekerner
30 g sesamfrø
40 g græskarkerner
30 g hørfrø
90 g kokosmel
120 g grovvalsede havregrym
1 tsk groft havsalt
160 g cashewnødder

Sådan laver du hjemmelavede müeslibarer med cashewnødder:

Smelt smør og honning i en stor tykbundet gryde ved medium varme. Tilsæt alle ingredienserne. Rør rundt til det hele er en sammenhængende masse, – pas på ikke at brænde det på.

Rist müeslimassen af i bunden af gryden ved jævn varme i ca 5 min. mens du hele tiden rører rundt.

Fordel massen i en lille bradepande eller en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå, tryk massen flad og helt ud til kanten. Tryk det godt sammen.

Lad müeslimassen køle helt af i køleskab, vend den ud på bordet og skær den i mindre stykker med en helt ren kniv. Du kan med fordel dyppe kniven i lidt kogende vand inden du skærer for at opnå et skarpere snit.

mueslibarer-lidl-annemette-voss16

mueslibarer-lidl-annemette-voss12

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

blomsterhonning*
smør*
appelsin*
grovvalsede havregryn*
solsikkekerner*
sesamfrø*
græskarkerner*
hørfrø*
kokosmel
usaltede cashewnødder

* = økologisk

Step-by-step guide i fotos:

mueslibarer-lidl-annemette-voss2Smelt smør og honning

mueslibarer-lidl-annemette-voss3

mueslibarer-lidl-annemette-voss4Tilsæt fintrevet appelsinskal samt appelsinsaft

mueslibarer-lidl-annemette-voss5

mueslibarer-lidl-annemette-voss6

muslibarVej ingredienserne af og kom dem i gryden

mueslibarer-lidl-annemette-voss7

mueslibarer-lidl-annemette-voss8Kom bagepapir i formen og fordel müeslimassen

mueslibarer-lidl-annemette-voss9Tryk massen rigtigt godt sammen

mueslibarer-lidl-annemette-voss10Sæt müeslimassen på køl i en times tid – mindst.

mueslibarer-lidl-annemette-voss11Skæres i skiver

mueslibarer-lidl-annemette-voss1303

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop