Moussekage med passionsfrugt og hindbær (Mascha Vangs kage, 40 år)

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-16

Min veninde, kollega og samarbejdspartner (på Piece of cake) Mascha fylder 40 i morgen, onsdag d 31/7 2019. Jeg har kendt Mascha bedre og bedre nu gennem de sidste 4 års tid, og med tiden er det blevet til et nært venskab. Et venskab, der rækker langt udover hvad man ser på sociale medier, hvilket er noget jeg sætter enorm pris på. Jeg har, som I måske ved, jo haft svært ved at finde ro og stole på mennesker i den her lidt fjollede og selvhøjtidelige verden som blogger-/medieverdenen er. Så det betyder meget for mig, når jeg kan mærke, at venskaber eksisterer – også uafhængigt af omtale, likes og antal af følgere. 

Og netop derfor, – fordi Mascha er en værdsat veninde, som jeg tør stole på – var det det allermest naturlige at tilbyde at lave en kage til hende i anledning af hendes 40 års fødselsdag, som hun fejrede med veninder i lørdags på sin ny adresse i Kolding. Jeg havde simpelthen så meget lyst til at lave den kage, og det skulle være en kage, der passede perfekt til Maschas præferencer.

Hold da op, hvor vi hyggede os lørdag eftermiddag og aften, og heldigvis faldt kagen i ligeså god jord hos både Mascha og de andre, som jeg havde turdet håbe på. Det betyder faktisk meget for mig, når jeg nu endelig bager til nogen, som jeg holder af. Det er sjældent, at jeg bager for min egen fornøjelses skyld efterhånden, men når det sker, så elsker jeg det, og så kan jeg netop mærke hvorfor, det er, at jeg inderst inde i hjertet er så glad for mit arbejde. Fordi på trods af at jeg har være lige ved at miste glæden ved bagning, jamen, så dukker glæden alligevel frem i ny og næ som en lille spire, der ikke kan slåes ned. Og det er så vidunderligt at mærke. Jeg havde jo aldrig tænkt, at jeg skulle leve af at bage, – det var jo bare en hobby og noget jeg gjorde for at hygge mig – og pludselig blev det til en forretning, og begyndte at handle om alt muligt andet end selve glæden ved at bage. 

Men jeg lover jer én ting; – denne Moussekage med passionsfrugt og hindbær er bagt med allerstørste bageglæde – så stor, at jeg bogstavelig talt hoppede lidt på stedet, mens jeg klappede i mine hænder, af ren glæde over hvor sjovt jeg synes, det var at lave lige præcis dén kage. 

Inspiration og begrundelser for valg: 

 1. Mascha er vild med kransekage. Derfor lavede jeg en mandelbund, der smager lidt af kransekage, og hvor der er rigeligt marcipan i. Bunden er en anelse chewy i konsistensen, men fungerer stadig suverænt som bund til en moussekage, da der er ‘hold i den’.
 2. Derudover er hun vild med passionsfrugt, – forrige år lavede jeg denne passionfrugtkage med chokolade til hende – og derfor skulle der også en tykt lag passionfrugt ind i kagen. Noget det smager surt og friskt, og som balancerer godt med den søde kagebund. Jeg valgte at koge passionsfrugtsaften op med æg og sukker for at legere cremen lidt og gøre den sådan lidt ‘fed’ og fløjsblød i konsistensen.
 3. Som yderste lag kom jeg en sød og vaniljeholdig hindbærmousse på, der er luftig og blød i konsistensen.  
 4. Overtrækket valgte jeg skulle være glaze i lige præcis den farve, som jeg altid hører Mascha kalder for sin yndlingsfarve – sådan en lidt magenta-pink nuance. Og jeg véd, at hun er glad for hvid chokolade, som i øvrigt komplimenterer smagene godt, så det gav mening at overtrække kagen med en glaze lavet på hvid chokolade fyldt med vaniljekorn.
 5. Dekorationen bestod af blomster i Maschas yndlingsfarvekombination af pink, gul, lilla og fersken – inspireret af The Ivy, som er et spisested Mascha er vild med i L.A. (Jeg brugt roser, der er købt i Føtex, og som er blevet sprøjtet – og de kan derfor IKKE spises – hvis roser skal spises, skal de være økologiske.)

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-10

Opskriften på moussekage med passionsfrugt og hindbær

10 pers
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 1 time 30 min
bagetid: ca. 32-35 min
køleskabs-/frysetid: 3 + 4 timer

Mandelbund
100 g ren rå marcipan
80 g smør (ægte smør, f.eks Lurpak)
80 g hvidt sukker
2 æg, str M
1/2 tsk bagepulver
60 g mandelmel
2 spsk hvedemel (kan godt udelades)
1 spsk amarettolikør

Indlæg af passionfrugtcreme
2 blade husblas
2,5 dl sigtet passionfrugtsaft (ca 15-20 passionsfrugter)
100 g hvidt sukker
2 æg, str M

Hindbærmousse
4 blade husblas
1 vaniljestang
150 g hvidt sukker
350 g hindbær (friske eller frosne)
1 dl creme fraiche 18%
5 dl piskefløde

Magenta-pink glaze af hvid chokolade
4 blade husblas
1 vaniljestang
125 g hvidt sukker
20 g glukosesirup
1,25 dl sødmælk
140 g hvid chokolade
en knivspids Progel burgundy pastafarve
en knivspids Progel pink pastafarve
1 tsk perlemors- eller sølvstøv
1/2 tsk guldstøv

Mandelbund: Riv marcipanen på den grove side af et rivejern ned i en dyb skål. Gør det samme med smørret ned i samme skål. Tilsæt sukkeret og de to æg og pisk det rigtig godt sammen med en el-pisker til det er helt ensartet og uden klumper. Bland bagepulver, mandelmel og hvedemel godt sammen og rør det med i dejen sammen med amarettolikøren.

Fordel dejen i en rund springform (diameter 20 cm) beklædt med bagepapir på bunden – formens sider skal verden smøres eller dækkes med bagepapir – og glat overfladen.

Bag bunden ved 165 grader varmluft i 32-35 min. Køl mandelbunden HELT af i formen (evt. i køleskab) inden den forsigtigt skæres fri langs kanten og bagepapiret fjernes fra bunden. Rengør springformen, der skal bruges igen nu.

Læg et rent stykke kagepap (eller drys med lidt sukker) på bunden af springformen. Læg kagebunden tilbage i formen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Nu skal du igang med passionsfrugtcremen.

Passionsfrugtcreme: Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Halvér passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud, blend det lynhurtigt i en minihakker for at løsne frugtkødet fra kernerne og passér saften gennem en sigte. Du skal bruge 2,5 dl passionsfrugtsaft. Pisk saften, sukker og æg godt sammen i en lille dyb gryde, og varm det op inder kraftig piskning til cremen er tyknet og er ensartet i konsistensen. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og rør det i den varme creme.

Fordel passionsfrugtcremen ovenpå bunden i springformen. Sæt kagen på køl i 3 timer, til passionsfrugtcremen er fast og kold.

Klargøring inden næste step: Find en springform frem, der er ca 22-24 cm i diameter. Tag kagebunden med passionfrugtcreme ud af køleskabet og befri den for kageplast. Placer den kolde bund med en top af passionsfrugtcreme på bunden af den lidt større springform – med lige afstand til kanten hele vejen rundt. Læg et stykke kageplast ned langs siden af springformen. Nu har du et lille hulrum mellem den inderste kage og kanten på den springform, som den står i, der er foret med kageplast. Nu skal du tilberede hindbærmousse.

Hindbærmousse: Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Kog vaniljekorn, sukker og hindbær op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og sigt lagen, så kernerne fra hindbærrene fjernes og kasseres. Tilsæt den udblødte, afdryppede husblas direkte til den varme lage. Rør det godt sammen. Tilsæt cremefraiche og rør det sammen. Pisk fløden til luftigt og letpisket flødeskum og vend det i hindbærrene ad tre omgange.

Fordel hindbærmoussen ovenpå kagen i springformen, som du har klargjort. Bank formen mod bordet flere gange, for at sikre dig, at der ikke er nogen luftbobler langs kagens sider. Glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.

Gå i gang med glazen efter 3 timer…

Glaze: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker, glukosesirup og mælk op i en lille gryde og bring det i kog ved middel varme. Lad det småsimre i ca. 2-3 min. Hak chokoladen fint og kom den op i en høj beholder – f.eks. de der “glas”, der følger med en stavblender eller et højt målebæger i plastik. Tag mælkeblandingen af blusset. Lad det svale et minuts tids. Tilsæt den udblødte, afdryppede husblas hertil og rør det forsigtigt sammen UDEN at få pisket luft i mælken. Hæld den varme mælkeblanding over chokoladen.  Stik, på skrå, en stavblender ned i glasset, så du undgår at få luft ind under blenderen og derved ned i glazen. Tilsæt pastafarve, perlemors- og guldstøv. Blend glazen stille og roligt til en helt ensartet masse mens du hele tiden holder blenderen på bunden af glasset. Træk forsigtigt blenderen op af glazen og lad glazen svale til den er 37-38 grader. Det tager nemt en times tid. Tjek med termometer.

Tag den frosne kage ud af fryseren. Befri den for springform og kageplast. Stryg siderne glatte med en varm paletkniv. Placer kagen på en rist over en bradepande. Hæld glazen ud over kagen – start langs kanten og arbejd ind mod midten i cirkulære bevægelser. Lad kagen stå et par minutter så glazen “sætter sig” og løft kagen over på et fad.

Dekorer som du ønsker – brug billedet som inspiration.

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-1

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-2

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-4

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-8

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-9

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-12

moussekage-med-passionsfrugt-og-hindbaer-annemette-voss-mascha-vangs-kage-40-14

7 reaktioner

 1. Hvor ser den bare så flot ud! Hvis nu man skulle bruge noget andet end passionsfrugt til det lag, har du så en ide til hvad det kan være?

 2. Så flot og lækker ser den ud! Og sikken en sød veninde du er, tænk sig at få designet sin egen kage 🙂
  God dag til dig søde Annemette

 3. Nu ved jeg at til min 40.. skal jeg have god røg alarm med alle de lys i kagen 😂

 4. Er det 100 eller 150 gram sikker der skal i hindbærmoussen? Du har skrevet to forskellige ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN