MOUSSEKAGE med blåbær, vanilje og chokolade

Så er der lavet den vildeste, lækreste, sjoveste og smukkeste moussekage – EVER! (fik jeg sagt vildeste, lækreste, sjoveste og smukkeste..?)

Ja altså, jeg har optur over den. Den smager fantastisk og så blev den til sammen med min søde bage-buddy Laura. Tak for en dejlig dag, Laura!

Hvad synes I?

OPSKRIFT

Moussekage – blåbær, vanilje & chokolade

8 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2 timer
køle-/frysetid: 2 + 2 timer – mindst

CHOKOLADEBUND
100 g lyst rørsukker
100 g æggeblommer
100 g god mørk chokolade
100 g smør
50 g hasselnødder

BLÅBÆRMOUSSE
2 blade husblas
100 g frosne blåbær
60 g lyst rørsukker
1 økologiske lime, fintrevet skal
2 dl piskefløde

VANILJEMOUSSE MED CITRON
2 blade husblas
1/2 polynesisk vaniljestang
50 g lyst rørsukker
1 citron, saften
2 dl piskefløde
1 dl A38 0,5%

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
4 blade husblas
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
150 g god mælkechokolade
5 dl piskefløde

Chokoladebund:
Pisk rørsukker og æggeblommer sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret med lav varme. Vend meget forsigtigt chokoladesmørret i snapsen og fordel derefter dejen i en springform (diameter 16 cm) beklædt med bagepapir på bunden. Hak hasselnødderne groft om drys dem henover toppen af dejen. Bag chokoladebunden midt i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 40 min. Lad bunden køle af i formen og skær den dernæst fri langs kanten med en lille kniv. Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Kom chokoladebunden tilbage i formen.

Blåbærmousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog blåbær og rørsukker op og lad det småsimre i 10 min. Tilsæt fintrevet limeskal og lad det simre med i 5 min. Blend den varme blåbærlage med en stavblender til en helt jævn grød. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til blåbærgrøden og rør det sammen. Lad det svale til det er lunt. Lav i mellemtiden vaniljemoussen.

Vaniljemousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Varm vaniljekorn, sukker og citronsaft op. Lad det småkoge. Opløs den udblødte husblas direkte i den lune citronlage. Pisk fløden til let skum. Rør A38 i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet. Kom i sprøjtepose, klar til brug.

Blåbærmousse, fortsat:
Pisk fløden til let flødeskum. Rør en fjerdedel af flødeskummet sammen med den lune blåbærgrød. Vend nu halvdelen af flødeskummet heri og til slut vendes det hele sammen med den resterende flødeskum til en jævn blåbærmousse. Fordel blåbærmoussen ovenpå kagen skiftevis med vaniljemoussen. Se videoen for tips. Sæt kagen på frost i 2 timer til moussen har sat sig og kagen er iskold.

Chokolademousse:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk de stuetempererede æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad ved medium varme under konstant omrøring. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen. Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Vend flødeskum i chokolade-æggemassen ad to omgange til en luftig og jævn mousse. Tilsæt til sidst husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen og vend det sammen.

Tag kagen ud af fryseren, skær den fri fra kageplast med en lille skarp kniv, og placer kagen i en lidt større springform (diameter 18 cm). Læg igen en ring af kageplast ned i formen langs kanten. Fordel chokolademoussen langs siden og henover kagen og glat overfladen, – bank formen mod bordet for at undgå luftbobler. Sæt hele kagen tilbage på køl (eller frost) i mindst 2 timer til chokolademoussen har sat sig. Forbered pynt efter ønske mens kagen køler.

Tag igen kagen ud af køleskabet, skær den fri fra kageplast med en lille skarp kniv, og placer kagen på et fad. Dekorer efter fri fantasi, brug videoen som inspiration.

Velbekomme!

Find flere opskrifter på: https://annemettevoss.dk

Redigeret og klippet af: Annemette Voss
Music: https://www.bensound.com
IMG_0028

29 reaktioner

 1. Den ser godt nok lækker ud: ) !
  Hvor længe vil du anbefale at den skal stå fremme efter frost før den skal serveres?

 2. hej Annemette kunne ikke helt finde ud af dit kontakt system så skriver altså her [håber det er okay].
  men her til foråret skal jeg konfirmeres og så tænkte jeg på hvis det var muligt om du så kunne lave en kage til min konfirmation, er stor fan af dine kager og dit arbejde og vil gerne have at min kage bliver perfekt og jeg ved du er personen der vil kunne gøre den det. Self kun hvis du kan, men bor i Rønde ca 30 KM fra Aarhus så måske hvis du kan levere den her til men ellers kunne jeg måske komme over og hente den. Den er til ca 30 personer, og hvad er prisen desuden på sådan en kage til de 30 personer hvis du skulle lave den. Knus herfra

 3. Hej Annemette,

  Jeg skal til at kaste mig ud i denne her sag, men skal først bruge den om nogle dage. Kan den sagtens stå på frost så længe?

  Vh Christine 🙂

 4. Hej skønne og smukke Kage-dronning,

  Og tak for dine skønne skønne opskrifter. Jeg har dog to spørgsmål:
  Når du hælder en ikke-sat mousse ned i de forme du har i en lagkage, hvorfor flyder det så ikke ud nede i bunden? Det har det gjort hver gang for mig. Hvilket betyder at jeg kun kan lave mousse-kager der forbliver i springformen, hvilket på ingen måde er særlig kønt? Men hvordan gør du?

  Og hver gang jeg laver creamcheese frosting, med rigtig smør, så bliver den for flydende og stivner ikke 🙁
  og hvordan får du din mousse helt glat i finishen?
  Håber du kan hjælpe mig?

 5. Den smukkeste kage. wow… har et par spørgsmål til den jeg håber du kan hjælpe med.
  Hvilken type bagering bruger du? hvor høj og hvor stor? og kan den tilpasses eller er den i fast størrelse? Jeg har tidligere brugtg springform og ku turdet støbe i selve springformen. men har ladet mig fortælle at det ‘kun skal støbes i en ring (men af frygt for at al moussen løber ud nede, har jeg brug for assistance…) Kan du hjælpe mig?
  og de flotte kupler du laver til mange af dine kager, hvordan sikrer du dig at dem, eks. i gele, ikke går itu? jeg kan ikke få det til at virke 🙁
  Vil gerne kunne have de bedste ringe til at åbne et vellykket resultat?

  1. Jegr bruger kagering i str 18 cm. Den er ca 6 cm høj men kageplasten er 8 cm. Den er fst størrelse. Man kan altså sagtens støbe i springform. Det gør jeg ofte.
   Og mht halvkuglerne så kommer jeg dem i fryseren og befrier dem fra formen mens de er frosne. Knus

 6. Jeg har lige prøvet at lave chokolademoussen til udenpå kagen… men chokoladen klumpede helt da jeg vendte den sammen med æggesnapsen? Hvad har jeg gjort galt? Æggeblommerne var stuetemperatur….? Hjælp?….

  1. øv øv, det er jeg ked af. Prøv evt. at lade chokoladen være over vandbadet og istedet tilsæt lidt æggeblomme ad gangen… Så du sørger for at temperaturen derved ikke daler for hurtigt. Knus

 7. Jeg har også lavet denne her nu – den står på køl. Men chokoladen og æggene klumpede også for mig. 2 gange! Så nu har jeg en chokomousse der er klumpet og som ikke er løbet ordentlig ned ude i siderne. Ved ikke om den smager okay men køn bliver den i hvert fald ikke.

 8. Jeg har netop lavet bunden og så chokolademoussen og den var virkelig let og lækker! Da jeg hældte chokoladeblandingen over i æggesnapsen klumpede det også, men det blev reddet ved at tage 2 spsk flødeskum og piske sammen med den klumpede blanding, på høj hastighed til massen var homogen (det tog 1 min), og så ellers følge opskriften igen og resultatet blev en lækker og let mousse. Opskriften er gemt! 🙂

  1. Det er sjovt, at det volder problemer – jeg må se om ikke jeg kan lave en særlig step by step guide til dén del af processen;) Men super skønt, at du lige deler dit trick med os! Knus

 9. Hej Annemette
  Har et sprøgsmål Kan man god undvære hasselnødderne til chokoladebunden da jeg har allergi for hasselnødder?

 10. Hvorfor fryser istedet for køleskab?
  Hvis jeg laver “inderkagen” og smider den i køleskabet natten over, kan jeg så ikk regne med at den har sat sig næste dag?

  1. Ja, det kan du godt. Men jeg synes inderkagen er nem at arbejde med, hvis den lige har været en hurtig tur i fryseren…

 11. Hej Annemette. Jeg faldt lige over denne opskrift og er meget interesseret i hvilken kageplast, du bruger? Det ser ud til at have lige præcis den tykkelse og stabilitet, jeg leder efter. Jeg har et par gange oplevet at få fat i noget tyndt, ustabilt noget, som er svært at bruge til høje moussekager. På forhånd tak for svar!
  Kh, Mathilde

 12. Mon man kan lave denne kage som den populære enhjørning så bare sætte fondant øjne og lave smørcreme hår?

 13. Hej Annemette. Jeg faldt lige over denne kage. Ved du hvor lang tid kagen kan holde sig på køl? Vil gerne lave den nogle dage før, men er i tvivl om den kan holde sig eller om den evt. kan holde til at være et par dage i fryseren og så tage den op aftenen før? Vh Sofie

 14. Hvis nu man vil lave chokoladebunden i en 18 cm springform, skal man så tilføje ca 25g til ingredienserne, eller er det 50g ekstra tror du? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN