Moderne råkostsalat

Når børnene skal være med i køkkenet til at lave mad, så er det bare alfa omega at de selv kan lide maden og selv har lyst at spise den. Så når jeg sætter drengene til at lave salat, så er det den slags, der er fyldt med nødder, gulerødder og æbler – for det elsker de!

Her er vores (særligt Ferdinands) bedste bud på en moderne råkostsalat. Den er sprød, frisk og sød – og så gemmer den på rosiner – hvilket barn elsker ikke det?!

Moderne Råkostsalat

(nok til 4 pers. som tilbehør til maden)

Du skal bruge:

Salat:
1/2 rødt spidskålshoved i strimler
1 appelsin, der er skåret fra skræl og hinder
1 friskt, syrligt æble i små tern
2 mellemstore gulerødder i helt tynde strimler (jeg bruger en kartoffelskræller)
1/2 granatæble, kernerne heraf
1 håndfuld lækre, saftige rosiner
1 håndfuld valnøddekerner, evt ristede i ovn eller på pande forinden

Dressing:
0,75 dl olivenolie
1-2 tsk dijon honningsennep
1/2 appelsin, saften
1 tsk citronsaft
friskkværnet peber
lidt groft havsalt

Bland rød spidskål, appelsin, æble, gulerod, granatæble og rosiner i en dyb skål. Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen og hæl den over. Vend det rundt. Anret med ristede valnøddekerner.

Velbekomme!

 

img_0286

img_0285

En reaktion

  1. Det er så fedt med de her salatopskrifter. Det er altid skønt med lidt inspiration ?også til det sunde.
    Jeg har allerede lavet spidskålssalaten fra sidst, ihvertfald 5 gange, og alle der smager den, vil have opskriften!
    Det kunne også være fedt med lidt flere brød/bolle opskrifter.
    Og måske en guide til at have børn med i køkkenet? Fx. hvilket udstyr du vil anbefale. Ved at der er flere forskellige slags remedier som børneknive mm derude til forskellige aldersgrupper, men er der noget du kan anbefale? Og hvor starter man? Salat, brød, smoothies?
    Hilsen Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop