Mine klejner og den fedeste jul!

Lad os æde os fede i julen – i hjemmebagte klejner og dén slags! Right?!

Find opskriften og en how-to video med de bedste tips til lækre klejner og et godt resultat her.
Klejner – efter islandsk opskrift.

Eller måske vi ikke skal ligefrem æde os fede, men i hvert fald æde os en pukkel på (sagt i allebedste og mest optimistiske tone) – for julen er jo lidt en tid hvor vi vælter os i søde sager. Og skal det være sødt – så SKAL det også være godt, hvis du spørger mig.

Jeg bliver rigtig tit spurt om, hvordan jeg dog kan være så slank, når jeg lever af kage? Lad mig slå fast, jeg lever ikke af kage. Og jeg lever heller ikke af at bage kage. Jeg lever af min forretning, som vel gør mig til en slags kageformidler med det søde liv på hjerte. Jeg ville kede mig ihjel, hvis jeg skulle bage hver eneste dag. På kommando, tilmed. Nej, jeg vil helst bage, når jeg selv har lyst – at det så hurtigt kan blive flere gange om ugen er en anden sag.

Men altså, jeg elsker kage – og jeg står ved det. Men jeg fylder mig udelukkende med den slags kage, som jeg elsker – get it? Jeg spiser kun de søde sager, som jeg personligt virkelig sætter pris på. Så ikke noget med dårlig chokolade og kedelige kager. Det gider jeg ikke. Men jeg er på INGEN MÅDE dommer over, hvad der er dårlig chokolade i din verden. Jeg spiser ikke kun dyr Valrhona chokolade – selvom mange tror det – jeg værdsætter bestemt også en plade Marabou. Dét er også god chokolade i min verden. Fordi jeg synes det smager godt!

Nu kommer den søde juletid os i møde – og julen er ikke en tid som vi synder os igennem. Næh nej. Tænk over det. Julen er en tid som vi nyder os igennem. Skal vi ikke blive enige om det. Vi nyder al den gode mad og vi nyder at æde den pukkel på af flæsesteg og æbleskiver. Fordi det smager så godt!

Jeg har naturligvis også givet mig eget bud på en fantastisk juleopskrift på klejner. Den hjemmebagte slags. Du kan sagtens bruge en gryde med friture (ca. 180 grader varm olie), men du kan også som jeg investere i en friturekoger. Det er mere sikkert og nemt at arbejde med. Og så er der den dejlige sidegevinst at du fremover vil kunne lave dine egne lækre pomfritter når dén trang melder sig:) – Min kæreste er i hvert fald glad for at vi har sådan én på hylden.

 

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 09.57.28

3 reaktioner

  1. Super gode ideer af alle slags….Men når du skriver om dine klejner i friture,hvad slags olie bruger du så??
    Tak for mange gode råd og ideer. Mvh bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN