Min komplette makeup guide

Indeholder reklamelinks

Lad mig lige slå fast, at jeg ikke føler mig som en ekspert indenfor makeup og beautyprodukter. Men jeg er en flittig bruger af lidt af det hele, og jeg har her på det sidste fået en del henvendelser omkring hvilken makeup, jeg bruger. Særligt er der fokus på min hud – altså hvilken foundation og pudder jeg anvender i hverdagen.

Efter jeg i januar 2017 blev ansat som vært på Sådanmark, hvor jeg selv skal lægge makeuppen, når jeg møder ind om morgenen, er jeg blevet mere interesseret i at finde gode produkter, som jeg ved virker. Fordi, jeg siger jer, det kræver faktisk en hel del makeup at se godt ud på skærmen. Der er så meget kraftigt lys lige i smasken på én, at man hurtigt kommer til at skinne, og alle må urenheder kan ses, hvis de ikke er dækket ordentligt. Så det sætter krav til mine evner som sminkør, – og til makeuppens kvalitet 😉

Hvis I har lyst til lidt tips til en naturlig festmakeup (bryllupsmakeup), så har jeg også lavet en lille guide til det. Det skal lige siges, at mange af de produkter, som jeg nævner i det blogpost, er jeg bekendt med, men det er produkter som makeupartisten, der lagde min makeup, plejer at bruge. Så det er ikke helt de samme, som jeg selv anvender i hverdagen. Nogle går igen, og nogle er noget helt andet. Men der er jo også stor forskel på at bruge makeup til fest og så til hverdag. Festmakeup må gerne være mere “slidstærk” og lidt mere makeuppet i udtrykket, synes jeg. Men jeg skifter også lidt, fra tid til anden, så jeg tror, at jeg vil give jer nogle alternativer til produkter, jeg sværger til.

Læs: Step-by-step guide til naturlig bryllupsmakeup

Men tilbage til det, som det skal handle om i dag. Den makeup jeg anvender til hverdag, og når jeg går på job.

Jeg bygger altid min makeup i følgende rækkefølge. Hudpleje, Foundation, Pudder, blush, bryn, eyeliner, øjenskygge, vipper og så læber til sidst. Nogle gange stopper jeg halvvejs (typisk efter blush og bryn), hvis jeg ikke føler for fuld krigsmaling den dag. Andre dage går jeg kun med lidt mascara. Heldigvis kan man jo gøre, som man selv vil.

Au naturel

Det er mig, – helt uden makeup. Det vil sige udgangspunktet. Jeg er ikke ked af mig selv uden makeup, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kan se fordelene ved lidt blush og en mascara. 😉

Nå men,..let’s get started.

makeup-guide-annemette-voss-1

Hudpleje

Jeg sørger for at have en velplejet hud. Det klarer jeg ved at tage Saguna beauty Caps hver dag, og derudover bruger jeg produkter fra Faaborg Pharma og en vidundercreme fra Filorga. Det kan I læse mere om her: Mit mirakelmiddel til hår og hud og Mine bedste tips til en velplejet hud (Begge indlæg indeholder reklame, men den er god nok – jeg bruger de her produkter hver eneste dag!)

makeup-guide-annemette-voss-2

makeup-guide-annemette-voss-4

Links:
Skønhedstilskud: Saguna beauty Caps
Hudplejeserie: Faaborg Pharma
Vidundercremen: Filorga time-filer

Foundation og concealer

I mange år brugte jeg ikke foundation. Jeg følte at de lukkede min hud til, og jeg havde det som om, at jeg fik mere uren hud af at smøre alt det stads i hovedet. Men efter jeg fik mit tv-job, bliver jeg nødt til at bruge det. Pudder dækker ikke nok, og nu er jeg faktisk gået hen og er blevet helt afhængig af min foundation. Det gør også lidt ved sagen, at jeg efter jeg begyndte at bruge den, vælter mig i henvendelser om, hvor pæn hud jeg har. Det smigrer jo, og så er jeg altså hooked.

makeup-guide-annemette-voss-5

makeup-guide-annemette-voss-6

Jeg dupper forsigtigt concealer under øjnene og på urenheder.

Links:
Foundation: glo skin beauty – Luminous liquid foundation spf 18 (naturelle)
Concealer: glo skin beauty – Under eye concealer (natural)

Mineralpudder, solpudder og blush

makeup-guide-annemette-voss-8

makeup-guide-annemette-voss-10

Således… nu med foundation, concealer og mineralpudder. Pudder arbejder jeg ind i huden med små cirkulære bevægelser. Det kan godt tage lidt tid men det giver den pæneste finish – fremfor at “stryge” den på.

makeup-guide-annemette-voss-11

makeup-guide-annemette-voss-12

Jeg lægger solpudder på kindben, lidt i panden og på næsetip og hage. Der hvor solen rammer ansigtet naturligt.

makeup-guide-annemette-voss-13

makeup-guide-annemette-voss-14

Jeg dupper altid kinderne, lige dér hvor de “strutter” mest, med en anelse lyserød blush

Links:
Mineralpudder: bareMinerals – base original spf 15 (medium beige)
Solpudder: glo skin beauty – Bronze (sunlight) eller Mac – bronzing powder Mirage Noir (Matte bronze)
Blush: glo skin beauty – blush (flowerchild eller passion)

Status

På dette billede herunde har jeg altså foundation, concealer, mineralpudder, solpudder og blush på…

makeup-guide-annemette-voss-15

Bryn

Mine bryn er nok den ene ting, som jeg stort set ALTID gør noget ved. Jeg har ret fine og lyse bryn fra naturens side, og jeg synes simpelthen at potentielt er så meget større, hvis jeg lige tegner dem lidt op. Så indrammer de mine øjne og giver ansigtet karakter. Jeg har brugt den samme øjenskygge til formålet i en årrække og den samme pensel. Og nej, øjenskyggen smudser ikke. Det her en en bulletproof løsning!

makeup-guide-annemette-voss-16

makeup-guide-annemette-voss-18

makeup-guide-annemette-voss-19

Jeg bruger den vinklede pensel til at forme brynene – jeg børster altid nedefra og op-/udad. Og med hårene.

Links:
Skygge til bryn: Mac – eye shadow (charcoal brown)
Øjenbrynspensel: Mac – angled brow bruch 208S

Øjenskygge og eyeliner

Jeg har et sæt øjenskygge, som jeg bruger. Det er sådan et sæt, hvor der er 4 forskellige farver i samme æske. Det gør det nemt at balnde farvene og finde et pænt match.

makeup-guide-annemette-voss-22

Inden jeg rigtigt går i gang med øjenskygge, får hele øjet en tur med den lyse cremefarvede øjenskygge,
– det fungerer som en base for resten af øjenmakeuppen.

makeup-guide-annemette-voss-24

makeup-guide-annemette-voss-25

Så tegner jeg øjet op med lidt eyeliner, som jeg “doucher” ud med en vatpind eller lign.

makeup-guide-annemette-voss-26

Jeg lægger den sart rosa skygge på øjenlåget og lige under øjet.

makeup-guide-annemette-voss-27

Jeg lægger en anelse af den grå øjeskygge inderst i globelinjen og fylder op med et kraftigere lag yderst i globelinjen på øjenlåget. Jeg bruger en vatrondel til at holde under øjet, så jeg undgår at der falder støv fra øjenskyggen ned på kinden.

makeup-guide-annemette-voss-28

Jeg dupper med lidt mørk blommefarvet øjenskygge yderst på øjenlåget.

makeup-guide-annemette-voss-29

Jeg sørger for at “blende” det hele godt sammen til slut for at skabe blide overgange mellem de lyse og mørke farver.

makeup-guide-annemette-voss-30

makeup-guide-annemette-voss-31

Det gør virkelig en forskel med den dér glimmer øjeskygge, som jeg lige dupper med på midten af øjenlåget til sidst!

Links:
Pensel til at markere med: Mac – 239S eye shader
Pensel til at “douche” og lave bløde nuancer: Mac – 217S blending
Eyeliner: GOSH 24H Pro Liner – carbon black
4 i 1 øjenskygge palette: Glo Minerals eyeshadow quad – rebel angel
Glimmer skygge i perlemor: Lancome Ombre Hypnose Eyeshadow – Erika Rose

Mascara

Hvis alt andet glipper, så tager jeg som regel lige mascara på. Jeg har også haft eyelash extensions i en periode, men det er ikke noget jeg sværger til. Jeg kan godt lide nogle gange bare at have helt “nøgent” ansigt, så ofte foretrækker jeg blot en mascara fremfor de der extensions… (selvom de er ret pæne, – altså extensions).

Jeg har to mascaraer, som jeg er meget glad for for tiden. Den ene til hverdag – den anden til fest.

makeup-guide-annemette-voss-32

makeup-guide-annemette-voss-33

makeup-guide-annemette-voss-34

Jeg synes ikke godt om for kraftig mascara, men det kan man jo variere, som man selv synes.

Links:
Mascara til hverdag: Nilens Jord – Lash definition mascara
Mascara til fest (kan ikke gnubbes af nærmest!): Sensai Lash volumizer 38C – mascara

Læber

Jeg er vild med alle mulige forskellige læbestifter. Jeg kan lide både naturlige nuancer og knaldrøde læbestifter. Jeg har dog en række favoritter, de er listet herunder. Jeg er faktisk vildt begejstret for læbemakeup fra det danske brand GOSH.

makeup-guide-annemette-voss-35

makeup-guide-annemette-voss-36

makeup-guide-annemette-voss-37

Jeg kan godt lide at tegne læberne let op med en læbeblyant for derefter at smudse linjen lidt ud. Til slut lægger jeg gerne læbestift, lip oil eller lign. Mine yndlings er nævnt herunder.

Links:
Læbeblyant: GOSH the ultimate lip line with a twist – 003 smoothie
Flydende “bleg” læbestift: GOSH X Liquid Matte Lips – Joyce
Flydende rød læbestift: GOSH Liquid Matte Lips – Chinese Rouge
Læbeolie med glimmer: GOSH Light’n shine lip glaze / GOSH Lip Oil 005 Cherry blossom

makeup-guide-annemette-voss-38

Til slut får håret lige en tur med tørshampoo og et glattejern, som jeg bruger til at lave lidt lette krøller.

Vupti… så nemt var det.

 

 

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN