Undskyld Mor! Jeg kunne ikke lade vær’

Reklame for Zenz Organic Hairdressing

“Kære Mor, Undskyld! Jeg véd, at du helst vil have, at jeg er min egen helt naturlige udgave af mig selv… Men jeg kunne ikke lade være. Fordi… når man kan få lyserødt hår, så giver det jo sig selv, at det bliver jeg nødt til at prøve. Det kan du godt forstå. Ikke, Mor?”

Jeg har da lige fået lyserødt hår, har jeg!

I tænker måske “ej, kan det være så slemt?”. Altså er der ligefrem grund til en undskyldning overfor din mor, Annemette? Og ja, det er der på en måde, fordi jeg kender instamutti godt nok til at vide, at hun sidder med en lille knude i maven, hver gang jeg siger, at jeg skal gøre noget nyt ved mit hår. (Gud forbyde, at jeg nogensinde får en tatovering, haha!). Men hun er sgu så sød, fordi som hun sagde første gang jeg fik bleget mit hår: “Jeg forstår det bare ikke, Annemette…hvorfor dog ændre på noget, som naturen har skabt helt perfekt, og som er så smukt?”.

Tjo, hvorfor egentlig det? (Nu synes jeg jo ikke nødvendigvis, at mit leverpostejsfarvede hår er helt så naturligt smukt som min mor husker det.)

Jeg kalder det “mommy moral”

Jamen er hun ikke sød? Det er noget, jeg kalder for “mommy moral”, en slags fintunet dobbeltmoral, der går på, at vi mødre gerne må gøre både det ene og det andet ved os selv (makeup, hårfarve, extensions, tattoos, kunstige negle, alkohol, sukkerindtag etc) – men vores børn, ja, de skal helst bare forblive ligeså uberørte og naturlige, som da de så dagens lys for første gang. Hvis jeg havde en datter ville jeg have det mega stramt over, det sekund hun begyndte at gå med makeup, og det er på trods af, at jeg selv flittigt bruger makeup hver dag, og i øvrigt har gjort det siden jeg var 14 år gammel-ish.

Og når en af mine drenge en dag kommer og vil farve sit hår blåt, så kommer jeg sikkert heller ikke til at tage det helt så let, som da jeg selv satte mig i stolen i dag og sagde “okay, så lad os da farve det lyserødt”, uden at blinke.

Hvor mange mødre kører ikke selv uden cykelhjelm? Just saying!

Dét er mommy moral. Oh well!

On that note… Hvor mange af jer kunne ikke drømme om at vaske jeres tøj i ‘gammeldags vaskepulver’ fyldt med parfume, blegemidler etc. Og hvem kunne finde på at bruge lyslilla skyllemiddel til deres sengetøj? Og hvormange af jer går op i, at jeres opvaskemiddel er økomærket, – og jeres deodorant, – og jeres natcreme etc. (Jeg selv er endnu ikke nået helt i mål med dén del, faktisk!) Og alligevel går I til en ‘almindelig’ frisør. Fordi det er en del af rutinen, og jo ikke noget men gør så ofte, vel? Sådan tænkte jeg i hvert fald selv før i tiden… Men hey, tag et lille skridt i en bedre retning – book en tid hos en økologisk frisør, næste gang du skal klippes eller farves. Hvis du bor på Sjælland, eller har lyst til at køre efter det, så er Zenz Organic Hairdressing virkelig et besøg værd.

Uanset hvad, så synes jeg, at vi alle bør forsøge at træffe de små valg, der føles nemme for os hver i sær, som gør en forskel for både vores egen krop og for kloden (I véd, det HELT STORE billede!)

lyserodt-har-annemette-voss-zenz-1

Min ret vilde forvandling

Da jeg startede med at få lavet hår hos Zenz Organic Hairdressing, der er en økologisk frisørkæde, troede jeg faktisk slet ikke, at det ville være en mulighed med hårfarve, – og da slet ikke lyserødt. Men jeg lærte lynhurtigt, at man sagtens kan få ligeså smart og fancy-pantsy hår, som man kan hos alle de ‘almindelige’ frisører. Og det helt uden brug af unødig kemi.

Sidste gang jeg var hos Zenz fik jeg rettet op på mit hår. Det var i en, mildest talt, dårlig tilstand, og udgroningen var ikke særlig pæn – det må jeg indrømme. Så da fik Anne-Sophie (frisøren) gjort mit hår mere lækkert og pænt og fik skabt en mere blød overgang i farvetoningen. Jeg fik væskeægte bloggerhår, gjorde jeg.

Denne gang skulle der ske noget mere vildt. Jeg havde luftet idéen med lyserødt hår for min frisør, og hun lyste helt op ved idéen. Jeg tror, det er sådan en ‘frisør-ting’, fordi jeg kunne bare se på hende, at hun tænkte “yes, det her bliver sjovt!”. Det svarer vel til, at jeg får lov til at bage en hel masse meget lyserøde kager – det ville jeg også elske, og jeg ville gå til opgaven med samme smittende entusiasme, det er klart (wait a minute, dét har jeg jo gjort!).

lyserodt-har-annemette-voss-zenz-4

Det er jo bare lagkagefarve

Og når vi nu snakker om kager, så har jeg fået at vide af Anne-Sophie, at hårfarven tilsvarer den type farve man bruger til blandt andet fødevarer og makeup. Tja, jeg kalder det en slags lagkagefarve… (Nu skal I altså ikke allesammen løbe hjem og dyppe håret i frugtfarve, vel!) Så nej, farven er ikke allergifremkaldende og den indeholder ikke kemi, der på nogen måde er skadelig for håret. Både gravide og allergikere kan få denne farvning uden at skulle bekymre sig. I bunden har jeg fået en nougatfarvet toning og i spidserne en blandning af både pink og peach.

Farven trænger ikke ind i håret, men lægger sig derimod uden på håret, og derfor kommer farven også til at udtones langsomt i løbet af de næste 3 ugers tid, afhængigt af hvor ofte jeg vasker og styler mit hår. Det gør mig både tryg, at jeg véd, at jeg ikke kommer farlige ingredienser i mit hår, og det føles også godt, at hvis jeg nu fortryder mit lyserøde look, så forsvinder det langsomt, uden at jeg er tvunget til at leve med det i flere måneder. Det skal dog siges, at jeg faktisk tror, jeg vil holde fast i dette look i lidt længere tid. Jeg er selv helt vild med det. Jeg synes det er friskt og sjovt, og det passer godt til det humør, jeg er i for tiden.

Book selv en tid hos Zenz Organic Hairdressing (De er også MEGA gode til herreklip – Micky har brugt dem i flere år, også før jeg begyndte der – jeg skal tydeligvis bare lære at lytte til min mand!)

lyserodt-har-annemette-voss-zenz-9

Få 25% rabat på mine favorit produkter

Jeg har udvalgt mine egne favoritprodukter fra Zenz Organic Products til jer. I kan læse endnu mere om produkterne i mit første blogindlæg for Zenz. Og ved at bruge rabatkoden annemette får I 25% rabat på jeres køb på alle de listede produkter. Rabatkoden gælder t.o.m d 1/10 2019 – og altså kun på nedenstående produkter og kan ikke kombineres med andre rabatter.

 1. No. 07 Shampoo Deep Wood

 2. No. 08 Conditioner Deep Wood

 3. No. 06 Styling Paste Pure

 4. No. 89 Copenhagen Hair Powder Pure

 5. No. 88 Finishing Hair Spray Pure Strong Hold

 6. No. 12 Styling Gel Sweet Orange

 7. No. 94 Sun Oil SPF 30 Pure – Face Body & Hair
 8. No. 15 Salt Water Spray Sweet Orange Medium Hold

Her finder du mine egne favoritprodukter fra Zenz Organic Products.

Hvad synes I så om lyserødt hår?

Jeg véd ikke med jer, men jeg synes det er en ret vild forvandling.

Og jeg vil helt vildt gerne høre jeres mening. I må gerne skrive, hvis I synes det er lodret grimt. Det går nok. I må naturligvis også gerne skrive det modsatte og alt derimellem. Jeg kan jo godt regne ud, at det er sådan noget hår, der deler vandene lidt.

For nu, så synes jeg selv, at det er mega fedt. Jeg føler mig modig, og jeg har tænkt mig at rocke det maks. Jeg synes farven er smuk, sjov, festlig og spreder gode energi – altsammen noget jeg gerne vil fokusere på for tiden.

lyserodt-har-annemette-voss-zenz-3

 

 

15 reaktioner

 1. Vildt fedt🤘🏼🙏🏼Og altså det er jo “bare” hår og man skal altid være lidt vild😉 har selv både haft blåt, sort, hvidt, rødt og alt derimellem. Tern i nakken og ultra kort hår. Og sjovt nok så vokser det jo ud igen.

 2. Det lyserøde er virkelig pænt og klædeligt, men hvis jeg skal være ærlig forstår jeg ikke, hvorfor man med vilje skaber noget, der mest af alt ligner en udgroning.

 3. Det er super fedt til dig 😍
  Du er mega smuk og altid dejligt med nyt hår 🌸
  Elsker når der sker noget vildt 💋

 4. Først og fremmest syntes jeg det er VILDT modigt. Her er det lyse og karamel striber hvis det skal være helt vildt😂 syntes det er pænt til dig, men om en uge når det er “falmet” lidt mere tror jeg det bliver sindsygt flot. Sådan en støvet lyserød er en super farve til dig.
  Men sejt du springer ud i det, vi har kun et liv💪🏻😢

 5. Først og fremmest kæmpe bravour til dig for at turde springe ud i noget så vildt👏🏻 Var selv hårmodel som teenager og har haft alverdens farver og frisurer men nu som voksen med langt hår er jeg sgu blevet lidt leverpostejkedelig. Og hvorfor egentlig – man kan jo altid bare farve det igen.
  Jeg synes du er intet mindre end vidunderlig skøn og smuk, men min ærlige mening er jeg ikke bryder mig om farven og faktisk ikke synes det ligner et særlig vellykket resultat fra frisørens side, som om farven ikke har taget fat lige meget alle steder. Men jeg kunne SÅ godt se dig med Frenchy-hår (hende fra Grease) sådan rigtig bubblegum lyserødt med krøller i:) men i sidste ende er det vigtigste at du selv er glad for det, så skinner det igennem og vi andre kan kun se beundrende til:)

 6. Wow, Wow, Wow!!!!

  Sådan !!! Jeg havde ikke turde det 😅 og det er selvom jeg er af den opfattelse, at det jo bare er hår 😁 Men cool Annemette!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN