Mexikansk inspireret pizza

Reklame for Dr. Oetker

Dr. Oetker har lanceret et nyt produkt, der gør det ekstra nemt at nå i mål med din egen hjemmelavede pizza, hvor dejen (og ikke mindst skorpen) sidder lige i skabet. Dr. Oetker pizzagær er super nemt at arbejde med, og produktet sikrer dig lynhurtig proces, da dejen udelukkende skal røres sammen og æltes grundigt – men slet ikke skal hæve. 

Læs mere om pizzagær her og find vej til en masse gode, gennemarbejde opskrifter med produktet lige her

Med det her nye produkt kan du altså gå i gang med at bage pizza en eftermiddag, når du er kommet hjem fra arbejde – eller, som mig, en dag hvor du er træt i kroppen efter en hel dag på pisten – og kun en halv time efter du er gået i gang er maden klar og pizzaen serveret. 

Denne opskrift er tænkt som inspiration til dig, der måske også er vild med mexikansk mad, og som måske har lidt rester til overs efter en omgang tacos eller lign. Vi havde selv køleskabet fyldt med rester af mexikansk tomatsalsa, lidt kødsovs, lidt ost, et kvart iceberg salathoved samt avocado og cremefraiche. Alt sammen madrester, der nemt kan bruges til at lave en lækker og indbydende pizza. 

Friskbagt, hjemmelavet pizza med mexikansk topping

2 store pizzaer
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 15 min
Bagetid: ca. 15 min

Pizzadej
1 brev Dr. Oetker pizzagær
500 g almindeligt økologisk hvedemel 
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 spsk olie
3 dl koldt vand 

Topping
1 glas spicy tomatsalsa 
2 håndfulde revet mozzarellaost
400 g mexikansk kødsovs (brug nogle mexi-krydderier)
Lidt hakket iceberg salat
2 avocados i skiver
1 håndfuld cherrytomater i skiver
Lidt creme fraiche
Evt. jalapeños

Sådan laver du nemt og hurtigt din egen pizza:

Tænd din ovn på 220 grader alm. over- og undervarme – jeg bruger ikke varmluft til pizza. 

Bland Dr. Oetker pizzagær med mel, salt og sukker. Tilsæt olie og vand og ælt dejen grundigt sammen. I denne del af processen må du ikke snyde – det er utrolig vigtigt for det endelige resultat, at du giver dig tid til at ælte dejen godt igennem til den er helt blank, smidig og på ingen måde hård og knoldet. Det tog mig ca. 5-6 minutter med fuld håndkraft. 

Del dejen i to lige store stykker og form dem til runde kugler, der langsomt trykkes ud i form til to store runde pizzabunde. Sørg for at have lidt mel på bordpladen. Bundene må gerne være tykkere langs kanten og meget tynde på midten. 

Placer de to pizzabunde på to stykker bagepapir. 

Fordel tomatsalsa og ost på bundene. Top med kødsovs og sæt én bund ad gangen over på en brandvarm bageplade og i ovnen til den er gyldenbrun langs kanten og puffet godt op. Jeg bagte én pizza ad gangen, og hver pizza fik ca. 15 min. Men der kan være forskel på ovne, så hold øje med din pizza og tag ovnen ud, når du synes den ser ud, som du ønsker den. 

Når pizzaerne kommer ud af ovnen – én ad gangen – fordeler du lidt hakket iceberg salat, fintskåret avocado, friske tomater, jalapeños og cremefraiche på toppen og servér. 

Velbekomme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN