Mazarinkage med hasselnød, havre og citron (Signaturkage for Gram)

Reklame – opskriften er udviklet for GRAM

Som startskuddet på dette nye, længerevarende (og må jeg sige fantastiske!) samarbejde med Gram blev jeg stillet en opgave: Find på en signaturkage for GRAM, hvor man både skal bruge kogeplade, ovn, køleskab og fryser. Og opskriften må gerne være rimelig nem at lave!

Ja, det lyder måske let nok, men det er faktisk noget af en udfordring, for det er ikke alle kager, der skal igennem hele hvidevare-møllen – og hvor de forskellige processer rent faktisk gør en forskel. Der skal jo være en mening med galskaben, ik!?

Men forholdsvis hurtigt vidste jeg godt med mig selv, at vi var ude i en eller anden form for mazarinkage – en skærekage af en slags. Mazarinkager har nemlig rimelig godt af at komme en tur i fryseren, da det giver sådan en lækker tæthed og saftig krumme, som jeg synes er kendetegnende for mazarinkager.

Jeg prøvede mig lidt frem og valget faldt på denne hasselnøddemazarin, hvor der både indgår havre og citron i opskriften, som giver en helt særlig både frisk og sød smag til kagen. Glæd dig. Den er virkelig god. Men det siger vel sig selv, at jeg aldrig ville udvikle en opskrift på noget, der ligefrem skal være en signaturkage for et firma, og så ikke lave det bedste jeg overhovedet kan!

gram-signaturkage-2

Når man bager så meget som jeg gør, så er det vigtigt med et virkeligt funktionelt køkken. Jeg sætter pris på min induktionskogeplade fra GRAM, der reagerer hurtigt og effektivt. Min kogeplade larmer ikke (stort plus, når man vælger induktion), og så er den da ret pæn, ik? Det værdsætter jeg faktisk også meget 😉

mazarinkage-hasselnoed-hindbaer3

Mazarinkage med hasselnød, havre og citron
(Signaturkage for GRAM)

2 kager (enten i rugbrødsforme eller i springforme)
sværhedsgrad: let/medium
arbejdstid: 1 time
bagetid: ca. 50 min

TIP: Se den grundige step-by-step fotoguide nederst!

Hasselnødde-havregrød

35 g finvalsede havregryn
60 g hasselnødder
70 g citronsaft (fra ca. 2 små citroner)
35 g hvidt sukker
1 dl vand

Kagedej

1/2 vaniljestang
170 g hvidt sukker
150 g blødt smør
4 æg, str M – stuetemperatur
4 æggeblommer (80 g), stuetemperatur
150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Marcipanmasse

250 g ren rå marcipan (mindst 60 % mandler)
150 g hvidt sukker
70 g blødt smør

Hindbærgelé

4 blade husblas
1/2 vaniljestang
140 g hvidt sukker
300 g friske hindbær
saften af 1 citron

mazarinkage-hasselnoed-hindbaer5

Sådan laver du mazarinkage med hasselnødder:

Hasselnødde-havregrød: Kom havregryn og hasselnødder og i en blender og blend det grundigt til helt fint mel. Kom det i en lille gryde sammen med citronsaft, sukker og vand og kog det op til en tyk grød ved medium varme under konstant omrøring. Sæt det til side mens resten af kagedejen tilberedes.

Kagedej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Pisk vaniljekorn, sukker og det bløde smør længe til det er helt lyst og cremet. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt æggeblommerne og pisk grundigt. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend dejen sammen.

Marcipanmasse: Ælt marcipanen blød og smidig og ælt sukkeret i lidt efter lidt. Tilsæt smørret og pisk massen ensartet og smidig med en elpisker. Tilsæt den afkølede hasselnødde-havregrød og pisk det sammen.

Ved marcipanmassen i kagedejen lidt efter lidt til dejen er ensartet.

Fordel dejen i enten to bageforme (10x30cm) beklædt med bagepapir – eller i to springforme (diameter 23 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagerne ved 170 grader varmluft i ca 45-50 minutter, hvis der er tale om bageformene/springformene.

Lad kagerne køle af, – gerne i køleskab.

For et endnu bedre resultat kan du vælge at pakke kagerne ind i husholdningsfilm og sætte dem i fryseren til dagen efter.

Hindbærgelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Kog vaniljekorn, sukker, hindblrog citronsaft op. Skum af. Lad det småsimre i 5 minutter. Tag gryden af varmen og lad det svale 5 min. Tilsæt den udblødte, afdryppede husblas direkte til hindbærlagen og rør den ud heri. Stil det til side, indtil det er tyktflydende. Hvis geléen når at sætte sig kan den lune forsigtigt op og derefter anvendes.

Fordel den meget tyktflydende gelé ovenpå de halvfrosne kager. Sæt kagerne i køleskab mens geléen sætter sig og kagerne langsomt tør op.

Kagen smager utroligt godt med en lidt friskpisket flødeskum.

GRAM og jeg ønsker dig rigtig god bagelyst!

mazarinkage-hasselnoed-hindbaer

mazarinkage-hasselnoed-hindbaer4

Grundig step by step-fotoguide:

img_5692

img_5693

img_5694

Blend hasselnødderne og havregrynene fint

img_5695

Kog hasselnødde-havregrøden op – husk at røre i gryden konstant.

img_5690

Pisk vanlijekorn, smør og sukker luftigt

img_5696

Tilsæt et æg ad gangen og pisk længe efter hvert æg.

img_5698

Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen

img_5699

img_5700

Tilsæt grøden og pisk det sammen

img_5701

Vend det i dejen

img_5702

Så er dejen klar

img_5704

Fyld dejen over i formene og bag den. Lad den køle af.

gram-signaturkage-3

(Bemærk lige – min fryser i mit kølefryseskab er ikke større end din! Det er jeg helt sikker på. Jeg har nemlig med fuldt overlæg valgt produkter fra GRAM til mit køkken, der matcher helt almindelige familiers behov. Fordi jeg gerne vil sætte fokus på, at mine kager kan alle lykkes med. De kræver ikke et særligt udstyret køkken!)

gram-signaturkage-5

Når kagen er bagt har den godt af en nat i fryseren.

gram-signaturkage-2

Til slut, når kagen har været i fryseren tilberedes hindbærgeléen til toppen.

mazarinkage-hasselnoed-hindbaer2

Hvis du er vild med mazarinkage, så prøv også min opskrift på mazarinkage med vaniljeflødecreme og sommerbær

 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN