Marengslagkage med karamelliserede popris, vanilje-smørcreme og ribs

Det endte sådan, at jeg på min 33 års fødselsdag – i mod alle odds – besluttede mig for at lave en lagkage i allersidste sekund. I min “husholdning” er jeg omgivet af drenge og mænd, der faktisk ikke er så vilde med kage (really!), i hvert fald ikke i den forstand som jeg tænker kage…

Så derfor havde jeg egentlig tænkt, at vi ville springe lagkagen over, men da dagen så kom kunne jeg alligevel ikke lade være. Så denne kage blev et forsøg på at gøre alle i familien glade. Derfor blev det en marengslagkage (både Micky og min mor er vilde med marengs), fyldt med den lækreste, mest cremede smørcreme på vaniljeflødecreme med fyld af ribskompot og flødeskum (så er jeg selv glad!) og pynten bestod af sprinkles importeret fra min seneste tur til New York (for drengenes skyld).

Derfor er kagen måske ikke den smukkeste jeg nogensinde har lavet – I know – men den er faktisk på grænsen til at være den mest velsmagende lagkage jeg længe har lavet. Så den anbefales virkelig.

Marengslagkage med karamelliserede popris, vanilje-smørcreme og ribs 

10 pers.
Sværhedsgrad: medium
Arbejdstid: 30 min
Køletid: 2 timer
Bagetid: 90 min

Marengsbunde
4 æggehvider
250 g sukker
100 g pop-ris (rice krispies)

Vaniljesmørcreme
1 god vaniljestang
1 spsk sukker
5 æggeblommer
1 spsk hvedemel
1 1/2 dl piskefløde
150 g blødt smør

Ribskompot
225 g frosne ribs
140 g hvidt ukker

I øvrigt
5 dl piskefløde
2 spsk sukker
et par håndfulde friske ribs
Sprinkles og flag

Marengsbunde: Pisk hviderne stive og tilsæt lidt efter lidt sukkeret mens der piskes. Når marengsen er helt fast og glat vendes pop-risene forsigtigt i. Anvend to bageplader beklædt med bagepapir. Tegn to cirkler med en diameter på 20 cm på bagepapiret og fordel marengsen indenfor cirklerne. Bag bundene i 1 time 30 min ved 120 grader. Lad bundene køle helt af på pladen inden bagepapiret forsigtigt fjernes ved at skære bundene fri med en skarp kniv.

Vaniljesmørcreme: Mens bundene bager laves cremen. Sørg for at smørret er stuetemperatur. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med sukkeret. Kom æggeblommer, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hvedemel og piskefløde i en lille kasserolle. Pisk det godt sammen. Tænd for blusset og lad cremen tykne over middelhøj varme, mens du konstant rører i gryden. Når cremen er tyknet godt tages den af varmen. Lad cremen svale til den er håndvarm og rør da det bløde smør i cremen lidt efter lidt. Sæt cremen på køl i et par timer til den er fast. Pisk den cremet med en elpisker inden kagen skal samles.

Ribskompot: Kog de frosne ribs med sukker. Skum af undervejs. Lad dem koge ind ved svag varme til en halvtyk kompot – det tager ca 10-15 min.

Placer den ene marengsbund på et kagefad. Fordel ribskompotten over bunden og smør vaniljecremen ud over bunden. Pisk fløden til en let flødeskum og fordel 3/4 af skummet på bunden. Læg den anden bund på som låg. Rengør ribsene og fjern stilkene. Ryst ribsene sammen med sukkeret. Pynt med den resterende flødeskum, ribs i klaser, sprinkles og flag. Så’ der fødselsdagskage.

img_2430

img_2465

 

Se billedet herunder… så fin kan den altså også se ud, når man har lidt bedre tid 😉 skaermbillede-2017-01-07-kl-15-22-56

8 reaktioner

 1. Tillykke med fødselsdagen og synes din lagkage ser så lækker ud, og den vil jeg da prøve 🙂 Fik din super skønne bog kagekarma i julegave og gud hvor er der mange skønne og lækre sager i, lige før jeg bare skal starte fra side 1 og fremad hahaha. Med bogen fulgte denne besked fra min datter, svigersøn og 2 børnebørn. Til mormor fordi vi elsker og bage sammen med dig 🙂
  Hilsen Pia

  1. åhhh, hvor bliver jeg glad – og helt varm om hjertet! TAK. Rigtig god fornøjelse med bagningen. KNUS

 2. Kære Annemette
  Hvor køber du hhv. frosne og friske ribs til fødselsdagslagkagen? Jeg vil så gerne lave den, men ribs ser jeg kun friske og kun i bærsæsonen. Kan du foreslå anden frugt, hvis ribs ikke er til at få?

  Mvh og tak!
  Birte-Marie

  1. Jeg køber ribs i Menys, Irmas eller i superbrugsens frysedisk. Ellers kan du anvende andre syrlige bær. Evt hindbær. KNUS

 3. Den ser så lækker ud! 🙂
  Jeg vil give mig i krig med kagen til min fødselsdag i weekenden.
  Kan man lave delene til kagen dagen i forvejen og så samle kagen på dagen?
  Vh Mia

  1. Ja, du kan forberede marengsbundene dagen i forvejen og det samme gælder vaniljesmørcremen. så lægger du den bare sammen lige inden servering.

   Knus

 4. Ser meget lækker ud og jeg påtænker at lave den. Du skal dog lige være opmærksom på at den ikke er glutenfri da der er hvedemel i smørcremen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN