Det bli’r mig, der ler sidst! Det kan I bande på.

Reklame for Linicin

Føj, – udbudne gæster!

Du kan lige bande på, at vi skal snakke om ubudne gæster. Faktisk så forfærdelige, at jeg kun kan komme i tanke om én anden slags gæster, jeg ville blive endnu mere forfærdet over, at få besøg af. 

Faktisk så snakker jeg om den slags ‘gæster’ man allerhelst vil kyle ud på røv og albuer det sekund de dukker op. Fordi det er den slags gæster der har det med at blive hængene, eller endnu værre, komme igen og igen, hvis ikke man viser dem, hvem der bestemmer og får dem ‘slået ned’ øjeblikkeligt.

Nårh ja, alle jer mødre til skolebørn ved sikkert godt, hvem jeg snakker om. Det gør I, ik? Jeg snakker naturligvis om lus. LUS (!) – forestil dig her en soundeffekt af skingert gyseragtigt skrig. Det eneste værre end lus, i min optik, er børneorm. Føj for dén. Men lad nu orm være orm, for nu. 

Det er derfor nærmest min pligt, føler jeg, som parttime mommyblogger, at tippe jer om Linicin, der hjælper til både at forebygge og nedkæmpe lus. 

linicin-lusekur-annemette-voss-3

linicin-lusekur-annemette-voss-8

Nu kan det *biiip* være nok!

Alle jeg kender, der kæmper med lus, HADER lus. Lus er så hjernedødt irriterende, og kan nærmest skræmme livet af enhver god og omsorgsfuld mor, der gør sit ypperste for at holde børnene rene og pæne – og lusefri. 

Det er bare ikke nemt, og det véd alle, der har været under angreb af de små sataner. Og glem lige alt om at mom-shame hinanden, ikk? Der er intet snusket eller snasket ved børn, fordi de har lus. Det er helt normalt, og det betyder ikke, at deres respektive mødre ikke har plejet og passet dem ordentligt. Lus angriber altså både de reneste (og de rigeste) børn i klassen – det kan ske for alle. Det følte jeg lige et behov for at skrive. 

Og man kan faktisk forebygge lus med Linicin*. Og naturligvis også behandle, hvis uheldet er ude. Få flere gode råd til behandling af lus på www.luseguiden.dk*

Jeg har personligt aldrig haft erfaringer med lus i hverken vuggestue eller børnehave, selvom jeg antager, at det sikkert også florerer på de kanter. Men jeg skal da ellers lige love for, at der gik lus i den, det sekund min ældste begyndte i skole. Der går nærmest ikke måned på forældreintra, hvor der ikke er én eller anden af klassekammeraterne, hvis forældre nu melder ud, at lusene igen har meldt sin ankomst. Så nu er den en god idé med stramt flettet hår, ikke noget med at dele børster, ikke noget med at lege frisør osv. 

linicin-lusekur-annemette-voss-5

Og nu skal I huske, at jeg har en søn i 5. Klasse, hvilket vil sige, at jeg har skulle forholde mig til lus i mere end 5 år nu. Jeg får lyst til at skrive “5 år Niller, man véd et og andet” – selvom det vist ikke helt var sådan, den lød, men hvad gør det? Nu kan det *biiip* være nok!

Det nemme, for at forebygge lus, er jo bare, at klippe sit barn helt korthåret. Og for mig, der jo er mor til drenge, er det jo ikke nogen drastisk beslutning (forestil jer lige at skulle klippe 30 cm langt prinsessehår af, ej vel?), og derfor har det også været løsningen. Da min ældste søns klasse var hårdest ramt, hvilket er sket et par gange, skulle jeg hilse og sige, ja, så røg de lidt længere lokker til fordel for en kort sommerfrisure. Det virkede egentlig meget godt, og vi slap med skrækken. Men hvad jeg ikke har lagt øre til af skrækhistorier fra mine veninder, der også har børn i klassen, jamen, det er ikke småting. 

Og jeg går konstant rundt i frygt for, at særligt min ene dreng bliver angrebet af lus, da han simpelthen har så tykt hår – tilmed halvlangt – som vil tage år og dag at få fri for lus, hvis det sker. Jeg kan slet ikke rumme tanken. Derfor er jeg nu gået i gang med at forebygge, nu hvor skolen er startet op. 

linicin-lusekur-annemette-voss-6

Til kamp mod lus med lusekur fra Linicin

Jeg husker det også selv som barn, nøj, hvor var jeg ramt of lus ofte. Jeg hadede det virkelig, og jeg har klare erindringer om, hvordan min mor sad og kæmmede min hovedbund, hårstrå for hårstrå, nærmest som en anden abe i zoologisk have, for at komme af med de små bæster. Mine egne minder om adskillige lusekure har gjort mig næsten panisk ved tanken om den dag, hvor alle tre af mine drengen rammes samtidig. Lad os krydse fingre for, at det aldrig sker.

Dengang havde man selvfølgelig heller ikke iPads og andre sjove gadgets, der kunne få mig til at sidde stille. Tænk et hyr min mor har haft. Jeg har og havde altså krudt i rumpetten, kan jeg godt afsløre.

Her kan du købe Linicin luseprodukter*

Jeg er vel det, man kan kalde kampberedt nu. Der er i hvert fald fyldt op på alle hylder af Linicin* luseshampoo, lusekam og XXX 

Hermed ikke sagt, at de bare kan komme an, – jeg foretrækker klart at de ikke kommer på besøg – men hvis det sker, så er jeg i hvert fald klar. 

Mit arsenal består af:

Linicin Prevent Spray* 149,-

Linicin PLUS 15 min Shampoo* 149,-

Linicin Kæmme Balsam* 49,50,-

Linicin Dybderensende Shampoo* 49,50,-

Linicin PLUS 15 min Solution* 149,-

“Så kære små klamme, dumme lus. I kan bare prøve på at få mig ned med nakken. Det bliver mig, der ler sidst!” 

linicin-lusekur-annemette-voss-9

 *Husk altid at læse indlægssedlen inden brug: Brugsanvisning for Linicin

Et lille tip: Når du alligevel er inde på Apopros hjemmeside og handle lusekur til ungerne (og dig selv!), så kan du måske også finde inspiration til andre sager her: Er du også bange for at gøre det online?

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN