Lakridskage

Foto: OBH Nordica, Bagning vi samles om – Stine Munk Engberg Simonsen

Se også en video på min youtube, hvor du finder en grundig gennemgang af kagen…

Denne kage tager udgangspunkt i en opskrift, som jeg fik overleveret af min veninde Kamilla Kjellin – den smager skønt. Jeg har selv tilføjet en lækker cremet chokoladecreme samt hindbær på toppen. Bag den…Du vil ikke fortryde det!

Lakridskage med hvid chokolade og hindbær

8-10 pers
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 15 min
Bagetid: 40 min
Hviletid: 8 timer

Lakridskage
100 g smør
175 g hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
1 spsk rå lakridspulver
70 g mandler
1-2 spsk lakridssirup

Hvid chokolademousse
80 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
1 blad husblas
1 lime

I øvrigt
200 g friske hindbær

Lakridskage: Smelt smør og 100 g hvid chokolade over vandbad. Tag skålen af og lad blandingen køle lidt af. Pisk sukker, æg og lakridspulver let og luftigt. Rør chokoladeblandingen i. Blend mandlerne til fint mel og vend mandelmelet i. Hak den resterende chokolade groft, og kom den i dejen.

Hæld dejen i en form (cirka 20 x 25) beklædt med bagepapir.

Kom lakridssiruppen i dejen ved at hælde den i en tynd stråle ud over hele kagen. Bag kagen i cirka 40 min ved 175 grader. Sæt den i køleskabet natten over.

Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen i grove stykker og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade af to omgange mens der røres. Lad chokolade og fløde smelte sammen til en jævn masse. Riv limeskallen fint og rør den i den varme chokoladefløde sammen med den afdryppede husblas. Sørg for at husblassen er helt opløst. Dæk skålen til at sæt den på køl natten over.

Inden servering: Skær kagen i små bidder. Pisk den kolde chokoladefløde stiv med en elpisker og afsæt små toppe ovenpå lakridskagebidderne og servér med friske hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN