Krydret, kraftig trøffelkage på crunchy bund

Kagen er udviklet i forbindelse med et fotoshoot for Magasinet Lækkerier. Hver gang bladet udkommer har jeg mit eget lille afsnit med naturligt pynt. Til denne kage kan du i magasinet finde opskriften på de lækre og dekorative tørrede jordbær. Foto: Line Falck

Det her er sådan en rigtig tung, krydret, kraftig kage. Sådan én, der nærmest kalder på et stykke vaniljeis, eller som er bedst i bitte små stykker – til en kop meget sort kaffe.

Men god – virkelig god – det er den! Køb magasinet her.

Den er crunchy, cremet og fløjlsblød på én gang. God fornøjelse.

Krydret, kraftig chokoladekage på crunchy bund

10 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 35 min

Knasende bund
55 g smør
80 g god mørk chokolade
100 g digestive kiks
35 g special K (morgenmadsprodukt)
1/2 tsk kanel

Knasende bund: Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Knus kiksene og Special K og rør det i chokoladesmørret sammen med kanel. Fordel massen i en lille bagering med en diameter på ca 20 cm (beklædt med bagepapir på bunden og kageplast langs kanten). Glat overfladen og sæt på køl til massen er fast.

Trøffelmasse
150 g god mørk chokolade, gerne med høj kakaoprocent
50 g god mælkechokolade
2,5 dl piskefløde
50 g blødt smør
et nip havsalt
1/2 tsk kanel

Trøffelmasse: Hak chokoladen og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i et par minutter og rør det sammen til en blank masse. Rør det bløde smør i og tilsæt salt og kanel. Fordel trøffelmassen ovenpå den crunchy bund og sæt på køl til massen har sat sig helt.

Befri kagen fra form og kageplast. Skær i små elegante skiver. Dekorer med et drys kanel, tørrede bær, chokoladeperler eller lign. Server med is.

Velbekomme.

Skærmbillede 2017-06-02 kl. 21.20.14

0/5 (0 Reviews)

3 reaktioner

  1. Hvis en mini-ovn kun kan gå ned til 100 grader, kan man så stadig tørre jordbærrene? Måske i mindre tid?

  2. Den ser meget lækker ud. Vil trøffelmassen stadig stivne ordentligt hvis der bruges en højere mængde lys chokolade og mindre af den mørke (evt halv/ halv)? Er nemlig ikke den helt store mørke chokolade fan 🙂

    1. Tja, altså du kan mindske mængden af fløde lidt og tilsætte en smule mere smør. På den måde sikrer du dig at den stivner.

      Knus
      Annemette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop