Krydrede bagels med kanel og kardemomme

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-13

Reklame for Gram

Nu har jeg jo haft det her samarbejde med Gram kørende i godt og vel 8 måneder, og jeg er ikke blevet mindre begejstret med tiden. Jeg har lært min ovn at kende (faktisk snakker vi to ovne, både en kombi- og en almindelig ovn) og jeg kan med hånden på hjertet stå inde for varerne. Så hvis du lige står og mangler f.eks. en ovn, et køleskab eller en kogeplade, ja, så kunne det da godt være, at du lige skulle tjekke deres sortiment ud.

Men hey, udover det faktum, at jeg er glad for mine hvidevarer, er det faktisk også ret sjovt at udvikle opskrifter, der udfordrer mig lidt, for det er klart, at jeg jo helst skal have gang i både ovn og kogeplade, og da også gerne køleskab og fryser, når nu vi snakker samarbejde med en hvidevareproducent. Jaja, dét sætter mig på en opgave. Men det gode er, at det kommer jer tilgode. For det gør, at jeg virkelig forsøger at udtænke nogle sjovere opskrifter og noget indhold, der giver jer en god oplevelse i køkkenet.

Før har jeg blandt andet lavet en Signaturkage for Gram, pistaciemazarin og koldhævet spinatbrød – jeg kommer vidt omkring med den her opgave – og nu står den altså på bagels. Mmm, det er en opgave jeg er totalt frisk på, og som jeg har glædet mig til at løse. Hvis du ikke har prøvet at bage bagels før, så fortvivl ikke. Jeg havde da heller ikke prøvet at bage bagels (jeg mener, hvem gør det?) indtil den dag vi fik udfordringen i Den store bagedyst tilbage i 2013. Jeg anede ikke dengang, hvad jeg lavede, men jeg lærte det, og det gik heldigvis super godt.

Som en lille bonus til jer, har jeg også udviklet en opskrift på blommemarmelade, der smager rigtig godt sammen med de her bagels, selvom en omgang med cream cheese også kan noget helt særligt.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-9

Min egen opskrift på bagels med kanel og kardemomme

8 stk
sværhedsgrad: let
arbejdtid: 25 min
hævetid: 30 + 30 min
bagetid: 12-15 min

Bagels
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
40 g lys sirup
1/2 tsk fint bordsalt
400 g hvedemel
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemomme

I øvrigt
2 l vand
3 spsk lys sirup
1 tsk salt
1 æg, til pensling

Sådan laver du kanelbagels med kardemomme:

Rør gæren ud i halvdelen af det lunkne vand. Tilsæt først 100 g mel til gærblandingen og dernæst sirup og havsalt. Rør dejen sammen ved lav hastighed på en røremaskine med dejkrog, hvor resten af melet, krydderierne og vandet tilsættes på skift, indtil du har en blank og jævn dej. Det tager ca. 5-10 min.

Dejen skal være fast i det, men ikke tør og hård. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i 30 min ved stuetemperatur.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-1

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-2

Form 8 ens runde boller og brug din tommelfinger til at stikke hul ned i midten af hver bolle.
Træk lidt i hullet med fingrene, indtil det er ca. 3 cm. i diameter. Lad dine bagels hæve yderligere 30 min. under et fugtigt viskestykke på en bordplade drysset med lidt mel.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-3

Bring 2 l vand i kog sammen med sirup og salt. Kog nu dine bagels i 1 minut på hver side. Brug en hulske til at vende dem. Når de kommer i vandet, skal de flyde ovenpå. Hvis de falder til bunds, er de ikke hævet nok op – vent 5 min. og prøv igen. Du kan sagtens koge 3-4 stykker ad gangen, hvis din gryde er stor nok.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-4

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-5

Placér de kogte bagels på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med lidt æg.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-7

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-6

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 15 min til de er gyldne.

Lad de friskbagte bagels køle af på en rist inden de fryses (Tip: De egner sig super godt til at fryse ned!) eller flækkes i halve og nydes med cream cheese eller den gode blommemarmelade.

Velbekomme.

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-15

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-10

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-11

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-14

bagels-med-kanel-gram-annemette-voss-12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN