Klassiske kransekagebrød

kransekage

Klassiske kransekagebrød

ca. 12 brød
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 45 min
hviletid: 30 min
bagetid: 12 min

Kransekage grundopskrift
45 g æggehvider
150 g flormelis
500 g ren rå marcipan

Evt. smagstilsætning
2 tsk fint lakridspulver (Lakrids by Johan Bülow)
eller
2 spsk blendet frysetørret bær (f.eks. solbær)

Pynt
100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Rør æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Ælt marcipanen blød og tilsæt lidt efter lidt glasuren mens der æltes. Når kransekagemassen er helt jævn tilsættes der evt. smag af lakrids eller solbær. Ælt smagstilsætningen godt ind i kransekagemassen. Kom kransekagemassen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den i fryseren i 30 min. til den er helt kold.

Del kransekagemassen i 12 lige store dele ved at veje præcist af. Form dem til små brød, forsigtigt og omhyggeligt, så du får et flot resultat. Lidt smallere i enderne og tykkere og højere på midten. Placér brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i ca 12 min til de er gyldne og faste nok til at kunne håndteres uden at brækker i stykker.

Du kan evt. bage med to bageplader under bunden, for at sikre dig, at brødene ikke får for meget varme under bunden – det er et gammelt velkendt husmoderråd.

Lad kransekagerne køle helt af inden de dekoreres med en tyk glasur rørt af pasteuriseret æggehvide og flormelis, som fyldes i et kræmmerhus og lægges på i et klassisk smukt kransekagemønster.

Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN