Kanelsnegle

Kanelsnegle – min favorit

18 stk. kanelsnegle
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: 2 x 30 min
Bagetid: 10-15 min

Tip: Mine absolut favorit kanelsnegle. Der er ingen grænser for hvor mange man kan spise, når de lige er kommet ud af ovnen, stadig lune. Kanelsneglene egner sig godt til at fryse ned, når de er friskbagte. Så kan de herefter optøs og lige varmes et par minutter i ovnen, pyntes med glasur og serveres.

Gærdej

2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
50 g sukker
500 g hvedemel, ca.
Ekstra hvedemel til æltning og udrulning

Remonce

150 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk kanel
1 spsk friskrevet ingefær

I øvrigt

1 æg, sammenpisket til pensling
1 pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. De øvrige ingredienser kommes i dejen og den æltes godt sammen enten med håndkraft eller ved medium hastighed i køkkenmaskine i ca 10 min. til dejen slipper skålen. Dejen skal være blød, fedtet, smidig og blank – den skal kun lige slippe håndfladerne. Dejen må under ingen omstændigheder blive hård og tør, så bliver resultatet ikke nær så godt.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min. Lav i mellemtiden remoncen.

Pisk det bløde smør let og luftigt med farin og kanel. Rør fint revet ingefær i blandingen.

Rul dejen til dine kanelsnegle ud i et rektangel af ca 30×45 cm og fordel remoncen herpå med en paletkniv. Kom helt ud til kanten. Rul dejen tæt sammen på den lange led som en roulade og skær den ud i 18 lige store stykker. Når de placeres på bagepladen foldes den yderste “snip” dej lige ind under sneglen, så sneglene ikke folder sig op når de bages. Lad dem efterhæve i 30 min under et fugtigt klæde.

Pensl dine kanelsnegle med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca 10-15 min til de er gyldne.

Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til konsistensen er sej, blank og ensartet. Dekorer de afkølede kanelsnegle med glasur inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop