Kagemanden i mit liv!

Den står på fødselsdagsweekend sammen med familien. All weekend!

Jeg havde (som jeg ikke har lagt skjul på..hehe) fødselsdag i tirsdags, idag er det min storebror og på tirsdag min Mormor. Tilsammen bliver vi 156 år gamle – og dét skal da fejres. Ikke fordi det er et specielt rundt tal, men fordi hvert år hvor vi stadig kan nyde min gamle mormors (og drengenes oldemor) selskab er jo en fest i sig selv. Så nu skal der være fest! Rigtig fest.

Invitationen fra mine forældre, som lægger hus til festlighederne lød således: “Vi vil have mere fest… Hermed en invitation til fødselsdagsfest lørdag d 9/1, hvor børnebørn kan være med til de segner og vi kan danse til langt ud på natten. Så frem med festtøjet og kridt danseskoene. Godt nytår! Knus Mor” – beskeden om d. 1. januar – som om vi ikke alle havde fået nok fest nytårsaften! Men så fedt initiativ.

Og den er god nok, vi kommer helt sikkert til at feste til vi segner. Mine forældre er meget (langt ud over det sædvanlige) festlige og gode til at spille luftguitar i sofaen og danse på bordene. Så vi glæder os. Godt nok må jeg jo pga. graviditeten holde mig til sodavand og børnechampagne, men mon ikke det går.

Men ingen fødsesldag uden kage! Og dén står jeg for. Jeg har haft virkelig svært med at vælge, om det skulle være en fin fødselsdagslagkage med marcipanroser og flødeskum eller om jeg skulle gå “all in” på kagemand med Haribo-mix og lakridssnører. For nogle, er det måske et nemt valg, men i min verden er begge dele altså helt i toppen over kager, som jeg elsker!

Men den faldt på kagemand, og -kone. Jeg kunne ikke dy mig. Jeg synes de er skønne… Drengene har fået lov at pynte helt amok! Skønhed kommer jo i mange afskygninger og former, som I ser.

Opskriften på vandbakkelsesdejen lægger jeg lige ind herunder. Så kan du selv prøve at gøre kunsten efter.

Vandbakkelsesmand og -kone (nok til 10 pers.)
150 g smør
2 tsk sukker
3 dl vand
150 g hvedemel
4 æg, str M/L

I øvrigt
flormelis og vand
frugtfarve
Haribo mix
Lakridssnører

Vandbakkelsesmand og -kone: Kom smør, sukker og vand i en gryde og kog det op. Kom alt melet i på én gang og pisk i dejen med et piskeris, mens dejen samler sig i gryden over varmen. Lad dejen køle lidt af og rør æggene i ét ad gangen med en grydeske. Dejen skal røres rigtigt godt sammen efter hvert æg – det er vigtigt for at undgå, at dejen bliver tynd. Fyld dejen i en sprøjtepose med glat tylle og “tegn” med dejen en kagemand og en kagekone fordelt på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader varmluft i ca. 25 min til kagerne er godt gyldne. Åbn ikke ovnen, før kagerne er bagt helt færdige – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

Lad børnene dekorere med glasur, slik og lakridssnører. God fornøjelse.

Drengenes kusine Alma på kun 5 år præsenterer sin kagekone - SÅ stolt!
Drengenes kusine Alma på kun 5 år præsenterer sin kagekone – SÅ stolt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop