Julen er (skilsmisse-)hjerternes tid

Julen er hjertenes tid – ikke?! Det er i hvert fald det man siger, og jeg forstår også godt budskabet. Julen er og bør være den tid, hvor vi bare lever og ånder kærlighed og glæde til verden omkring os, og hvor vi gør alt godt for familien om dem vi holder af. Jeg er selv en stor fan af julen. Jeg synes da også, at jeg formår at bevare julestemningen og jeg forsøger virkelig og nyde mig igennem snedriver og sjap, samt vanvittige mængder af arbejdstress og julearrangementer (julen er bare min travleste tid på året!). Men på ét særligt punkt nyder jeg bare ikke december særligt meget.

Det er BARE IKKE FEDT at dele tiden med sine børn i december med sin eks. Der BURDE findes julekalendre hvor man “kun” skal åbne låger hver anden uge, og så burde der findes et modstykke med de modsatte uger… Så kunne man købe et sæt “dele-julekalendre” når man er skilsmissefamilie. Det føles SÅ mærkeligt at bede mine drenge om at åbne låger en uge frem, eller omvendt en uge bagud. Hvordan gør man?! Really, jeg har ikke fundet nøglen endnu.

Og jeg synes bare heller ikke at det er fedt, at jeg skal holde jul med mine drenge i år, velvidende at næste år er de hos deres far – selvom jeg véd, at dér har de det også strålende. Men det er mit eget egoistiske behov, som det sætter på prøve. Mit behov for at dele de særlige stunder i livet med mine børn. Jeg er sikker på at børnene er glade, uanset. Men jeg synes det er svært.

Hvis man regner på det, så sætter man jo et barn i verden med en idé om, at nu har man godt 16-17 år med dem – inden de flyver fra reden og forsvinder ud af døren til kærester og gymnasiefester. Men sandheden er, at da jeg blev skilt så sagde jeg lige farvel til halvdelen af den tid. Så fra nu af har jeg effektivt “kun” 5-7 år med hver af mine drenge fra nu af. Det er lidt underligt, når man ser på sådan et regnestykke – men ikke desto mindre er det sandheden for rigtigt mange familier her i DK – og resten af verden. Jeg må bare holde fast i, at vi heldigvis formår at skabe en tryg hverdag for mine børn, hvor det hele hænger sammen og alle er glade (Også selvom jeg savner dem inderligt, når de ikke er her)…

God “skilsmisse-jul” til alle jer, der er i samme båd – og til alle I (heldige) andre, så håber jeg at I virkelig vil sætte stor pris på den tid I deler med jeres børn. Det er GULD værd…!

IMG_0213

 

 

6 reaktioner

    1. Ja, I know – men de har 7 kalendre – hver… Så skal jeg til at sende 14 kalendre med ud af døren hver mandag…synes heller ikke helt at det er holdbart:)

  1. Dejligt indlæg (eller ikke) Er helt i samme båd, og synes det er forfærdeligt at man ikke skal være sammen med sine børn i hele julen. Når du har fundet koden på julekalenderne vil jeg gerne have den opskrift 🙂 De bedste juletanker til dig.

  2. Jeg ved ikke om jeg kan forklare det, så det lyder logisk, men i vores skilsmissefamilie har vi en 10-4 ordning -10 dage hos mig og 4 dage hos sin far. Ud af de 10 dage, kan hun så 3 af dagene vælge en ekstra pakke fra pakkekalendererens dag 11-13.( den 14. dag er hun hos mig igen og åbner gave, når hun kommer hjem ;)).
    For dine drenge vil det så betyde en ekstra pakke/låge hver dag, så passer det med datoen, når de kommer hjem til dig igen.
    Min datter synes det er den vildeste luksus, at få lov til at åbne flere gaver og låger ad gangen, så det skaber kun glæde hos os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN