Lykkefølelse er en sjov ting…

Fyldt med alverdens omtaler og reklamer – alle er tagget med links.
– alle billeder er taget af Kristina Christiansen.

Det er noget skægt noget, det her med lykke. Og det tør jeg godt skrive nu efter at have optaget “Glad i låget”-podcast med Jasmin Gabay som medvært i den forgangne uge – for der har vi lært en del om lykke, gennem de gæster vi har haft med i programmerne. Lykke kommer ofte på bagkant eller som modsvar til noget, der har gjort mere ondt. Sådan er der i hvert fald flere, der oplever det, kan jeg nu forsikre jer om. Og det er skægt ikke, fordi torsdag følte jeg mig lykkelig. Jeg følte mig så priviligeret og heldig, at jeg har så seje medmennesker omkring mig, at der er samarbejdspartnere der vil mig, og at min Brødbog er blevet præcis, som jeg drømte om.

Men ja, den lykkefølelse kom lige i måsen på onsdagen, der var den værste dag i mit professionelle liv, nogensinde, vil jeg gætte på. Jeg husker i hvert fald aldrig at have følt det værre end det. Jeg vil ikke gå dybere ned i det, men det var noget med en shitstorm, og så er det sagt.

Lancering af Brødbogen: “Glutenbuffet”

I over et år har jeg arbejdet på at få Brødbogen tilrettelagt, skrevet, ‘bagt’ og produceret – og nu er den her endelig. Den skulle lanceres, naturligvis, men der var så meget, jeg havde lyst til at gøre anderledes denne gang ifht. den måde jeg tidligere har fejret mine bogudgivelser.

Jeg føler ofte, at en bogudgivelse/-reception bliver meget sådan: “kom og sig hej, stil en gave, og så gå bare igen“. Jeg ville gerne give noget tilbage, for en gangs skyld. Til mine samarbejdspartnere og til alle dem, som jeg dagligt møder på min vej, der altid behandler mig positivt og med respekt. Så jeg planlagde en branchefrokost, kan man vel kalde det, for 24 kollegaer og 24 samarbejdspartnere (heraf nogle også er mine nære venner). Men tanken var faktisk ikke, at det skulle være mine venner jeg inviterede, nærmere folk jeg virkelig synes er nogle dejlige mennesker, som jeg altid holder af at støde på, eller læse om eller samarbejde med.

Det skulle være et rigtigt “feel good event“. Måske lyder det lidt rosenrødt og meget “sødt”, men sådan havde jeg det, og jeg gik rigtig meget op i at skabe en unik oplevelse for mine gæster. Jeg havde derfor heller ikke lyst til at få de oplagte folk/firmaer til at komme og dække op, lave blomster, levere maden osv., som alle andre influenter gør (og som jeg også selv har gjort før). Jeg havde lyst til selv at være lidt mere involveret i det, denne gang. Jeg ville gerne selv håndplukke blomsterne, selv vælge vaser og service og gerne selv stå for at bage brødet og finde noget tilbehør, som jeg virkelig godt selv kan lide.

Blomster og vaser

I forbindelse med at vi tog billeder til Brødbogen, kom jeg i kontakt med en gammel bekendt, der hedder Christina. Hun er en rigtig tjekket #momlady, der render rundt derhjemme og styrer huset i hård hånd med sine 3 unger og en nebengeschäft med en webshop, der på instagram hedder @reshopfever. Her forhandler hun de smukkeste vintagefund (vaser, service, fade etc), som hun selv køber ind og opstøver på diverse loppemarkeder rundt om i verden. Christina er så utroligt sød og behagelig, og jeg havde virkelig lyst til at arbejde sammen med hende. Så mange af de fade og skåle, I ser i brødbogen, er nogle, jeg har lånt af hende til formålet.

Da vi dækkede op til event i torsdags, var det naturligvis med vaser fra @reshopfever, der i øvrigt kan købes, hvis man sidder og forelsker sig, når man ser billederne herover (I wouldn’t blame you!).

Blomsterne er købt i Hellerup af min yndlings-Rikke, der er min nye assistent. Jeg aner ikke hvad jeg skulle gøre uden hende. Hun er så sej og fandt lige præcis de blomster jeg drømte om, fordi de også går igen inde i bogen.

Rosendahl dækkede op, og jeg bagte lækkerier

Jeg er jo en rigtig “Rosendahl-pige”, det kan jeg ligeså godt indse nu, hvor vores samarbejde rigtig har taget fart. Rosendahl har lige lanceret nyt stel, der hedder Grand Cru Sense, og jeg er virkelig begejstret for det. Efter de er kommet med det, så føler jeg at Rosendahls designprofil matcher mig endnu bedre end før, så på alle måder er det fedt.

Derfor bad jeg Rosendahl, om ikke de ville låne mig service fra den ny Sense-serie, som vi kunne dække op med. Det var heldigvis intet problem, og bordene blev bare mega smukke, enkle og æstetiske. Jeg kan rigtig godt lide, hvordan de moderne tallerkener og glas komplimenterer de smukke vintage vaser midt på bordene. Ser det ikke flot ud?

Derudover havde jeg spurgt Samanda fra Creativewood, om hun ville fikse nogle bordkort. Jeg tror vist nok, jeg fik skrevet noget ala “Jeg vil gerne have at vi laver nogle bordkort, der ikke ligner noget, nogen andre før har lavet. Jeg gider ikke, at min fest skal ligne alle de andre bloggerfester“… haha. Men sådan havde jeg det, og Samanda er jo altid den rette kvinde for sagen, så hun fiksede lige i allersidste sekund de her fuldstændigt vidunderlige bordkort med smukke indgraverede navne og blomstertryk langs kanten. Det hele gik bare op i en højere enhed.

Jeg havde selv stået og bagt knækbrød, rugbrød og wienerbrød i flere dage forud for eventet. Og på dagen stod jeg op klokken 6 og gik i gang med bolledejen. Så gæsterne fik Sprøde knækbrød med Rugmel, Kerneknækbrød, Lyst rugbrød på surdej, Kanelsnegle på wienerdej, Teboller, Surdeejsfocaccia med nigellafrø og Focaccia med rosmarin. Der manglede i hvert fald ikke noget på dén front.

Dertil fik de lækre marmelader og nøddepålæg fra Good good brand, Twisted leaf (drikkevarer) fra AM Breweries og den bedste ost af dem alle fra Arla Unika. Der findes seriøst ikke bedre ost. Det mener jeg. Altså “Gammel knas” og “Havgus” er jo for sindssyge. Jeg får mundvand bare ved tanken.

Du kan købe Arla Unika på nettet blandt andet, men jeg havde sendt Rikke i Torvehallerne hvorfra hun slæbte flere kilo ost hjem. Det var den fryd at stå og skære osten ud og småhapse af varerne. Og som prikken over i’et havde vi også lige fået et par ruller af deres vanvittigt gode smør med, der indeholder store stykker havsalt. Jamen, mums. Hvis man ikke har prøvet Arla Unikas sortiment, så er det ved at være på tide, – det lover jeg!

Goodiebags med seriøse goodies

Lad mig først sige, at alle naturligvis fik en bog med hjem. Men hey, der måtte mere til…

Enhver med respekt for sig selv laver naturligvis en rigtig god goodiebag til sine gæster – eller jeg kan i hvert fald ikke lade være, kan jeg tilstå. Jeg synes det er totalt hyggeligt at gå og planlægge, hvad jeg vil forkæle mine gæster med, og hvad de skal have med hjem i gave.

Jeg havde sammensat en goodiebag med nogle af mine yndlings produkter til når jeg bager og i hverdagen generelt. Her er hvad gæsterne fik med hjem:

 1. Yndlingssaltet fra Maldon. Det er det eneste, jeg selv bruger, når jeg bager. Og så en gang i mellem helt almindeligt bordsalt, men det dur sgu ikke at komme i en goodiebag, vel 😉 Maldon salt er bare ren luksus, – hvis man altså kan kalde salt for luksus?!
 2. Mel fra Skærtoft Mølle – både 1 kg hvedemel, fint sigtet – og 1 kg hvedemel, fuldkorns.
  – mel fra Skærrtoft Mølle er særligt fordi det er stenkværnet og økologisk. Det smager utrolig godt, og giver noget fantastisk brød. Jeg synes virkelig, at man skal prøve Skærtoft Mølles mel, – jeg er vildt begejstret for det.
 3. Glaskrukker med tætsluttende skruelåg fra Rosendahl
  – Jeg er jo fast Rosendahl-ambassadør, så naturligvis har jeg selv skabene fulde af de her opbevaringsglas. De er super praktiske og er gode at opbevare netop mel i, da de slutter tæt. Og så er de pæne, synes jeg. Det betyder jo også noget.
 4. Good Good Brand, marmelade og nøddepålæg samt sweet drops, – altsammen sødet med stevia fremfor raffineret sukker.
  – Jeg kan godt lide, at Good good brand ikke handler om at sælge produkter til folk der vil leve et liv uden sukker nødvendigvis. Deres filosofi er nærmere, at de tilbyder alternativer til produkter, der ellers er kendt for at have højt sukkerindhold. Så hvis man vil reducere sit sukkerindtag i hverdagen (hvilket jeg faktisk gerne vil – bare ikke i mine kager!), så kan man nyde deres marmelade, nøddepålæg (som er vanvittig god!) eller deres “sweet drops” der tilsætter sødme til drikker varer mm – i stedet for saftevand og sirup.
 5. Krydderier fra Santa Maria
  – da jeg selv har hele krydderiskuffen fyldt med deres tørrede krydderier. Jeg er vild med deres timian og rosmarin på focacciabrød, og deres kanel har jeg altid brugt i mine kanelsnegle.
 6. Billetter til BOLIG MAD DESIGN messerne, hvor man kan møde gutterne fra AM Breweries i Forum d 25.-27- oktober.
  – AM Breweries står overfor at lancere deres allerførste produkt, Twisted leaf, på markedet lige om et øjeblik. Jeg har købt nogle samples af produktet ifbm. min deltagelse ved “Sol over Gudhjem” på Bornholm, hvor min mand og jeg største på de to grundlæggere bag AM Breweries, Anders og Magnus. Jeg er fuldstændigt vild med deres produkt, der kort sagt er en drik, der laves på rester efter kaffeproduktion. Altså man laver drikken af tørrede kaffeblade, der egentlig til nu bare var et overskudsprodukt. Bare vent, næste sommer, så drikker vi alle Twisted Leaf.
 7. MÄT Økologiske og protein-berigede Dino-barer og snack barer.
  – Dem spiser vi mange af i min familie! Jeg er bare fan af hele konceptet, og nårh ja, så kender jeg direktøren ret godt (det er min bror)
 8. Saguna Beauty Caps 
  – tænker ikke jeg behøver sige mere, end at det er mine egne kosttilskud (altså jeg er selv direktør i virksomheden) og dem skal mine gæster naturligvis have med hjem!
 9. En hjemmedyrket hvedesurdej af undertegnede. Læs mere om min surdej her.

En særlig tak til…

Jeg havde behov for, at min boglancering skulle handle mere om de mennesker, som jeg føler, jeg skylder en særlig tak, end den skulle handle om bogen. Jeg tænker, at ingen var i tvivl om, at de var inviteret, fordi jeg udgav en bog, så den del var der ligesom ikke rigtig behov for at slå fast.

Naturligvis lyder/lød der en tak til forlaget og min fotograf samt grafiker. Vi er altså et killer-team. Vi har også lavet Bagelyst (min allerførste bog) sammen, og derudover har fotografen eller grafikeren enten været involveret i Kagekarma, Konfekt, Julebag og/eller Sjove fester for børn. Så der er altså tale om folk, jeg har arbejdet tæt sammen med ad flere omgange, fordi de kan deres kram (ja I siger bare til, hvis I skal bruge kontaktinfo!)

Derudover brugte jeg lidt tid på at få italesat mit gode samarbejde med Skærtoft Mølle, der har været partnere på bogen fra starten, og som har bidraget med interesserede spørgsmål og undren, da de læste manus igennem. Derved er vi nemlig kommet frem til en bog, hvor jeg bare véd i mit hjerte, at jeg kan stå ved de opskrifter, jeg har udviklet. Og jeg véd, at Steffen der er kok og opskriftsudvikler hos Skærtoft Mølle, siger ‘god’ for mine opskrifter og teknikker. Det betyder MEGA meget for mig, da jeg jo netop godt ved, at mange vil mene, at jeg måske er på udebane med en brødbog.

Men ved I hvad? Jeg er ikke længere på udebane i brødbagning,-  jeg er faktisk gået hen og er blevet virkelig god til at bage brød. Det føles helt vildt godt, og jeg føler mig sej. Dén ene ting, jeg simpelthen ikke kunne eller anede noget om for 6 år siden, da vi optog Den store bagedyst, ja, den ‘ting’ har jeg nu udgivet en gennemarbejdet bog omkring.

Alle kan nemlig lære at bage godt brød. Også vi kvinder, der ellers altid har foretrukket at pynte kager og drysse med glimmer (fremfor fuldkornsmel) i hverdagen.

Jeg kan. Og du kan.

Brødbogen kan bestilles i min webshop.

En reaktion

 1. Ej seje det var SÅ hyggelig en formiddag! Og brødet smagte himmelsk – jeg skal vist prøve at bage meget fra den bog! MUMS! Tak fordi jeg måtte komme! Kram og god aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop