Julecheesecake med vanilje, kirsebær og knasende mandler

julecheesecake-annemette-voss-lidl-8

Reklame for Lidl,
– der ønsker dig og dine kære en glædelig jul

Jeg skulle udvikle en julekage for Lidl. Det var opgaven… Det stod i min kalender og jeg havde også noteret mig, at der skulle laves en lille dertilhørende video. Og så blev det pludselig svært, – fordi jeg har jo ikke lyst til bare at gentage mig selv, år efter år, og byde på den samme honningkage eller de samme småkager igen og igen. Det bliver for kedeligt. Og det skulle også være en kage, hvor man måske kunne lære et nyt lille trick ved at se videoen.

 

Og så slog det mig, om jeg ikke skulle kaste sig ud i en simpel, fin og mild julecheesecake, der kan laves med forholdsvis enkle ingredienser? Jo, det skulle det være. Og så kunne jeg vise jer, hvordan man laver fine, simple juletræer af marcipan, chokolade og kokos. Nemt og smukt.

Derfor har jeg udviklet denne her julehyggelige sag med ingredienser, der allesammen er fundet i Lidl. (Ej okay, jeg havde den grønne frugtfarve til kokosmelet i køkkenskabet på forhånd) men ellers er alt andet hentet på hylden i min favorit Lidl butik i Lyngby.

julecheesecake-annemette-voss-lidl-7

julecheesecake-annemette-voss-lidl-5

 

 

julecheesecake-annemette-voss-lidl-1

julecheesecake-annemette-voss-lidl-3

 

Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler

10 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2 timer
køleskabstid: mindst 4 timer

Kiksebund
150 g smeltet smør
200 g digestive kiks
150 g vaniljekranse (eller bare digestive kiks, all the way)

Ostemasse
4 blade husblas
1 vaniljestang
125 g hvidt sukker
2 dl cremefracihe 18%
100 g mascarpone
100 g flødeost naturel
fintrevet skal fra 1/2 øko citron
2 dl piskefløde
saften af 1 citron

Kirsebærsaucegelé
3 dl kirsebærsauce
3 blade husblas

Mandelkrokant
200 g smuttede mandler
80 g hvidt sukker

Marcipanjuletræer
100 g ren rå marcipan
100 g mørk chokolade
2 spsk kokosmel
lidt grøn frugtfarve

Sådan laver du en fin og mild julecheesecake:

Kiksebund: Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks og vaniljekranse i en minihakker og bland det med smørret. Det skal minde om vådt sand.

Kom massen ned i en springform (diameter 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden og kageplast på siden. Tryk kiksemassen godt fast på bunden og op ad siderne. Det skal virkelig trykkes godt sammen. Sæt formen i fryseren i en halv times tid, mens du tilbereder ostemassen.

Ostemasse: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker, creme fraiche, mascarpone, flødeost og fintrevet citronskal rigtig godt sammen til der ikke er flere klumper.

Pisk fløden til letpisket flødeskum.

Varm citronsaften op og opløs den udblødte husblad direkte i den lune saft. Rør et par skefulde flødeskum sammen med citronsaften. Vend dernæst denne citronfløde sammen med resten af flødeskummet.

Kom nu citronskummet op til din osteblanding og vend det godt sammen.

Fordel ostemassen i kiksebunden i formen, glat overfladen og sæt kagen på frost igen mens til tilbereder kirsebærsaucegeléen.

Kirsebærsaucegelé: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Lun kirsebærsaucen op og opløs den udblødte husblas direkte i den lune sauce. Sigt evt saucen, hvis du foretrækker en glat gelé. Hvis du er vild med syltede kirsebær kan du sagtens lade dem blive i saucen. Sæt den varme og stadig flydende gelé til side og lad den svale i 15 minutters tid. Fordel dernæst forsigtigt geléen ovenpå ostemassen, der SKAL have sat sig på overfladen, inden du hælder kirsebærsaucegeléen på. Ellers må du vente lidt.

Sæt kagen i køleskab mindst 3 timer før servering.

Mandelkrokant: Smelt sukkeret ved lav varme til det er helt karamelgyldent. Tilsæt de smuttede mandler og rør det godt sammen. Lad det “riste” lidt på panden ind du hælder det over på bagepapir og lader det køle helt af. Hak det i grove stykker, der kommes i en minihakker, hvor du blender det til en grovkornet mandelkrokant.

Marcipanjuletræer: Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad. Tril marcipanen til små kegleformede toppe. Bland kokosmel med lidt grøn frugtfarve i en pose, så du kan gnide farven godt ind.

Sæt en tandstik i bunden af hver marcipankegle og tril dem en efter en på siderne i chokoladen. Dryp af og tril dernæst i det grønne kokosmel. Lad chokoladen størkne og fjern tandstikkerne.

Befri kagen fra springformen og kageplasten. Placer kagen på et fad. Dekorer toppen med mandelkrokant og marcipanjuletræer.

Velbekomme.

 

julecheesecake-annemette-voss-lidl-1
julecheesecake-annemette-voss-lidl-3
julecheesecake-annemette-voss-lidl-6
julecheesecake-annemette-voss-lidl-10
julecheesecake-annemette-voss-lidl-11

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN