Intens chokoladekage med chokoladecreme og jordbær

Jeg postede et billede på min InstaStory forleden af en ret så snasket og lækker chokoladekage med spørgsmålet om, hvorvidt I kunne tænke jer opskriften…? Lad mig sige, at der var et enstemmigt JA. I er altid søde at svare på mine spørgsmål, så tak for det, og hermed får I opskriften.

Og lad mig først sige, dette er en rigtig juicy, kraftig og ikke mindst intens chokoladekage, så hvis man er mere til den smuldrende type kage – så er det altså ikke den her. Der er gods i den, og den smager forrygende. Jeg synes den er bedst friskbagt, og jeg synes ikke man skal sætte den i køleskabet, for så bliver den underligt “hård” i det, fordi smørret og chokoladen, som indgår i kagen, bliver fast i køleskabet. Så opbevar den ved stuetemperatur, hvis du altså ikke bare spiser hele kagen med det samme!

Opskrift på intens chokoladekage

– med chokoladecreme og friske bær på toppen

8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min
bagetid: ca 55-60 min

Chokoladekagedej

4 æg, str M
190 g økologisk hvidt sukker
180 g smør
200 g god mørk chokolade
30 g kakao
50 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Hjemmelavet “Nutella”

30 g hasselnødder
60 g god mørk chokolade 70%
70 g god mælkechokolade
1,5 dl piskefløde
1 spsk akaciehonning
30 g blødt smør

I øvrigt

friske bær (evt. jordbær og ribs)
rosenblade

Chokoladekage: Pisk æg og sukker sammen til det skummer godt. Det behøver ikke være helt hvidt og luftigt. Smelt smørret, hak chokoladen groft og rør den ud i det smeltede smør til jævnt chokoladesmør uden klumper. Vend chokoladesmørret i æggesnapen. Bland kakao, hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen, som vendes sammen.

Fordel dejen i en springform (diameter ca. 18 cm) beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag kagen ved 160 grader varmluft i ca 55-60 minutter. Tjek efter om kagen er bagt nok ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten – hvis der hænger rå dej ved skal kagen have et par minutter mere.

Lad kagen køle helt af i formen inden den frigøres fra form og papir. Sæt kagen på et fint fad.

Hjemmelavet nutella: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 8-9 minutter til hinderne løsner sig. Gnid hinderne af ved hjælp af et rent viskestykke, og køl nødderne helt af. Blend derefter nødderne til helt fint nøddemel med en minihakker.
Hak chokoladen, – både mørk og lys, – fint og kom det i en dyb skål. Varm fløden og honningen op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen ad tre omgange mens du rører i bunden af skålen med en dejskraber i cirkulære bevægelser. Fortsæt med at gentage denne røremetode til chokoladen er opløst og har samlet sig med fløden til en blank creme. Lad cremen svale til den er håndvarm og rør det bløde smør i i små bidder. Tilsæt nøddemelet og rør det godt sammen.

Smør nutellaen ud over kagens top, dekorer med friske bær og rosenblade. Vupti – hermed et styks virkelig intens chokoladekage – fra mig til dig 😉

Velbekomme.

 

 

 

0/5 (0 Reviews)

7 reaktioner

 1. Ej, man får jo helt lyst til at gå hjem og bage den her vildt lækre kage! So many cakes to bake, so little time 😉

  Kh. Trine

 2. Hej Annemette.
  Kan man lave kagen i morgen, lade den stå på køkkenbordet i en pose og først spise den søndag??

 3. Hej annemette,
  Kan man bruge kage som lagkagebund?
  Og kan man fryse den?
  Fordi jeg skal bruge en chokolade bund til søndag
  Kh. Anouk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop